Salibandy Säännöt
Perjantai, 06 Syyskuu 2013 13:29

MAHL Salibandyn säännöt

1§ Yleistä

MAHL salibandyharrasteliiga on ns. "villiliiga", joten jokaisen pelaajan tulee olla täysi-ikäinen. MAHL ei ole vakuuttanut pelaajia, jokainen pelaaja pelaa omalla vastuullaan. Alaikäiset pelaajat saavat pelata vanhemman luvalla, vastuuvapautuslomakkeen toimitettuaan. Vastuuvapautuslomakkeen saa MAHL:lta.
  

2§ Kilpailu- ja pelisäännöt

MAHL salibandyharrasteliigassa noudatetaan Suomen Salibandyliiton kilpailu- sekä pelisääntöjä, pl. seuraavin poikkeuksin.

 

3§ Ottelusäännöt

Ottelut pelataan 5 kenttäpelaajalla + maalivahdilla. Salibandyharrasteliigan otteluiden peliaika on 2 x 15 minuuttia juoksevaa peliaikaa. Ottelun kaksi (2) viimeistä peliminuuttia pelataan tehokkaana (katkot keskeyttävät peliajan). Peliaika keskeytetään tarvittaessa tuomarin pyynnöstä.

 

Joukkue voi aloittaa ottelun kun sillä on kentällä 4 kentäpelaaja sekä maalivahti.

Ottelun maksimikokonaisaika on 45 minuuttia.

Tasonmittauksessa, sekä 2 vaiheessa ottelun pisteet jaetaan seuraavasti:

- Suora voitto 3 pts., tappio 0 pts.
- Jos peli tasan varsinaisen peliajan jälkeen, vedetään kerrasta poikki rankut (laukojan tulee vaihtua joka kerta). Tästä voittaja saa 2 pts., hävinnyt 1 pts. Voittomaalin tekijälle merkintä maalisarakkeeseen.Huom. Kolme rangaistusta ottelussa


Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen rangaistuksen (2 min), hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun.Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset

Isoissa rangaistuksissa noudatetaan Salibandyliiton rangaistuksia (PR1, PR2, PR3). Lisäksi käytössä on viiden minuutin jäähy, jonka kärsittyään pelaaja voi jatkaa peliä.

 - PR(1,2,3) rangaistus aiheuttaa aina viiden minuutin vajavaisuuden.

 - PR 1 aiheuttaa pelikiellon ottelun loppuun saakka.

 - PR 2 aiheutta lisäksi seuraavan ottelun pelikiellon.

 - PR 3 aiheuttaa lisäksi seuraavan ottelun pelikiellon, sekä Jury määräämän lisärangaistuksen.

 

Aikalisän käyttö ei ole sallittua kuin Playoff otteluissa.


Ottelu voi päättyä tasan. Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste molemmille joukkueille.

Playoff- tai sijoitusotteluiden päätyttyä tasan suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu 3 pelaajaparilla. Mikäli tämän jälkeen ei ole ratkaisua syntynyt jatketaan rangaistuslaukauskilpailua mies miestä vastaan periaatteella.

 

4§ Edustusoikeus

Sen lisäksi mitä on mainittu MAHL:n sääntöjen yleisissä osissa, on voimassa seuraavaa:

Ennen kauden alkua on joukkueen toimitettava MAHL:lle joukkueensa pelaajaluettelo. Pelaajaluettelossa voi olla ainoastaan rekisteröityjä pelaajia tai maalivahteja.

Joukkue voi rekisteröidä uusia pelaajia tai maalivahteja joukkueeseensa 3/2019 saakka. Jotta pelaaja voi pelata playoffs-otteluissa, tulee hänen olla pelattu vähintään yksi (1) runkosarjaottelu.  Pelaaja sekä maalivahti on edustusoikeudellinen vasta rekisteröitymismaksun suorittamisen jälkeen.

 

MAHL salibandyliigassa ei saa olla lainkaan salibandyn lisenssipelaajia kaudelta 2018-2019, jotka ovat pelanneet salibandyliiton alaisia otteluita. (5 divari ---> Salibandyliiga)

 

  • Salibandyliiton A Juniori-ikäiset (2001 syntyneet ja vanhemmat) pelaajat eivät saa esiintyä harrastepeleissä.
  • Salibandyliiton B Juniori-ikäiset ja sitä nuoremmat (2002 syntyneet ja nuoremmat) pelaajat saavat esiintyä harrastepeleissä, vaikka pelaisivatkin korkeammalla tasolla.
  • Naisia ei lasketa lisenssipelaajiksi,  vaikka pelaisivat liitonalaisia sarjapelejä.
  • Ennen 1.1.1980 syntyneet (täyttää 40 vuoden 2019 aikana) lisenssipelaajat saavat pelata mukana sarjatasosta riippumatta. 

 

5§ Sanktiot

Sen lisäksi mitä on mainittu MAHL:n sääntöjen yleisissä osissa sanktioista, on voimassa seuraavaa:

 

Mikäli joukkue ei ole valmiina aloittamaan (min. 4 pelaajaa + maalivahti) ottelua merkattuna aikana tuomitaan kyseinen joukkue häviämään ottelu 5-0. Saliajan voi käyttää tämän jälkeen harjoitteluun.

 

Mikäli pelaaja, maalivahti tai toimihenkilö syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen ottelutapahtuman aikana, sitä ennen tai sen jälkeen, pidättää MAHL oikeuden sulkea kyseinen henkilön MAHL harrasteliigoista (lue 6§ Jury).

 

6§ Jury

Vastapuolen pelaajan loukkaannuttua tai tahallisen selvän vastustajan vahingoittamisyrityksen seurauksena kootaan jury, kuten kurinpitoasioissakin. Jury koostuu peliä tuominneista erotuomareista, molempien joukkueiden joukkueenjohtajista sekä paikalla olleesta MAHL:n salibandyvastaavasta. Jury on toimivaltainen elin päättämään epäurheilijamaisesti tai vahingoittamistarkoituksessa käyttäytyneen pelaajan rangaistuksesta.

MAHL varaa oikeuden sulkea sääntöjä rikkoneen ja rangaistuksen saaneen joukkueen tai pelaajan MAHL sarjoista.

 

7§ Järjestys sarjassa ja karsintasarjassa

 

OTE SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT

21§ Järjestys sarjassa
Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä.

Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
2) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
3) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
4) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
5) koko sarjassa tehdyt maalit
6) uusintaottelu, kuitenkin vain, mikäli kyseessä on nousu, putoaminen tai mitalisijat
7) arpa.

 

 (päivitetty 31.8.2018)