KESKIKASTISSA TODELLA TASAISTA
Tiistai, 22 Kesäkuu 2021 06:42

RL8

Rautaliigassa ei eilen yllätyksiä nähty. Pelit menivät kuten olisi ennakkoon osannut odottaa. Illan tähtihetkiä olivat Vaihtopenkin taistelu Taloasemaa vastaan ja LB:n antti Santapukin komea maali suoraan kulmapotkusta DOM:n verkkoon.

Hieman puolivälin ylittänyt tasonmittaus on keskikastin osalta todella tasainen sillä sijat 5-10 ovat 5 pisteen sisällä toisistaan. Eilen Kaarirakennus myös varmisti Liiga paikkansa matemaattisesti.

Kaarirakennus  27 PTS

Kaari palasi eilen niin sanottuihin tehdasasetuksiin viime viikon tappion jäljistä. Kaksi peliä maaliero murhaava 24-2. Kaari hoiteli ensin Probban 14-1 ja toisessa pelissä Hazard jäi jalkoihin 10-0. Ei siis mitään ongelmia Kaaren pelissä eilen. Illan maalirohmu oli kuka muukaan kuin Tatu Vihavainen 8 kihautuksella

Taloasema 18 PTS

Taloasema venytti eilen voittoputkensa 6 pelin mittaiseksi. Ilta alkoi Vaihtopenkkiä vastaan, ja Taloasema joutuikin todella venymään pinnojen eteen. Peli oli tasaista ja kuparinen ei meinannut rikkoutua millään. Juuri jakson loppuun Antti Kajakoski vei Taloaseman johtoon. Sama mies vei Taloaseman 2-0 johtoon heti tauon jälkeen. Vaihtopenkki tuli nopeasti taas maalin päähän, mutta Taloaseman johto kesti pelin loppuun asti. Toisesta pelistä tuli sitten ylikävely Gatherista. 10 minuuttiin 3-0 ja homma pakettiin. Rankinten Gatheria murjoi Janne Poikselkä neljällä maalila.

Red Horse 18 PTS

Vakuuttava oli Red Horsen iltapuhde. Wilmertin se tyrmäsi ensimmäisellä vartila karaten 5-0 jotoon. Loppu oli enää pelkkä muodollisuus ja lopulta lukemat olivat 6-2. Toisessa pelissä Alapiha oli myös vain pelkkä suupala Red Horselle. Alapiha jaksoi taistella ekan jakson, mutta sitten Red Horse paineli horisonttiin ja loppuluvat olivat 6-0. Olli Kilpeläinen nakutteli eilen kevyet 7 maalia.

Canarian Pallo 16 PTS

Huilissa

Lähemäki BAR 14 PTS

Nyt alkaa olla LB:n Liiga paikka jo pelottavan lähellä.  Eilen tuli toinen tappioton kierros putkeen. Ilahduttavaa oli myös tehojen löytyminen, sillä LB teki eilen yhtä paljon maaleja kuin kaikissa aikaisemmissa peleissä yhteensä. Illan ensimmäinen taisto toi tasurin Lost Causea vastaan. Peli oli juuri nin tasainen kuin lukemat näyttävät. Maaleja tehtiin vuorotahtiin ja kumpikaan ei voi olla pettynyt pinnaan. Toisessa pelissä LB jatkoi maalitehtailua DOM.n kustannuksella. Tauolle 2-0 johdossa ja toinen jakso oli rentoa läpsyttelyä. Illan sykähdyttävin hetki nähtiin ottelun lopussa kun Antti Santapukki laittoi pallon suoraan kulmapotkusta maaliin. selvä 5-1 voitto siis LB:lle.

Hazard 12 PTS

Perus ilta Hazardille, voitto ja tappio. Toki tällä kertaa ensin tuli se tappio. Kaarta vastaan ei Hazardille jäänyt oikein mitään palikoita ja tukkaan tuli 0-10. Se oli toki vain valmistautumista illan pääotteluun Probbaa vastaan. Tällä pelillä saattaa olla iso merkitys Liiga paikan kannalta ja se näkyi kyllä molempien joukkueiden otteissa. Hazard oli alussa toki epätavallisen tehokas karaten 10 minuutissa 3-0 jotoon. Tämä hieman passivoitti Hazardia ja Probba pääsi takaisin peliin mukaan ja Hazardin voitto näytti hetken olevan uhattuna, mutta vapauttavan 4-2 maalin iski Toni Hokkanen 26 minuutin kohdalla. Sen jälkeen Hazardin puolustus kesti, eikä enempää maaleja nähty. Näin ollen makea 4-2 voitto Hazardille.

Fc Probba 12 PTS

Probban peli on nyt pahasti tukossa. Eilen tuli kaksi tappiota ja tappioputki kasvoi 3 pelin mittaan. Kaari pöllytti Probaa 1-14. Toisessa pelissä Hazardia vastaan kohtaloksi koitui heikko alku kun 10 minuuttiin oltiin 3 takana. Sen jälkeen Probba heräsi mutta se ei enää riittänyt kantamaan pisteille asti. Uutta matoa vaan oukkuun Jussin jälkeen.

Lost Cause 11 PTS

Lost Cause jatkaa pinnojen napsimista. Eilen niitä kertyi jälleen 4 kappaletta. Ensin oli tiukka vääntö LB:n kanssa josta tuli ansaittu pinna. Toisessa pelissä DOM:a vastaan ketsuppipullo aukesi ja Lost Cause lasketeli tyylikkääseen 6-0 voittoon. Aapo Kuokkasele pelistä hatullinen maaleja.

Wilmert 10 PTS

Porkkanat napsi eilen voiton ja tappion. Ensimmäisessä pelissä Red Horsea vastaan WIlmert jäi alussa aivan telineisiin, mutta esitys parani loppua kohden. Siitä huolimatta lukemat olivat 2-6. Toisessa peissä Alapihaa vastaa Porkkanat karkasi alussa turvalliseen johtoon, ja se kuin varkain päästi Alapihan hiipimään peliin takaisin mukaan. Wilmert joutou vähän kiristämään ruuvia uudestaan, ja se toimi. Wilmertille 6-2 voitto.

Urho 9 PTS

Huilissa.

Fc Vaihtopenkki  6 PTS

Ensimmäinen peli Taloasemaa vastaan oli hieno taistelu. Nuorten miesten energisyys aiheutti päänvaivaa Taloasemalle, Tällä kertaa palkintoa ei kuitenkaan tullut. Toisessa pelissä Gatheria vastaan Vaihtopenkki pääsikin sitten kuskin paikalle Gatheria vastaan. Vaihtopenkillä kesti ensimmäinen jakso murtaa Gatherin tiivis puolustus. Muurin murti lopulta Aapo Pekkarinen. Lopulta Vaihtopenkki rullaili 3-0 voittoon. Kaikin puolin varsin mallikas ilta ja Vaihtopenkki alkaa pikkuhiljaa oppia pelin lain alaisuuksia.

Alapiha 5 PTS

Rosteri oli kapea ja uusia pelureita paljon. Tulosta ei tullut, mutta ei ennakkoon näistä peleistä oltu pinnoja budjettiin edes laskenut. Ensin 2-6 tukkaan Wilmertiltä ja sitten 0-6 Red Horselta. Ensi viikolla uutta yritystä kehiin.

Fc DOM 3 PTS

Ei tullut pinnoja DOM:lle eilen. Positiivistä oli kuitenkin parin pelin maalittoman putken katkeaminen LB:tä vastaan. 1-5 tappio LB:lle ja 0-6 Lost Causelle. 0-6

Gather 0 PTS

Ei saa Gather palkintoa sitten millään uurastuksestaan. Toki Taloasemaa vastaan ei ollut mitään palaa, mutta Vaihtopenkkiä vastaan Gather olisi ansainnut enemmän kuin 0-3 tappion. Pelaamisessa on ideaa, mutta viimieset ratkaisut ja huono tuuri estävät palkintojen tulemisen. Ei se auta kuin ensi viikolla yrittää taas uudestaan.