PUUMALIIGAN RUNKOSARJA TAPUTELTU
Lauantai, 26 Maaliskuu 2022 13:07

PL SBS

Puumaliigan runkosarjan viimeisen kierroksen pelit on nyt pelattu ja lauantaina 9.4.2022 ratkaistaan Puumaliigan mestaruus Rantakeitaalla. Viimeiset kaksi kautta pokaalit on jäänyt jakamatta koronan takia keskeytyneiden sarjojen vuoksi, joten olotila on jännittynyt ja samalla niin huikea kun pitkästä aikaa päästään juhlimaan mestareita!

Runkosarjan viimeisen kierroksen peleissä päästiin näkemään tiukkoja otteluita, yksi rankkarivoitto ja maalihuumaa. Puumien pelit tältä kaudelta ovat nyt ohitse, kun runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenee lauantain 9.4. finaalikierrokselle. Suoraan välieriin matkaavat runkosarjan kaksi parasta joukkuetta eli SBS Saimaa ja Uunot, puolivälierissä ratkotaan Saimaan ja Uunojen vastustajat Säbäcatsien, Kapan, Riun ja Jiikoon välillä.

Tervetuloa seuraamaan kauden päätöspelejä ja juhlimaan Puumaliigan mestaria Rantakeitaalle lauantaina 9.4.2022 klo 10.00 alkaen. Sarjan mestaruus ratkotaan klo 12:40 alkavassa ottelussa.

RiUsäbä vs UuNo 1-8
Lauantaiaamun ensimmäinen peli lähti terävästi liikkeelle, molempien vuorotellen tunnustellen maalipaikkoja. Pelin avausmaali nähtiin RiU:n kehnon avauksen jälkeen, kun UuNo ryösti pallon ja siirtyi 0-1 johtoon. Avausmaalin jälkeen alkoi UuNojen armoton myllytys, joka tuotti peräkkäisillä minuuteilla kaksi maalia lisää. RiU pääsi myös muutamaan hyviin lupaavaan hyökkäykseen mutta pallo pysähtyi viimeistään maalilla Johanna Pekkasen käsiin.

Toisen erän alkuun UuNo lisäsi johtoaan vielä yhdellä maalilla ja RiU alkoi todenteolla hakea kavennuksia. Todella hyviä kuvioita RiU onnistui luomaan hyökkäyspäässä mutta viimeistely uupui. Puolustuspeli kohentui myös ensimmäisestä erästä ja UuNo:n jatkuvista hyökkäyksistä huolimatta pallo ei maaliin asti tietään löytänyt. RiU:n kova työ palkittiin ja joukkue onnistui kaventamaan kertaalleen. UuNo kuitenkin rummutti heti päälle ja takoi vielä muutaman maalin lisää voittaen pelin selvin lukemin.

UuNo vs Jiikoo Hurjat 4-0
Erän alku oli tasainen ja UuNo oli jälleen veturina viimeistellessä avausosuman. Hyvin myös Jiikoo onnistui syötöissä ja hyökkäyksissä mutta maalille asti lipui vain muutama veto. UuNo viimeisteli vielä toisen maalin ensimmäiseen erään.

UuNo jatkoi vahvaa pelaamistaan myös toisen erän ja Jiikoo taisteli loppuun asti mukana. UuNo oli tällä kertaa parempi ja vei täydet pisteet kotiin.

KaPa-51 vs RiUsäbä 3-2(SO)
Lauantain kolmas ottelu oli odotettavissa tiukka ja tasainen KaPa:n ja RiU:n kohdatessa. KaPa hallitsi peliä hiukan RiU:ta enemmän mutta tasalukemissa mentiin erän loppuun asti.

Pelin ensimmäinen maali nähtiin RiU:n toimesta, kun Sanna Pöyry iski lukemat 0-1. Liki heti perään RiU karkasi ja viimeisteli jo toisen maalin. KaPa haki vimmatusti kavennusta ja tasoitusta erän loppuminuutit. KaPa otti huikean nousun erän viimeisellä minuutilla tasoittaen lukemat. Voittajaa ratkottiin rankkareilla ja KaPa vei voiton Aino Vehmalan onnistuessa.

Jiikoo Hurjat vs KaPa-51 0-2
KaPa aloitti toisen pelinsä heti perään hyvillä syöttelykuvioilla, joista päästiin maalipaikkojen makuun. Myös Jiikoo sai hyviä hyökkäyksiä riistoista. KaPa viimeisteli ensimmäisen maalin, joka jäi ensimmäisen erän ainoaksi maaliksi. Erän loppuun Jiikoo otti vielä jäähyn, joka jatkui toiseen erään.

Jiikoo pelasi toisen erän alussa vielä minuutin alivoimalla ja selviytyi siitä taidokkaasti. KaPa iski erän loppuun pitkän yrityksen jälkeen toisen maalin ja Jiikoo ei enää onnistunut pääsemään mukaan peliin.

Pinkit Puumat vs Sbs Saimaa 0-3
Sbs Saimaa avasi pelin ensimmäisellä minuutilla siirtyen 0-1 johtoon, kun Puumat vielä heräilivät peliin. Molempia vaivasi pelaajakato, joten lähtökohdat pelaajamäärän suhteen olivat tasaiset. Avausmaalin jälkeen Puumat olivat paremmin mukana pelissä ja onnistuivat puolustamaan Saimaan tarkkoja hyökkäyksiä. Täysin ilman yrityksiä eivät Puumat jääneet, kun vastustajan maalille saatiin ensimmäiseen erään muutamia lupaavia vetoja.

Toisessa erässä myös Puumien pelissä alkoi kuviot löytyä ja syötöt napsuivat omille. Erityismaininta Puumien maalilla hienosti pelanneelle Siiri Aarniosalolle, joka torjui Saimaan tarkkoja vetoja. Hyvästä puolustuspelistä huolimatta Saimaa onnistui vielä kahdesti ohittamaan maalivahdin.

Säbäcats vs Pinkit Puumat 7-0
Säbäcats avasi pelin alle minuutissa onnistuessaan ensimmäisessä maalissa. Säbäcats lisäsi johtoaan peräkkäisillä maaleilla jo lukemiin 3-0. Säbäcats hallitsi ensimmäistä erää ja pääsi aloittamaan toisen erän 5-0 lukemin.

Erätauon jälkeen ensimmäiset tilastomerkinnät kirjattiin vasta erän loppupuolella jälleen Säbäcatsien toimesta. Summerin soidessa lukemiksi naulattiin 7-0.

'

Sbs Saimaa vs Säbäcats 2-1
Päivän viimeisestä ottelusta oli odotettavissa vauhdikas ja tiukka. Sbs Saimaa onnistui ensimmäisenä maalinteossa ja Säbäcats lähti perästä hakemaan tasoitusta. Hetken takomisen jälkeen nähtiinkin tasoitusosuma ja jatkettiin hetken aikaa tasoissa. Jälleen Sbs Saimaa onnistui karkaamaan maalilla johtoon.

Toisen erän alkuun molemmat hakivat vimmatusti osumia ja vetoja sateli maaleille. Säbäcats ei sinnikkäästä yrityksestä huolimatta onnistuneet enää tasoittamaan ja Saimaa vei pisteet kotiin.