LIIGA KÄYNNISTYI TASAISENA
Maanantai, 08 Marraskuu 2021 09:49

SB haipro

Liiga käynistyi perjantaina todella tasaisissa merkeissä. Tulokset eivät kertoneet aivan kaikkea otteluiden kulusta. Kierroksen helmi oli HaiPron urhoollinen puolustustaistelu KalU:a vastaan josta heidät palkittiin pisteellä.

Divari starttaa sitten tulevana perjantaina.

Team A-H-M-A 6 PTS

Ei kehnompi startti Liigaan viimiesenä selvinneeltä joukkueelta. Viivelähtöä vastaan peli oli tasainen, mutta Ahmojen virheiden vähyys ja nopeat tilanteenvaihdot olivat avain onneen. Ahmat saivat alkuun pari nopeaa maalia joiden jälkeen peli meni hieman passiiviseksi ja Viivelähtö otti jopa hallinnan pelistä. Ahmat kuitenkin pysyi tiiviinä ja Jesse Kurvisen 3-0 maali 12 minuutin kohdalla käänsi momemttumin takaisin Ahmoillle. Toiseen erään Ahmat hyödynsi vastustajansa virheet armotta ja lopulta 6-1 voitto. Toisessa pelissä XAMK:a vastaan Ahmat joutui tekemään täyden puhteen pelin voittamiseksi. Ahmat oli jopa hätää kärsimässä ensimmäisessä erässä ja peli alkoi kääntyä vasta loppua kohden AHmat väsytti vastustajansa nopeilla vastahyökkäyksillä ja loppuun lukemat repesivät Ahmoille 7-2

Pöyryn Pantterit 6 PTS

Ei saanut Pantteritkaan pisteitään helpolla. Viivelähtö haastoi Panttereita hyvin ja Maalien eteen piti tehdä täysi päivätyö. Vaikka Pantterit karkasi 3-0 eteen ennen 12 minuutin vaihtumista. Sen jälkeen Panttereiden pelaaminen meni täysin solmuun ja Viivelähtö otti pelin ohjat. Pantterit kesti maalivahtinsa Aki vaikkisen johdolla ja lopussa Mika Paajanen ratkaisi pelin kahdella maalilla 5-2 Panttereille. Toisessa pelissä sama kaava oikeastaan toistui KalU:a vastaan. Panterit meni alussa johtoon, mutta sitten iski kipsaus ja johto kuihtui tällä kertaa ihan tappiolle asti. Näytti pitkän pitkän aikaa että KalU vie pinnat , mutta sitten esiin astui jälleen Mika Paajanen, joka toi kahdella maalillaan Pantterit rinnalle, ja Joonas Luntta niittasi Pantterit johtoon vain kaksi minuuttia Paajasen kavennuksesta. Lopussa Pantterit kesti KalU:n rynistyksen ja pinnat Panttereille.

Team HaiPro 3 PTS

HaiPro se vain jatkaa porskuttamista. MOlemmissa peleissä pistelle. Ensimmäinen peli XAMK:a vastaan alkoi mollivoittoisesti kun alta kuuteen minuuttiin oltiin pari maalia takana. Sitten alkoi kuitenkin HaiProkin heräilä peliin mukaan ja tulosta rupesi syntymään. XAMK kuitenkin psytyi vastaamaan HaiPron haasteeseen, ja peli pysyi tasisena kooko ajan. HaiPro otti ensimmäsitä kertaa johdon 27 minuutin kohdalla Marko Tuhkalaisen onnistuessa. JOhto ei kuitenkaan pitänyt loppuun asti ja edessä oli Rankkarit. Niissä Haipro oli vahvempi ja pari pinnaa taskuun. Toisessa pelissä KalU:a vastaan HaiPro löi pöytään todellisen puolustustaistelun. 0-0:a mentiin yli 20 minuuttia. HaiPro rikkoi kuparisen YV:llä. Tähän KalU heräsi ja menikin nopeasti 1-2 johtoon. HaiPro kuitenkin näytti venymiskykyään ja Samu Myyryläinen toi sinipaidat tasoihin kammo kudilla puolestakentästä ja taas oli rankkarit edessä. Nyt ei voittoa tullut mutta piste kuitenkin.

Team KalU 2 PTS

Ei alkanut Liiga niin kuin KalU olisi halunnut. Panttereita vastaan KalU oli hyvin pelin päällä pitkään ja voitto näytti vääjäämättömältä. sitten iski musta pari minuuttinen ja Pantterit tuli rinnalle ja ohi. Toisessa pelissä HaiProa vastaan KalU ei saanut murrettua HaiPron sumppua millään. Lopulta kun se onnistui ei johto kantanut loppuun asti ja Rankkarit olivat edessä. Sieltä sentään tuli onnistuminen ja kaksi pojoa.

XAMK 1 PTS

XAMK voi olla ihan tyytyväinen Liiga avaukseen. Pistetilikin aukesi. Ahmoja vastaan etenkin ensimmäinen erä oli hyvää pelaamista ja XAMK menikin tauolle johdossa. Toiseen erään XAMK:n eväät kuitenkin loppuivat ja lopussa lukemat vähän repesivät, mutta 2-7 ei kerro koko totuutta ottelun kulusta. Toisessa pelissä HaiProa vastaan XAMK olisi ehkä ansainnut enemmän, silllä pitkään XAMK johti peliä, mutta lopussa he jäivät taakse, mutta Pekka Pulkkinen pelasti pisteen kun rankkareissa tappio tuli

SB Canaria 0 PTS

Huilissa

Viivelähtö 0 PTS

Ei auennut Viivelähdön pistetili vielä, mutta esitykset olivat kuitenkin lupaavia. Ahmoja vastaan Viivelähtö kompastui omiin harhasyöttöihinsä, joista Ahmat rankoivat armotta. Viivelähtö sai kuitenkin luotua hyvin maalipaikkoja, mutta ei vain uponnut. Panttereita vastaan koneet lähtivät käyntiin vasta juuri ennen taukoa, ja olikin harmi että PöPa oli karannut 0-3 johtoon. Viivähtö nousi maalin päähän, mutta se ei kantanut rinnalle asti ja lopulta Pantterit karkasi. Tähän on kuitenkin hyvä rakentaa ja pistetili aukeaa varmasti jo ensi kierroksella.