SALIBANDYN TÄYTEINEN VIIKKO!
Sunnuntai, 20 Helmikuu 2022 00:00

SB minttusilmät

Puolentoista kuukauden koronatauon jälkeen tuntui mahtavalta saada aikuisten harrastetoiminta täyteen vauhtiin. Vaikka korona edelleen jyllää voimakkaana ja napsii pelaajia hetkeksi huiliin, nähtiin silti kentällä hyvin pelaajia ja toimintaa. Salibandysarjat saivat startata keskiviikkona Liigan peleillä ja kentällä nähtiin Canaria, HaiPro ja Viivelähtö. Perjantaina puolestaan pelattiin Divarin ottelut Hurujen, Alapihan, Domin, Hazardin, Tulikuuman ja Minttusilmien kesken. Myös naiset pääsivät vauhtiin kun lauantaina pelattiin Puumaliigan otteluita.

Kaikissa sarjoissa saatiin juuri ennen koronataukoa pelattua runkosarjan ensimmäinen kierros. Toinen kierros ja loppuottelut vedetäänkin nyt hyvin napakalla aikataululla purkkiin ja huhtikuussa juhlitaan mestareita.

OTTELUT

Liigan tuloksiin pääset täältä.

Divarin tuloksiin pääset täältä.

Puumaliigan tuloksiin pääset täältä.

LIIGA

Keskiviikkona liigan peleissä oli mahtava tunnelma. Monen pelaajan mieltä lämmitti tieto, että vihdoin kausi saadaan oikeasti pelata loppuun, eikä sarjatoiminta pääty koronan pakottamaan loputtoman pitkään taukoon. Canaria otti pelaamisesta kaiken ilon irti, eikä säästellyt maaleissa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui HaiPro lukemin 3-10 ja toisessa ottelussa Viivelähtö 6-3. Ei hullumpi aloitus. HaiPro ja Viivelähtö pelasivat molemmat myös hyvän kierroksen, vaikka tällä kertaa HaiProlle jäi käteen vain 1 piste ja Viivelähdölle kaksi pistettä. Erityisesti Viivelähtö oli mukavan pirteänä peleissä mukana ja taisteli upeasti molemmat ottelut. Vaikka Canariaa vastaan ekan erän jälkeen Viivelähtö oli jo kolme maalia perässä, pystyi se hyvin pelamaan itsensä heti toisen erän alussa tasoihin. Canarian loppukiri oli kuitenkin liikaa Viivelähdölle. HaiProta vastaan Viivelähtö pääsi jo ekassa erässä karkaamaan 3-1 johtoon, mutta toisen erän puolestaan HaiPro otti nimiinsä 1-3. Varsinaisen peliajan jälkeen tuloksen ollessa 4-4, päästiin näkemään myös ensimmäiset rankkarit koronatauon jälkeen. Viivelähtö teki varmaa työtä ja ratkaisi voiton nimiinsä jo ekalla kierroksella.

Liigan pelit jatkuvat perjantaina 4.3.2022 Rantakeitaalla.

DIVARI

Perjantaina Rantakeitaan valtasi Divarin joukkueet. Illan onnistuneimmat tiimit, jokainen 6 pistettä rikkaampana, olivat Huru-Ukot, Hazard ja Tulikuuma. He onnistuivat voittamaan molemmat illan ottelunsa. Huru-Ukot voitti ensin Alapihan 7-3 ja heti perään Domin 2-4. Alapihasta ei ollut tarjoamaan Huruille vastusta, sillä Alapiha pelasi koko ottelun 1+4 kokoonpanolla. Dom aiheutti jo enemmän harmaita hiuksia Huruille, mutta lopulta Dominkin kohtaloksi Huruja vastaan koitui hyytyminen kun mukana oli vain 1 vaihtoukko. Eikä tilanne parantunut Domin kannalta yhtään kun toisessa ottelussa vastaan asettui Tulikuuma. Vaikka Tulikuuma ei ole ehkä kaikista juoksuvoimaisin joukkue, liikkuu pallo sitäkin enemmän ja nopeemmin pelaajalta toiselle ja hyökkäykset rakentuvat tämän myötä todella vaarallisiksi. Tulikuuma pystyikin nopealla syöttöpelillä ja tarkoilla vedoilla kukistamaan Domin 6-3 ja Minttusilmät 1-6.  Minttusilmillä puolestaan vauhtia riittää kentällä, mutta perjantaina se ei riittänyt tuomaan voittoa. Minttusilmien ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Hazard, jossa myös jalka liikkuu vauhdikkaasti. Hazardin yhdessä pelaamisen vuosien kokemus oli Minttusilmille liikaa ja Hazard vei pisteet 6-1. Hazard pelasi toisen ottelun Alapihaa vastaan, joka joutui pelamaan ensimmäisen ottelun Huruja vastaan kokonaan alivoimalla. Hazardia vastaan kentälle oli saatu yksi pelaaja lisää ja ottelu päästiin käymään tasavoimalla. Vaikka Alapiha taisteli hyvin mukana, ei jalka vaan riittänyt kaatamaa Hazardia ja pisteet Hazardille lukemin 4-6.

Divarin pelit jatkuvat keskiviikkona 2.3.2022 Rantakeitaalla.

PUUMALIIGA

Puumaliigan pelit käytiin tällä kertaa viiden joukkueen voimin kun JiiKoo joudutti luovuttamaan omat pelinsä pelaajapulan takia. JiiKoon jäädessä pois helmikuun turnauksesta oli Saimaalla ja Säbäcatseilla molemmilla vain yhden ottelun kierros. Molemmat joukkueet pelasivat voitokkaat ottelut. Säbäcatsit kaatoivat aamun ekoissa pelissä Riun, Säbäcats lukemin 1-7 ja SBS Saimaa 9-0. Vaikka RiUlle tauon jälkeen pelien alotus ei ollutkaan paras mahdollinen, pystyi joukkue pelamaan todella hyvää peliä hurjista lukemista huolimatta.

Myös Uunojen kierros piti sisällään kaksi voittoa. Ensin Uunot nappasivat KaPasta 1-5 voiton ja tämän jälkeen Puumista 9-1 voiton. Seuraavassa turnauksessa Uunot pääseevät kohtaamaan Saimaan, jolloin nähdään pystyvätkö Uunot kukistamaan Saimaan ja nousemaan rinnalle tai jopa ohi sarjataulukossa. KaPa oli lauantain peleissä liikkeellä mimmi joukoilla, valmentajat olivat jääneet matkasta, joten naiset pääsivät näyttämään onko oppi mennyt perille. Ja olihan se. KaPa pelasi hienon ottelun Puumia vastaan ja nappasi 1-7 voiton. Ja vaikka toisessa pelissä häviö Uunoille tulikin, oli pelaaminen silti Kapalta todella hyvää. Puumat eivät puolestaan onnistunut vieläkään avamaan pistetiliä, mutta ei pelaaminen silti huonoa ollut. Puumat olivat turnauksessa pienellä kokoonpanolla ja uusia pelaajia oli joukkueessa peräti kolme kappaletta. Pelaaminen näytti ja tuntui pitkästä aikaa rennolta ja kentällä tekemisessä oli havaittavissa jo ideaa.

Puumaliigan pelit jatkuvat lauantaina 12.3.2022 Rantakeitaalla!