MAALIJUHLAA PUUMALIIGASSA!
Sunnuntai, 07 Marraskuu 2021 08:45

PL säbäcats

Pyhäinpäivää vietettiin vauhdikkaasti Rantakeitaalla Puumaliigan pelien parissa. Keitaan parketilla päästiin näkemään oikeaa maalijuhlaa. Sbs Saimaan naiset kävivät jäälleen hakemassa täyden pistepotin mukaansa. Myös JiiKoo Hurjat onnistuivat päivän peleissä nappaamaan täydet pinnat. UuNo, Säbäcats, KaPa-51 ja Riusäbä joutui tällä kertaa tyytymään vajaisiin pisteisiin, kun taas Pinkit Puumat poistuivat paikalta ilman pisteitä.

Puumaliigan pelit jatkuvat 11.joulukuuta klo 10.00 Rantakeitaalla. Tervetuloa seuraamaan naisten pelejä!

Sbs Saimaa 12 PTS

Saimaan aamu alkoi pelillä KaPa-51 vastaan. Saimaa pystyi heti alusta alkaen pyörittämään peliä, mutta KaPa pysyi hyvin pelissä mukana ja sotki Saimaan maalintekopaikkoja.  Vasta reilusti ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Irene Lindström pääsi ujuttamaan pallon KaPan maaliin. Ja vielä ennen erätaukoa Essi Puhakainen kasvatti johtoa. Toisen erän alussa KaPa pääsi laittamaan kapuloita rattaisiin ja kavensi lukemia 1-2. Hetken aikaa peli näytti siltä, että se voi vielä kääntyä miten päin vain, kunnes Irene Lindström iski jälleen. Maalin jälkeen Saimaa sai hanat kunnolla auki ja maaleille ei loppua näkynyt. Peli päättyikin lopulta lukemiin 1-7 Saimaan hyväksi. Toisessa ottelussa Saimaa kohtasi UuNot. Ottelu alkoi tasasena ja näytti jopa osittain siltä, että Saimaalle meinasi tulla paniikkia. Peli pyörikin alkuun enemmän Saimaan päässä ja Saimaa pääsi testaamaan todella omaa puolustuspelaamista. Ekan erän loppu puolella Heidi Venäläinen pääsi kuitenkin siirtämään Saimaan 1-0 johtoon ja vielä ennen erätaukoa Essi Puhakainen kasvatti lukemia 2-0. Toisessa erässä peli jatkui edelleen todella tasaisena, mutta Saimaa onnistui kuitenkin vielä kahdesti maalin teossa Uunojen jäädessä nolliin ja nappasi 4-0 voiton.

UuNo 9 PTS

UuNo yllätti kaikki paikalla olijat saapumalla peleihin peräti kolmella kentällisellä pelaajia, tämä ihme saattoi jopa maksaa UuNolle kolme pistettä ensimmäisestä ottelusta SBS Saimaata vastaan. Vaikka Uunot tarjosivat jälleen hyvää pelaamista ja liikettä kentällä, ei pelissä ollut kuitenkaan nähtävillä samanlaista räjähtävyyttä kuin aiemmin. Olisiko vaihdossa pitkään istuminen saanut jalat tukkeeseen, eikä kentällä irronnut parasta tekemistä? No oli miten oli, ei UuNot saanut ekaan erään maalihanoja auki hyvistä paikoista huolimatta ja pisteet Savonlinnaan. Toisessa ottelussa Säbäcatseja vastaan pelaajat saatiin heräteltyä ja peliä paranneltua. Ja sehä palkittiin maaleilla. Heti erän alkuun Alma Rikkinen siirsi UuNot 1-0 johtoon. Vaikka Säbäcatsit pystyi tasottamaan pelin 1-1, ei UuNot ollut hätää kärsimässä. Ennen erätaukoa lukemat kasvoivat jo 3-1. Ja kerta ne maalihanat auki saatiin, niin toisessa erässä maalijuhla jatkui vielä 5 maalin verran UuNoille ja 1 maalin verran Säbäcatseille. UuNoille pisteet ottelusta 8-2 voitolla.

Säbäcats  8 PTS

Säbäcatsit aloittivat omat päivän pelinsä KaPa-51 vastaan. Säbäcatsit pystyivät ottamaan nopean alun otteluun ja siirtyikin heti toisella peliminuutilla jo 1-0 johtoon. Ekan erän lopulla Saija Lasaroff kasvatti johtoa vielä 2-0. KaPa kuitenkin pystyi kuittaamaan juuri ennen erätaukoa lukemat 2-1. Toisen erän alku oli Säbäcatseille uninen ja KaPa tuli tasoihin ja maalilla ohi. Vasta erän lopulla Säbäcatsit pystyivät tasoittaa pelin, mutta KaPa kuittasi heti lukemat 3-4. Juuri ennen viimeistä peliminuuttia Susanna Lempiäinen iski maalille lukemat 4-4 ja voittaja siirryttiin ratkomaan rankkareille. Rankkareissa Säbäcatsit loistivat kirkkaammin ja ottivat ottelusta kaksi pinnaa. Heti perään Säbäcatsit kohtasivat UuNot. Tiukka ensimmäinen peli painoi vielä kissojen jaloissa ja he joutuivat taipumaan jo ensimmäisessä erässä UuNoille 3-1. Toisessa erässä jalat eivät olleen sen kevyemmät ja UuNot painelivat ottelussa 8-2 voittoon.

JiiKoo Hurjat 6 PTS

Juvan naiset korjasivat päivän peleistä täyden pistepotin. Helpolla pisteet eivät Juvalle lähteneet. Ensimmäisessä ottelussa JiiKoo kohtasi Riusäbän. Peli oli todella tasainen alusta loppuun asti. Maaleja ottelussa nähtiin vain yksi Johanna Leikkaan johdosta. Tilanteita riitti tästä huolimatta tasaseen tahtiin molemmissa päissä, mutta maalivahdit pitivät pelilukemat loppu ottelun näissä. Voitto siis JiiKoolle 0-1. Heti perään JiiKoo kohtasi Pinkit Puumat. Jiikoo otti otteluun salama alun ja siirtyi jo ensimmäisen minuutin jälkeen 1-0 johtoon. Tämän jälkeen peli hieman tasaantui ja pallo pomppi tasaiseen tahtiin molemmille joukkueille. Tällä kertaa pomput oli kuitenkin JiiKoolle yhden pompun verran onnekkaampia ja ennen erätaukoa lukemat olivat jo 3-2. Toiseen erään lähdettiin siis hyvin tasaisissa lukemissa. Puumien puolustus joutui kuitenkin taipumaan JiiKoon edessä vielä kahdesti ja lopulta JiiKoo vei myös tästä ottelusta pisteet kotiin 5-3 voitolla.

KaPa-51 4 PTS

KaPa jatkoi viime turauksessa nähtyä hyvää pelaamista edelleen. Vaikka vastustajat ei tänään ollu helpoimmasta päästä, pystyi KaPa tarjoamaan huikean vastuksen. Ensimmäisessä ottelussa KaPa kohtasi sarjakärjen Saimaan. Vaikka Saimaa pääsi peliä pyörittämään pystyi KaPa hyvin puolustuksella rikkomaan Saimaan peliä ja pitämään pelilukemat aisoissa. Ensimmäiselle erätauolle mentiikiin lukemissa 2-0. Heti toisen erän alkuun Katja Ilomäki pääsi kaventamaan lukemia 2-1. Kavennus ei kuitenkaan riittänyt Saimaan pistäessä isompaa vaihdetta silmään ja napatessa ottelusta 1-7 voiton. Toinen ottelu Säbäcatseja vastaan oli huomattavasti tasaisempi. Vaikka Säbäcatsit pääsivätkin karkaamaan ekassa erässä 2-0 johtoon, pystyi KaPa kaventaa lukemia vielä 2-1 ennen erätaukoa. Heti toisen erän alkuun KaPa paineli ensin tasoihin ja maalilla ohi. Erän loppupuolella jännitys kasvoi edelleen Säbäcatsien tullessa tasoihin, mutta Anni Kyrönlahti pystyi heti perään kuittaamaan lukemat 3-4. Ennen pelin loppua Säbäcatsit kuitenkin tasoitti pelin vielä ja ottelun voittaja ratkottiin rankkareilla. Tällä kertaa voitto matkasi Puumalaan, mutta Kangasniemelle jäi pelistä käteen silti 1 pinna.

Riusäbä 3 PTS

Riusäbä asteli päivän peleihin jälleen pirteällä joukkueella. Ensimmäinen ottelu JiiKoota vastaan oli todella tasainen ja ottelussa nähtiinkin vain yksi maali, Riun epäonneksi Jiikoon toimesta. Ainesta olisi ollut ottelussa useampaakin maaliin, mutta Veera Koppi kesti Riun maalilla. Myös JiiKoon maalissa tehtiin varmaa työtä, joten Riu ei päässyt murtamaan tuota puolustusta. Toisessa ottelussa Puumia vastaan Riukin sai maalihanat auki. Heti ottelun alkuun Riu onnistui siirtymään 0-1 johtoon. Puumat pääsivät kuitenkin heti kuittaamaan tilanteen ja perään kasvattamaan lukemat 2-1. Ennen erätaukoa Riu kuitenkin nousi hienosti rinnalle, mutta Puumat kuittasivat jälleen tilanteen heti. Toinen erä alkoikin Puumien johtaessa 3-2. Toista erää ei kuitenkaan ehditty pelamaan kuin 18 sekuntia kun Riu oli jälleen pelissä mukana tasalukemin. Ottelun lopussa Riu siirtyi jälleen ottelussa johtoon 3-4, mutta Puumat iskivät jälleen nopean kuitin ja lukemat tasan. Toiseksi viimeisellä peliminuutilla Saila Paasonen pääsi iskemään ottelun loppulukemiski 4-5 ja nappasi pisteet Ristiinaan.

Pinkit Puumat 0 PTS

Voi Puumat. Jos viime turnauksessa ensimmäinen peli oli sekavaa, mutta toisessa pelissä esiintyi ihan eri joukkue, niin tällä kertaa nähtiin jälleen uudenlainen esitys. Vaikka Puumat pystyivät pelaamaan kaksi tasaista ottelua JiiKoota ja Riuta vastaan, oli tekeminen kaukana kauniista katsottavasta. Puolustus vuoti jälleen kun laivan seula ja nopeat vastahyökkäys paikat tyrittiin täysin. Toki molemmat ottelut olivat myös haastavia pallon pomppiessa molemmilla joukkueilla miten sattui ja tällä kertaa onnekkaat pomput ei ollut Puumien puolella. Pelissä riittää vielä paljon tekemistä jos pistetili meinataan avata.