TEAM A-H-M-A RUNKOSARJAN VOITTOON
Torstai, 08 Heinäkuu 2021 07:22

SB 34

Eilisen kierroksella pelattiin runkosarjan sijoituksien kannalta tärkeistä pisteistä. Alapiha varmisti paikkansa pudareissa voittamalla KalU:n. HaiPro löi pöytään kauden parhaan pelinsä kurmoottamalla Tahmatassuja 7-0. Illan huipensi Urhon ja Ahmojen kohtaaminen missä pelattiin runkosarjan voitosta. Ahmat ei jättänyt jossittelulle sijaa ja otti Runkosarjan voiton itselleen. Tahmatassut menetti mahdollisuutensa suoraan välieräpaikkaan. Kakkospaikasta tullaan vielä taistelemaan viimeisellä kierroksella.

Team KalU vs HaiPro 4-2

Ilta alkoi varsin viihdyttävällä ottelulla. HaiPro siirtyi johtoon Juho Wariksen maalilla ensimmäisestä kunnon paikastaan. HaiPro hallitsi erän alkupuoliskoa ja KalU oli vaikeuksissa varsinkin oman syöttö pelinsä kanssa. KalU sai kuin varkain tasoituksen Topi Hämäläisen maalilla. Tämä vapautti KalU:n pelaamista ja ote alkoikin siirtyä enemmän vihreille. Toisen erän alkuun KalU rakensi todella hienon maalin kun Santeri Tiirikainen viimeisteli Antti Parkkisen syötöstä 2-1 maalin. KalU sai tästä virtaa lisää ja Topi Hämäläinen lisäsi johdon 3-1:n hieman myöhemmin. Olli Waris kuitenkin kuittasi heti perään kavennuksen. Momentum kääntyi tästä HaiProlle ja he seivatkin pari hyvää paikkaa. Ratkaisu nähtiin 25 minuutin kohdilla kun pallo oli jo lipumassa KalU:n maaliin, mutta niin vain jostain ilmestyi Antti Parkkinen mailoineen putsaamaan pallon pois. KalU käänsi purun hyökkäykseksi ja Kalle Savolainen viimeisteli maalin edestä 4-2:n. Tästä ei HaiPro ei enää toipunut ja KalU:lle pinnat.

Alapiha vs Team KalU 6-3

Alapiha tuli peliin hirmuisella sykkeellä. KalU ei oikein osannut alkuun sopeutua Alapihan tempoon. Ensimmäisellä kympillä J-P Tiusanen iski kahdesti ensin peliäly syötön antoi Pasi Pippuri ja toiseen maaliin syötön antoi Mika Paajanen. KalU kavensi Antti Parkkisen osumalla. Erän loppu mentiin suht seesteisissä merkeissä. Toisen erän alkuun Mika Paajasen pelisilmä iski jälleen ja Sami Pekkanen kiitti tarjoilusta. Sen jälkeen Alapiha hurjasteli vielä pari lisää ja äkkiä homma olikin 5-1. Alapiha laski hieman vapaalle ja KalU sai pari maalia ja Alapihakin onnistui. vielä kertaalleen. Alapihalta esiin nousivat Hurjat  tehot 2+2 tehnyt Sami Pekkanen ja 0+2 tehnyt Mika Paajanen jonka syötöt olivat muutenkin myrkkyä KalU:lle

HaiPro vs Tahmatassut   7-0

Olipahan HaiProlta näytös. Tahmatassut jäi aivan telineisiin HaiPron hurjan vireen edessä. Ensimmäiseen 9 minuuttiin 3-0 ja Tahmatassut oli löyty. HaiPro pelasi kuin hurmiossa ja viimiesen naulan arkkuun iski Juho Waris juuri ennen taukoa. Toisessa erässä sama tahti jatkui, sillä erotuksella että myös Tahmatassut sai luotua paikkoja mutta Mika Laitinen teki yritykset tyhjiksi. Näin ollen Laitiselle ensimmäinen nollapeli.

Muita onnistujia HaiProlla olivat Waris O 1+3 ja Waris J 3+2

FB Alapiha vs FB URHO 4-6

Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä ja paikkoja syntyi tasaiseen tahtiin molempiin päihin. Ensimmäisen erän kuva oli että Alapiha menee johtoon ja Urho tulee rinnalle. Tämä toistui kahdesti. Alapihalla onnistuivat Sami Pekkanen ja Mika Viitikko. Urholla Sinkko ja Montonen. Toiseen erään tahti muuttui ja Urho pääsi pelin päälle. Alapihan maalilla Jouni Lahtinen otti huippu torjuntoja toisensa perään. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan Urho seilasi karkuun Sami Lepistön ja Jouni Mäkisen kahdella maalilla. JP Tiusanen kavensi YV:llä,  mutta Tero Montonen iski jälleen ja siihen katkesi Alapihan selkä. Urholle siis tärkeät pisteet.

Otttelun tähtiä olivat Urhon Tero Montonen 2+1 ja Alapihan Sami Pekkanen 2+1

Lisähuomiona Alapiha palkitsi illan parhaana pelaajanaan Mika Paajasen joka pelasi kauden parasta peliään jaellen murtavia syöttöjä läpi illan.

Team A-H-M-A vs Tahmatassut 3-0

Tahmatassut oli selvästi sisuuntunut ensimmäisstä ottelustaan. Liike ja asenne olivat aivan eri tasolla kuin HaiProa vastaan. Ahmat toki painosti ja piti pelin tiukasti tahmatassujen päässä, mutta Joni Niemi otti torjunnan toisensa perään. Kympin yrittämisen jälkeen Tero Pettinen onnistui vihdoin ohittamaan Niemen. Toisen erän alkuun Tahmatassut sai kylmän suihkun kun Ahmat karkasi kahden maalin karkumatkalle. Tahmatassut alkoivat viritellä kiriä, mutta tarvittavaa toivon pilkahdusta ei vain tullut, sillä lääkkeitä Antti Pänkäläisen ohittamiseen ei vain löytynyt. Lopulta ylihyökkääminen kostautui ja viimiesen naulan arkkuun iski Saku Pulkkinen komealla kudilla.

URHO vs Team A-H-M-A 2-8

Nyt oli pelissä panosta. Runkosarjan voitto oli kyseessä. Urho aloitti pelin vahvasti ja Eetu Kurri paukautti pallon ylähyllylle parin minuutin pelin jälkeen. Oskari Laiho tasoitti minuuttia myöhemin. Montaa hetkeä ei tasuri kestänyt kun Eetu Kurri laittoi pallon jälleen sinne missä mummo säilyttää hillopurkkejaan. Tuon jälkeen näytti hetken siltä että Urho osuu uudestaan ja seilaa kauas horisontin taa. Maalia ei kuitenkaan näkynyt, ja sitten Ahmat heräsi henkiin. Se hurjasteli kolme osumaa erän loppuun ja kuin tyhjästä tauolle mentiin 5-2 lukemissa. Urho ei oikein tästä enää toipunut ja Ahmat löi lisää vettä myllyyn. Urho ei saanut enää juonesta kiinni ja Ahmat tykitti vielä 3 kaapia toiseen erään ja näin ollen Ahmat varmisti itselleen Runkosarjan voitton.