JÄNNITYS TIIVISTYY LIIGASSA ENNEN JOULUTAUKOA
Lauantai, 04 Joulukuu 2021 07:46

SB Kalu

Liigan kolmannella kierroksella nähtiin muutama tasainen ottelu, maansa myynyttä puolustusta, sekä maalivahdeilta jäätävää tsemppausta. Pöyryn Pantterit onnistuivat säilyttämään liigassa kärkipaikkansa kehnosta pelaamisesta huolimatta. Tosin Canaria ja Ahmat ovat molemmat joukkueet pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin Pantterit ja voi vielä viimeisissä otteluissa ennen joulutaukoa kiilata liigan kärkeen. Tämä vaatii onnistumisia perjantain 17.12. peleissä.

OTTELUT

3   03.12.2021 18:00 h   Team HaiPro  -  Pöyryn Pantterit   5 - 6 (SO)

Pöyryn Pantterit 14 PTS

Panttereiden vaihtopenkillä oli kato käynyt ja molemmat ottelut pelattiinkin vain kahden vaihtoukon voimin. Tästä huolimatta Pantterit ottivat HaiProta vastaan vahvan aloituksen ekassa erässä ja pystyi heti erän alkuun rakentamaan jopa pari minuttia kestäneen paineen HaiProon päätyyn. Pyöritys ei tuottanut kuitenkaan tulosta ja HaiPro pääsi heti rankaisemaan yhdestä harhasyötöstä. HaiPron avausmaalin jälkeen tilanteita riitti tasaisesti molempiin päihin, mutta palloa kaivettiin jo toistamiseen Panttereiden maalista. Erän lopulla Pantterit pääsivät lopulta kaventamaan lukemia 2-1 Aaron Ollikaisen osumalla. Kuitti kävi kuitenkin nopeasti, mutta tällä kertaa Niko Hiljanen ei päästänyt HaiProta kasvattamaan karkumatkaa ja kavensi lukemat 3-2 ennen erätaukoa. Toinen erä jatkui aikalailla samalla kaavalla, tilanteita päädystä päätyyn ja vuorotellen palloa noukitaan maalista. Vasta toisen erän viimeisellä minuutilla Pantterit onnistui pääsemään tasoihin ja siirtää ottelun ratkaisun rankkareille. Jerry Vuorisen onnistumisella rankkarivoitto ja pari pistettä Panttereille. Toisessa ottelussa Panttereilla vastassa oli Canaria. Canariaa vastaan Panttereille tuli liian monta harhasyöttöä, joista kaveri ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja jo ekan erän jälkeen taulussa oli lukemat 0-3. Toiseen erään Pantterit pääsivät jo vähän paremmin mukaan ja kaventamaan peliä, mutta ekan erään annettu karkumatka ja toisen erän maalit vei Panttereilta viimeisestikin toivon rippeet päästä enää ottelussa tasalukemiin. Lopulta ottelusta pisteet Canarialle lukemin 2-6.

Team KalU 11 PTS

Kalun esitys oli perjantaina monenkirjavaa. Välillä joukkue pelasi rauhassa ja yhteenhiileen, mikä poiki maaleja, mutta hetkittäin taas paniikki otti valtaa, mikä puolestaan poiki maaleja omaan päätyyn. Ensimmäinen ottelu Viivelähtöä vastaan alkoi paniikilla. Kaveri painaa heti ottelun alkuun avausmaalin ja KalUlla nousi samatien tuskan hiki otsalle. Ensimmäinen erä menikin ohi vähän yliyrittämisellä ja oman pelin unohtamisella. Erän loppuun Kalua vielä koeteltiin alivoimalla, mutta lukemat pysyi erässä maltillisena 0-1. Erätauollla Olli Matilaiselta tärkeä tsemppipuhe joukkueelle ja toiseen erään kokeiltiinkin sitä rauhassa ja yhteenhiileen pelaamista, mikä alkoi poikimaan maaleja. Ja niitähän tuli lopulta 6 kappaleen verran. Siinä ei eden Viivelähdön kavennusmaali saanut enää Kalua huojutettua ja ottelusta pinnat 6-2 voitolla. Toisessa ottelussa oli vastassa Kalulle uusi joukkue Xamk. Liigan häntäpäässä oleva Xamk taisikin tehdä Kalulle pienet kepposet ja sai Kalun ehkä lähtemään otteluun aavistuksen verran takki auki. Viivelähdön tapaan myös Xamk siirtyi heti ottelussa 1-0 johtoon ja sai Kalun pelin paniikin puolelle. Tällä kertaa tasoitus tuli kuitenkin jo heti seuraavalla peliminuutilla Tino Mutkan onnistumisesta. KalUlle tarjoiltiin karkumatkaa ylivoimalla, mutta se poikikin Xamkin karkumatkan alivoimalla. Ja vielä Kalua koeteltiin lisää kun seuraavaksi oli vuorossa heidän AV-pelaamista. Joukkueiden päästessä tasalukuisiksi KalU pääsi vielä ennen erätaukoa tasoittamaan lukemat 2-2. Toinen erä jatkui hyvin tasaisena ja KalUkin sai rauhoitettua jälleen omaa pelaamista. Xamkin tiukka puolustaminen teki kuitenkin maalinteosta vaikeaa ja vasta erän lopulla KalU onnistui siirtymään ottelussa 2-4 johtoon ja nappaamaan voiton itselleen.

SB Canaria 9 PTS

Canaria lähti illan peleihin pirtsakkana, eikä antanut viime kierroksen tahmeuden enää näkyä. Vähän helpotusta Canaria sai kuitenkin liigan kärjessä viihtyvää Panttereita vastaan heidän kapeasta rostreista. Väsynyt joukkue teki väsyneitä virheitä ja Canarialle nuo virheet maistuivat napakkoina vastahyökkäyksinä ja maaleina. Jo ensimmäisen erän jälkeen lukemat olikin 0-3 Canarian hyväksi. Toisessa erässä Pantterit pystyivät vähän laittamaan kampoihin, mutta karkumatka oli jo riittävä nappaamaan ottelusta 2-6 voitto. Toisesa ottelussa vastassa oli pirstakka Xamkin porukka. Xamkin rivakka liikkuminen kentällä tuottikin jo enemmän pään vaivaa Canarialle. Vaikka ekan erän jälkeen taululla oli jo lukemat 3-1, ei nämä 3 maalia helpolla tullut. Työtä sai tehdä ihan kunnolla niiden eteen, eikä paikkoja annettu ilmaiseksi. Toinen erä jatkui hyvin pitkälle samalla kaavalla. Xamk puolusti ahnaasti, eikä antanut Canarian kävellä maalipaikoille. Tiukasta puolustusta lopulta löytyi tilaa vain kahdelle maalille ja ottelusta loppulukemat Canarialle 5-1. Ensi kierros näyttääkin riittääkö Canarialla voimaa kaataa HaiPro ja Ahmat ja ottaa liigan kärkipaikka itselleen vielä ennen joulutaukoa.

Team A-H-M-A 9 PTS

Huilissa..

Team HaiPro 7 PTS

HaiPro esitti Canarian tapaan pirtsakkaa peliä perjantaina. Joukkue tuo monelle joukkueelle hikisiä paikkoja. HaiPro ei anna ajatteluaikaa pallon kanssa sekuntiakaa liikaa, vaan on heti vastustajan iholla. Ja mikäs siinä, taktiikka puree pelistä toiseen, peli on puhdasta ja vastustajien maalit syntyy lähinnä jos veto lähtee lavasta saman tien kun pallo sitä hipaisee. Ensimmäisessä ottelussa HaiPro pisti heti Pantterit tiukille, eikä antanut kentällä tuumaakaan liikaa tilaa. Myös omat hyökkäykset olivat sähäköitä, mikä poikikin jo heti ottelun alkuun kahden maalin johtoaseman. Maalin jälkeen peli vaihtui päädystä päätyyn nopeaan tahtiin ja maalejakin syntyi vuorotellen molemmissa päädyissä. Erätauolle mentäessä lukemat olikin HaiPron hyväksi 3-2. Toisessa erässä sama kuvio jatkui ja vasta viiemisellä minuutilla HaiPron puolustus joutui antamaan periksi ja Pantterit pääsivät tasalukemiin 5-5. Voittaja selvitettiin siis rankkareilla ja tällä kertaa Pantterit vei tässä pidemmän korren. Toisessa ottelussa vastassa oli Viivelähtö ja jälleen sama vääntö sai jatkua. Viivelähtö pääsi ekassa erässä kerran ohittamaa maalivahti Mika Laitisen selän ja toiseen erään HaiPro lähti maalin takaa-ajo asemasta. Kauaa ei toka erä ehtinyt vanhentua kun HaiPro kiilasi jo tasoihin ja parilla maalilla ohi. Vielä viimeisellä minuutilla Viivelähtö pystyi toisen kerran ohittamaan Laitisen selän, mutta HaiPron hyväksi aika loppui kesken ja heille pisteet.

XAMK 3 PTS

Myös Xamk oli liikkeellä aavistuksen verran kaposella rosterilla, mutta se ei paljoa vauhtia hidastanut. Vastukset eivät olleet illan peleissä helppoja kun vastassa oli Canaria ja KalU. Xamk pärjäsi kuitenkin upeasti molempia joukkueita vastaan rivakan liikkumisen ja sisukkaan pelaamisen ansiosta. Ekassa ottelussa Canariaa vastaan peli sai huonohkon alun kun Canaria pääsi jo eka erän puoliväliin mennessä karkaamaan kahden maalin johtoon. Vielä ennen erän loppua Xamk pääsi kaventamaan lukemia 2-1, mutta kaksi sekuntia ennen erätaukoa Canaria pääsi suoraan aloituksesta kasvattamaan lukemat 1-3. Toisessa erässä Xamkilla oli siis jälleen kahden maalin takaa-ajo asema. Hyvistä paikoista huolimatta maaleja ei kuitenkaan enempään syntynyt ja tiukka puolustaminen piti myös Canarian lukemat aisoissa, eikä lopulta Canaria päässyt kasvattamaan voittoa kuin 5-1 lukemiin. Toisessa ottelussa vastaan asettui KalU. Suoraan Canarian ottelusta KalUa vastaan pelannut  Xamk oli hyvin lämmennyt ja nakkasi heti 1-0 johdon. Kuitti tuli kuitenkin nopeasti. Tasoitusmaalin jälkeen Xamkilla oli tiedossa tiukkaa AV-pelaamista ja siitähän syntyikin Xamkille maali. Erän lopulla Xamkilla oli mahdollisuus kasvattaa johtoa vielä ylivoimalla, mutta se ei tuottanut tulosta. Ja Xamkin harmiksi KalU pääsi vielä tasoittamaan ennen erätaukoa, joten toiseen erään lukemissa 2-2. Toinen erä oli todella tasainen vääntö ja vasta erän viimeisen 5.minuutin alkamisen johdosta nähtiin KalUlta maali. Xamk yritti vielä loppuun hakea tasoitusta ilman maalivahtia, mutta KalU lopulta viimeisteli loppulukemat 2-4. Pisteet Kalulle, mutta extra pisteet Xamkin maalivahti Pirkka Multaharjulle, joka kannatteli Xamkia todella hyvin illan peleissä ottamalla huikeita torjuntoja.

Viivelähtö 1 PTS

Viivelähdön hyökkäys takkusi edelleen illan peleissä. Puolustuspelaaminen on napakkaa ja toimii hyvin, mutta hyökkäyksistä puuttuu se viimeinen silaus, jotta joukkue pääsisi tuulettamaan maaleja hitusen enemmän. Ensimmäisen ottelun Viivelähtö pelasi HaiProta vastaan. Joukkueet ovat hyvin tasavahvoja, joten ottelusta oli myös odotettavissa tasainen. Ensimmäinen maali nähtiikin vasta ekan erän puolivälin jälkeen Jouko Sormusen onnistuttua maalinteossa. Erätauolle mentiikin Viivelähdön johtolukemissa 1-0. Toisessa erässä HaiPron hyökkääjät oli Viivelähdölle kuin saippuaa ja liukas liikeiset pelaajat pääsivät siirtämään HaiPron 1-3 johtoon. Vielä viimeisellä minuutilla Viivelähtö onnistui kerran maalinteossa ja pääsi kaventamaan lukemat 2-3. Aika kuitenkin loppui kesken ja loppulukemat jäi tähän. Toisessa ottelussa vastassa oli toinen liikkuvainen joukkue KalU. Jälleen Viivelähtö onnistui siirtymään ottelussa maalilla johtoon ja erätauolle mentiin lukemissa 0-1. Ekan erän tiukka puolustaminen kuitenkin pääsi sulamaan toisessa erässä KalUn tehtaillessa seitsemään minuttiin neljä maalia ja lopulta kentällä nähtiinkin maansa myyneitä pelaajia. Edes kavennusmaali ei saanut joukkuetta piristymään ja ottelun lopulla KalU sai juosta maalintekopaikoille Viivelähdön kävellessä perässä. Siinä ei enää maalilla äärimmäisen hyvät pelit pelanneella Jouni Lahtisellakaan voimat riittänyt pysäyttämään KalUa ja lopulta heille 6-2 voitto.