DIVARISSA HAZARD KIILASI KÄRKEEN | PUUMALIIGASSA UUNOT KAATOI SAIMAAN RANKKAREILLA
Sunnuntai, 13 Maaliskuu 2022 11:14

SB cartsa

Perjantai-iltaa vietetttiin Rantakeitaalla Salibandyn divaripelien parissa. Illan ottelut tarjosivat huikeita jännitysnäytelmiä. Jokaisessa ottelussa ensimmäinen erä pelattiin todella tasaisissa tunnelmissa ja vasta toisessa erässä nähtiin ratkaisun hetket muutamaa ottelua lukuunottamatta, jossa tasasuus jatkui viimeisille sekunneille asti ja voittajat ratkottiin vasta rankkareilla. Illan ehdoton onnistuja oli Hazard, joka onnistui pelamaan todella hyvät pelit ja kiilasikin tässä vaiheessa kärkipaikalle.

Lauantaina puolestaan oli jälleen naisten vuoro astua parketille. Myös naisten puolella ottelut olivat hyvin tasaisia ja ratkasuja nähtiin vasta toisessa erässä. Tähän asti SBS Saimaa on ollut voittamaton joukkue, mutta eilen siinäkin nähtiin muutos kun Uunot onnistuivat kaatamaan kärkijoukkueen rankkareilla. Häviöstä huolimatta Saimaa onnistui säilyttämään kärkipaikkansa, mutta ero Uunoihin on enää kaksi pistettä.

Divarin tuloksiin pääset täältä.

Puumaliigan tuloksiin pääset täältä.

DIVARI

Divarin illan aloittivat Dom ja Hazard. Dom oli lähtenyt illan peleihin hyvällä vireellä ja tarjoilivat Hazardille kinkkisiä paikkoja. Ottelusta kehkeytyi heti alkuminuuteista alkaen todella tasaväkinen ja ratkaisuja nähtiinkin vasta toisen erän loppu puolella, jolloin Hazard onnistui maalinteossa kahdesti ja nappasi 0-2 voiton. Heti perään hyvin lämmitellyt Dom kohtasi Alapihaan. Alapiha oli jälleen liikenteessä kentällisellä pelaajia ja aloitti ottelun alivoimalla yhden pelaajan päästessä hitusen myöhässä peleihin. Dom ei Alapihaa armahtanut vaan käytti ylivoiman hyödyksi ja pääsi tekemään ekan erän alkuun kaksi maalia. Erän lopulle Alapihan saadessa rivit kuntoon sai Dom Alapihalta kevyttä pöllytystä, Alapihan kaventaessa, tasoittaessa ja karatessa maalilla ohi. Toinen erä olikin täysin Alapihan erä ja ilman vaihtoukkoja pelannut Alapiha nappasi ottelusta vaatimattoman 10-3 voiton. Alapihan ja Domin välisen ottelun ajan levännyt Hazard kohtasi toisessa ottelussaan Tulikuuman. Ensimmäisen pelin Hazard pelasi vain muutamalla vaihtomiehellä ja tähän peliin penkille oli saatu jo vähän enemmän väkeä. Vaihtoukot tuli selvästi tarpeen ja Hazard pystyi nostamaan vauhtia kentällä. Heti ottelun alkuun Hazard pystyikin jo ottamaan 2-0 johdon. Tulikuumalla ei kuitenkaan maalinteossa vaikeuksia ole ollut, joten kauaa ei tarvinnut kavennusta ja tasoitusta hakea. Vielä erän loppuun Hazard siirtyi ottelussa uudelleen johtoon ja erätaukoa vietettiin 3-2 lukemissa. Toinen erä oli täysin Hazardin erä ja joukkue nappasi ottelusta 7-2 voiton.

Tulikuuman siirtyessä pelin mittaselle tauolle, oli Minttusilmien ja Alapihan vuoro vallata kenttä.  Alapiha jatkoi pelejä edelleen ilman vaihtoukkoja, eikä Minttusilmilläkään penkillä ollut kun pari miestä. Tämä varmasti sopi Alapihalle, sillä rosterin kapeus selvästi rauhotti vauhdikkaan Minttusilmien peliä. Rauhallisuus puki Minttusilmiä ja peli näytti hyvältä. Jälleen oli vuorossa tasainen kamppailu ja ekan erän jälkeen tilanne oli tasan 2-2. Tasaisuus jatkui edelleen toisessa erässä ja lopulta voittaja ratkottiin rankkareilla. Alapihan Pasi Pippuri pääsi näyttämään kokemusta rankkareilla ja ratkoi voiton Alapihalle. Illan toiseksi viimeisessä ottelussa vastakkain asettuivat Tulikuuma ja Huru-Ukot. Tulikuumien maalivahti kärsi loukkaantumisen ekassa ottelussa ja lainamaalivahtia toiseen peliin etittiinkin aivan toisen pelin alkuun asti. Lopulta lainamaalivahti löytyi Minttusilmiltä ja Tulikuuma pääsi haastamaan Huru-Ukot. Hurut alotti ottelun vauhdikkaasti ja siirtyi jo ekoilla minuuteilla 0-1 johtoon. Erän puolen välin jälkeen Tulikuuma otti jäähyn ja Hurut kasvatti johtoa 0-2. Tulikuuma tuli kuitenkin ottelussa vielä tasoihin ennen erätaukoa ja ratkaisuja siirryttiin hakemaan toiseen erään. Tasainen vääntö jatkui myös toisen erän ajan ja jälleen oli aika ratkoa voittaja rankkareilla. Huru-Ukot osoittivat rankkareilla vahvempaa osaamista ja vei voiton 4-5 lukemin. Heti perään Huru-Ukot sai vastaansa Minttusilmät. Minttusilmiä selvästi hiersi hampaankolossa niukka tappio Alapihaa vastaan ja illan viimeseen otteluun lähdettiin ihan eri taistelutahdolla. Ekassa erssä ei nähtykään kuin yksi maali Minttusilmien toimesta. Toisen erän alkuun Minttusilmät pystyi kasvattaamaan johtoa jo kahteen maaliin, mutta sen jälkeen Hurut heräsivät peliin mukaan. Ja sittempä vasta maaleja nähtiinkiin, 6 kappaletta, kaikki Huruilta. Tässä ottelussa ei siis mitään epäselvää kumpi voiton veisi ja pisteet Hurulle 6-2 voitolla.

Divarin pelit jatkuvat keskiviikkona 16.3.2022 Rantakeitaalla.

PUUMALIIGA

Puumaliigan kierros pelattiin jälleen kuuden joukkueen voimin Jiikoon luovuttaessa omat pelit jo toistamiseen viime hetkellä. JiiKoon luovuttaessa omat ottelunsa sai sarjataulukon hännillä Puumatkin pistetilinsä auki, tosin pelattu voitto olisi maistunut vieläkin enemmän. Kaukana sekään ei lauantain otteluissa ollut, sillä Puumat pystyivät antamaan kauden parasta pelaamistaan Riuta vastaan. Ekan erän jälkeen Puumat oli jo saaneet itselleen 1-0 johtoaseman, mutta todella tiukka matsi kääntyi kuitenkin tokan erän alkupuolella Puumien yhden synkän minuutin takia Riun hyväksi ja Riu pääsi ottelussa tasoihin ja maalilla johtoon. Lopulta Riu nappasikin itselleen pisteet ottelusta 1-2 voitolla. Toista ottelua ei Riunkaan osalta lauantaina nähty JiiKoon luovuttamisen takia, joten myös siitä ottelusta pisteet Riulle.

KaPa kohtasi lauantain peleissä Saimaan ja Säbäcatsit. Ensimmäisessä ottelussa Saimaata vastaan Kapa pelasi järjettömän hyvää peliä, mikä palkittiin kolmen minuutin pelaamisen jälkeen maalilla. Maali antoi Kapalle selvästi voimia peliin ja Kapa pystyi hyvin vastaamaan Saimaan hyökkäyksiin. Myös Saimaa onnistui tekemään avauserään pari maalia ja erätauolle mentiin jännittävissä 1-2 lukemissa. Toiseen erään Saimaa pystyi kuitenkiin nostamaan vauhtia ja se tiputti Kapan kyydistä. Ottelu päättyi Saimaan 1-6 voittoon. Toisessa pelissä Kapa haastoi sarjataulukon kolmannella paikalla viihtyvän Säbäcatsit. Jälleen Kapa sai otteluun hyvän alun avausmaalin voimasta. Säbäcatsit eivät kuitenkaan tästä masentuneet vaan kuittasivat tilanteen piakkoin tasan ja maalilla ohi. Vielä ennen erätaukoa Kapa pääsi tasoittamaan pelin. Ottelun ratkasut nähtiinkin toisessa erässä kun erän alkuun Säbäcatsit siirtyivät maalilla johtoon, mutta loppu ottelu olikin ihan Kapan hallintaa. Kapa tuli hetkessä tasoihin ja kahdella maalilla ohi, ottaen ottelusta 3-5 voiton.

Toinen ottelu ei ollut Säbäcatseille yhtään sen helpompi. Vastassa oli Uunot joka ei selvästi ollut lähtenyt lauantain peleihin häviämään. Uunot olivat hyvässä vireessä ja jo ekan erän jälkeen lukemat oli karut 6-1. Toisessa erässä ei paljoa jarruteltu ja lopulta ottelu päättyi 10-2 voittoon. Päivän jännittävin ottelu nähtiinkin kärjessä viihtyvän Saimaan ja niskassa hengittävän Uunojen välillä. Uunot nauttivat suuresta hurmoksesta jo kahden peliminuutin jälkeen karatessa Saimaalta 0-2 johtoon. Kokenut Saimaa ei kuitenkaan pienestä takaa-ajoasemasta harmistu ja peli saatinkiin äkkiä kääntymän jo tasan. Toinen erä aloitettiin siis tasalukemissa. Koko Rantakeitaalle ahtautunut yleisö sai jännitystä kerrakseen kun kärkijoukkueet hakivat kiivaasti johtoasemaa ottelusta. Vasta vajaa 5 minuuttia ennen erän loppua nähtiin toisen erän ensimmäinen maali Saimaan toimesta. Hetken aikaan näytti jo siltä, että Saimaa ottelusta täydet pisteet vie, mutta niin vain puoliminuuttia ennen erän loppua Carina Caleniuksen tykki lauloi ilkeellä kierteellä ja lukemat jälleen tasan. Pelin ollessa tasan varsinaisen peliajan jälkeen, voittaja ratkottiin rankkareilla. Uunot osoittivat tässä paremmuutta ja varastivat 2 pistettä.