TASONMITTAUKSEEN TULOSSA HUIKEA LOPETUS
Keskiviikko, 07 Heinäkuu 2021 06:51

RL3

Rautaliigassa pelattiin eilen Tasonmittauksen toiseksi viimeinen kierros. Nämä pari viimeistä kierrosta ovat hieman repaleisia kun osa pelaa yhtä osa kahta ja osa kolmea peliä iltaansa. Eilen varmistui Canarian Liiga paikka LB on myös käytännössä varmasti kuivilla. Urhon jääminen Divariin sai eilen myös sinettinsä. Sitten onkin enemmän ja vähemmän sekavaa. Wilmert Lost Cause Hazard ja Probba pelaavat kahdesta viimeisestä paikasta auringossa. Wilmert on kuudentena 17 pisteelä ja Probba yhdeksäntenä 13 pisteellä Probba on vielä spekulaaitoissa varsin hyvin mukana koska he pelaavat ensi viikolla kolmen pelin illan. Jännitettävää siis todellakin riittää vimoselle kiekalle.

Kaarirakennus  33 PTS

Kaari päätti eilen Tasonmittauksensa tyylikkääseen voittoon Urhosta. Urho rypisteli mukana ensimmäisen vartin jonka aikana toki Kaari ratkaisi pelin mennen 3-0 johtoon Urho tuli vain selviytymään ja Kaari käytti paikkojaan suht tehokkaasti. Vihavainen mätti 4 maalia ja otti itselleen johdon Maalipörssissä. Todennäköistä kuitenkin on että Olli Kilpeläinen tulee ohitse ensi viikolla.

Taloasema 31 PTS

Talloasema urakoi eilen kolmen pelin illan. Ilta alkoi Wilmerttiä vastaan hieman yskähdellen. Siitäkin huolimatta että Taloasema sai pelata puoli tuntia ylivoimalla kun Wilmert joutui vajaalle. Mustat hallitsivat peliä, mutta maalipaikoille pääsy tuotti suuren haasteen. Juuri ensimmäisen jakson lopussa Antti Kajakoski vihdoin onnistui viemään Taloaseman johtoon. Toisen jakson Taloasema keskittyi pitämään Wilmertin loitolla ja säästelemään voimiaan, koska ilta oli vielä pitkä. Lukemat jäivät näihin 1-0 lukemiin. Toisessa pelissä Alapihaa vastaan Taloasema pääsikin paljon helpommalla. 12 minuuttia ja homma ohi. Toisella jaksolla pari lisää. Tommi Vitikaiselle hatullinen maaleja tähän peliin. Viimeisessä pelissä Taloasema pelasi hyvin kaksijakoisen ottelun LB:tä vastaan. Pitkään näytti siltä että Taloasemalla ei ole enää virtaa, mutta toisin kävi. Alku oli todella tahmea ja LB karkasi 5-2 johtoon. Sitten Taoasema kaivoi koneestaan vielä yhden vaihteen ja nousi upeasti tasoihin. Aikaa oli vielä voittaa, mutta tolppa riisti voiton. Ensi viikolla Taloasemalla on yksi pei ja sen voittamalla Taloasema ottaa Tasonmittauksen voiton nimiinsä.

Red Horse 24 PTS

Red Horse pelasi yhden pelin Canariaa vastaan ja jälki oi vakuuttavaa. Red Horse hallitsi peliä, eikä se päästänyt Canariaa peliin kiinni missään vaiheessa. Red Horse käytti paikkansa ja sai lasketella suht helposti voittoon 6-0 voittoon. Teoriassa Red Horse voi vielä vaikka voittaa Tasonmittauksen, mutta se vaatisi vähän tuuria ja 40 tehtyä maalia kahteen peliin.

Canarian Pallo 22 PTS

Canarialla oli hieman kaksijakoinen ilta. Red Horsea vastaan tuli kauden pahin ohipeli. Mikään ei onnistunut ja tähän peliin ei oikein jäänyt kerrottavia. Toisessa pelissä LB:tä vastaan palattiin taas omalle tasolle ja jopa sen yli. Pallo liikkui ja Canaria löysi aukot LB:n puolustuksesta. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Nostetaan esiin kaksi nimieä Jerry Kenakkala pelasi kesän parhaan pelinsä omassa päässä ja kaiken huipuksi hän teki maalinkin komealla laukauksella. Toinen oli Roni Kiuru kahdella maalillaan ja yhdellä upealla saksarilla, josta maali olisi ollut ehkä jopa liikaa. Nyt on Canarian Liiga paikka varma, ja ensi viikon päätöspeleissä voidaan keskittyä hiomaan kuvioita Liigaa varten.

Lähemäki BAR 19 PTS

LB:lle jäi kahdesta kovasta pelistä käteen 1 pinna, johon se varmasti olisi ennakkoon ollut tyytyväinen, mutta kun katsoo tapahtumia näin ei ollut. Canariaa vastaan, tuli 6-0 tappio. Tulos ei sinäällään vastaa tapahtumia, sillä lB sai paikkoja aikalailla saman määrän kuin Canaria. LB paukautti lyhyen ajan sisään kaksi kertaa maalipuihin. Onnistuminen olisi varmasti kääntäny tpelin kuvan erilaiseksi. Toisessa pelissä Taloasemaa vastaan LB oli paljon tuoreempi ja virkeämpi kuin vastustajansa. Kuin varkain LB siirtyi 2-0 johtoon. Tahti jatkui ensimmäiset 22 minuuttia. LB meni 5-2 johtoon. Sitten LB passivoitui ja Taloasema rynni rinnalla asti. LB:lle siis pinna. Tämä piste voi olla ratkaiseva Liiga paikan kannalta. Ensiviikolle jäi siis vielä pelattavaa Liiga paikan varmistamiseksi.

Wilmert 17 PTS

Wilmert huhki myös kolmen pelin illan. Ensimmäisessä pelissä Urhoa vastaan Wilmert teki alkuun tarvittavat 2 maalia ja sen jälkeen säästeltiin voimia myöhempiin matseihin. Niitä voimia tarvittiinkin Kamppailussa Taloasemaa vastaan . Urakka meni vaikeaksi kun Porkkanat jäi vajaalle 7 minuutin pelin jälkeen. Wilmert puolusti hyvin, mutta kerran Taloasema onnistui Wilmertin murtamaan, ja kun Porkkanat ei maalia saanut aikaan oli tuloksena kirvelevä 0-1 tappio. Härkä illan päätti ottelu DOM:a vastaan. Wilmert oli saanut huilata ja se näkyi otteissa. Etenkin Teemu Outinen oli pelipäällä ja mätti hatullisen maaleja DOM:n verkkoon. Wilmertille lopulta selvä 6-0 voitto. Eilisen 6 pinnaa antoivat Wilmertille hyvän nojan viimeiselle kierrokselee, jossa 3 pinnaa pitäisi riittää Liigapaikan varmistamiseen.

Lost Cause 15 PTS

Lost Cause pelasi eilen yhden pelin Vaihtopenkkiä vastaan. Lost Cause ei ollut alkuun oikein hereillä ja Vaihtopenkki karkasi 0-2 johtoon. Sen jälkeen sinipaidat sai paremmin pelistä kiinni ja kaivattu kavennus syntyi 25 minuutin kohdalla Jussi Haapalaisen toimesta. Lost Cause painosti ja hyökkäsi vähän riskilläkin, mutta kun tasoitusta ei tullut Vaihtopenkki kuittasi loppulukemiksi 1-3. Ensi viikolla LosT Cause kohtaa Hazardin ja Red Horsen. Peli Hazardia vastaan tulee määrittämään paljon.

Hazard 15 PTS

Ei ollutkaan perus ilta Hazardille. He pelasivat yhden pelin ja voittivat sen. Gather kaatui 6-1. Ensimmäinen kymppi oli tunnustelevaa pelaamista, jonka jälkeen homma alkoi luistamaan. Hazard iski maaleja tasaiseen tahtiin eikä Gather päässyt missään vaiheessa iholle asti. Tärkeät kolme pistettä Hazardille Liigapaikan kannalta. Kaikki on vielä omissä käsissä ensi viikon viimeisissä peleissä.

Fc Probba 13 PTS

Probballe jäi eilen käteen 1 pinna. Se tuli illan avanneesta Urho pelistä. Ottelu oli juuri niin tasainen kuin odottaa sopi. Molemmat puolustivat tarkasti, ja huippupaikat olivat vähissä. 0-0 oli oikeutettu tulos molemmin puolin. Toisesta pelistä Alapihaa vastaan ei sitten oikein jäänyt mitään käteen. 1-3 tappio oli karvas isku Probban Liiga haaveille, mutta huoli pois. Kaikki on vielä omissa käsissä kun Probba urakoi 3 matsia ensi viikolla.

Alapiha 11 PTS

Alapiha aloitti iltansa ehkä kauden parhaalla esityksellän kaatamalla Probban 3-1. Ville Härkö vei Alapiha johtoon, ja se kesti melkein taukoon asti, kunnes Probba tasoitti. Toisella jaksolla Alapiha oli terävä ja tiivis. Kaivattu onnistuminenkin tuli kun Tuomo eskelinen onnistui viemään Alapihan johtoon. Probba alkoi tämän jälkeen painostamaan mutta Hänskiin Palannuta Mika Paajasta ei enää yllätetty. Paajanen teki toinen toistaan upeammilla suorituksilla tyhjiksi Probban haaveet nousta peliin mukaan. Paajaselta kaikin puolin onnistunut paluu kentille. Tätä Lisää!

Toiseen peliin Taloasemaa vastaan tuli pieni ulospuhallus. Ei olu virtaa eikä mahista. 0-5 tukkaan

Urho 10 PTS

Urho urakoi eilen 3 peiä ja käteen jäi vain yksi pinna. Rosteri oli kapea, mutta Urho taisteli hienosti läpi illan. Pinna tuli 0-0 tasurista Probbaa vastaan. Muuten ilta ei antanut oikein mitään. Ja taisi varmistua myös se että Urho pelaa loppukauden Divarissa.

Fc Vaihtopenkki  9 PTS

Vaihtopenkki pelasi eilen yhden matsin Lost Causea vastaan ja se sujuikin varsin hyvin. Tyylikäs 3-1 voitto. Etenkin joukkueen puolustaminen oli todella mallikasta. Pelaaminen menee eteenpäin kierros kierrokselta ja tiedä mihin Vaihtopenkki Divarissa tuleekaan yltämään.

Fc DOM 6 PTS

Ei oikein DOM:n illasta jäänyt muisteloita. Joukkue pelasi yhden pelin WIlmerttiä vastaan ja puhtia ei oikein löytynyt. Mikko Kivistö teki maalilla voitavansa ja piti lukemat pieninä. Vielä jäi ensi viikolle mahdollisuus napsia sijoitus tai pari taulukossa ylöspäin.

Gather 1 PTS

Gather jatkoi maaliputkeen kolmeen peliin. Esitys Hazardia vastaan oli suht hyvä siihen nähden että heillä ei ollut vaihtareita oska joukkue oi kerätty maanantaille. Ensi viikolla hiotaan kuviiot kuntoon Divaria varten.