TEAM A-H-M-A JA CAFE KEIDAS SALIBANDY MESTARUUKSIIN
Perjantai, 01 Huhtikuu 2022 15:27

SB mestarit22

Perjantaina ratkottiin Salibandykauden mestarit. Ilta alkoi Liigan välierillä. Nämä pelit olivat todellisia trillereitä. Sama tahti jatkui Divarin ja Liigan finaaleissakin.

MAHL kiittää kaikkia mukana olleita joukkueita ja onnittelee mestareita. Nyt hetki huilia ja sitten jatketaan PMT:n ja kesäsarjan merkeissä.

Liiga

11 3 01.04.2022 18:00 h   -   5 - 4 (SO)

11 4 01.04.2022 18:40 h   -   3 - 2 (SO)

11 5 01.04.2022 20:00 h   -   3 - 2

Divari

12 5 01.04.2022 19:20 h   -   2 - 5

Team A-H-M-A- Pöyryn Pantterit 5-4 (SO)

Pantterit sai otteluun lentävän lähdön kun Aaron Ollikainen vei PöPa:n 1-0 johtoon komealla laukauksella. Ahmat oli hieman kohmeessa liialisen alkulämmittelyn jäljiltä. Toni Pulkkinen tasoitti ottelun tulisella kudilla omalta kenttäpuolelta. Ahmat otti johdon 7 minuutin kohdala kun YV kuvio toimi ja Iiro Ronkainen tykitti lelun verkkoon. Aaron ollikaisella oli heti perään avopaikka tasoittaa peli, mutta kun itse et tee niin vastustaja tekee. Riku Parkkinen iski seuraavasti Ahmojen hyökkäyksestä pelin 3-1:n. Tämän jälkeen tapahtumat hieman tasaantuivat ja molemmilla oli muutama varsin mallikas paikka muuttaa lukemia. Enempää maaleja ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä nähty. Jerry Vuorinen sytytti Panttereiden toivon uuteen liekkiin kaventamalla heti toisen erän kärkeen. Tämän jälkeen Ahmat otti pelistä kaiken vauhdin pois ja antoi Panttereiden pitää palloa. Ei olisi kannattanut, sillä Tomi Ripatti laukoi viivasti pallon milliin ja peli 3-3. Ahmat otti johtonsa takaisin kellon näyttäessä 27.40. Jonathan Jääskeläinen survoi maalin edestä pallon verkkoon. Pantterit nousi kuitenkin vielä tasoihin Saku Purhosen unelma vedolla ja edessä oli rankkarit. Ratkaisua haettiin kolmanteen pariin asti kunnes Purhonen ei tehnyt ja Mika Himanen viimiesteli. Näin Ahmat Finaaliin tiukan väännön jälkeen.

Canaria - KalU 3-2 (SO)

Canarian lähtökohdat peliin olivat hieman haastavat. Ykköshevoset loistivat poissaolollaan, joten uusille vastuunkantajille oli tilausta. Topi Rytkönen vastasi heti huuton viemällä Canarian johtoon ensimmäisellä kosketuksellaan. KalU taas vastaavasti oli haalinut paikalle kolme kentällistä ukkoja, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli luvassa. KalU:lla kesti hetki päästä peliin kiinni koska peliaikaa piti jakaa tasaisesti. Palkinto tuli kuitenkin seitsemän minuutin kohdalla kun Sipi Tiirikainen tasoitti pelin. KalU ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään momenttumiaan ja ja Canaria kesti kyydissä, menikin 2-1 johtoon Karri Mattolan kanuunalla juuri ennen erätaukoa. Toisen erän alkuun KalU tuli hirmu sykkeellä, ja Sipi tokin parin minuutin rymistelyn jälkeen KalU:n jälleen tasoihin. Toinen erä oli molemmilta joukkueilta todella tarkaa pelaamista ja maalipaikat jäivät vähiin. Edessä oli ensimmäisen välierän tapaan rankkarit ja niin vain voittajaksi löydettiin Canaria kun Juhis Pitkänen ratkaisi homman ekassa parissa.

Hazard - Cafe Keidas 2-5

Divarin Finaali. Alkuun molemmat hieman tunnustelivat ja hakivat asemia otteluun. Rauhan ja hiljaisuuden rikkoi Tommi Häyrinen komealla kääntörannarilla kuuden ja puolen minuutin kohdalla. Tämän jälkeen Keidas sai kaksi paikkaa ja teki kaksi maalia ensin onnistui Luhanko ja heti perään putkonen. Hazard kuitenkin vielä kampesi itsensä rinnalle kun Taneli Huttunen ajoi vahvasti maalille ja laittoi pelin tasoihin. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle. Viisi minuuttia ehdittiin mennä tasatahtia kunnes Keidas sai taas hurmoksen päälle ja kaksi maalia kahdesta paikasta. Ensin Miika Juvonen viimiesteli komean kuvion päätteeksi ja Luhanko tuplasi johdon. Hazard alkoi lisätä painetta ja hyökkäyksiin laitettiin enemmän riskiä. Se ei kuitenkaan tuonut tulosta ja Keidas nappasi pytyn lopulta 5-2 Lukemin. Onnea Keidas

Team A-H-M-A- Canaria 3-2

Finaalille tyypillisetsi alku oli varsin tunnustelevaa. Ahmoille tarjoutui paikka mennä rankkarusta johtoon, mutta Juho Peura veti pidemmän korren Mika Himasesta. Pitkään ei kuitenkaan tarvinnut Ahmojen odottaa kun Jonathan Jääskeläinen vei Ahmat 1-0 johtoon. Canarakin alkoi pikkuhiljaa herätä peliin mukaan, mutta A-luokan paikat loistivat poissaolollaan. Ja kuin varkain Ahmat teki myös ottelun toisen maalin Saku Pulkkisen ohjauksella maalinedestä. Näissä lukemissa lähdettiin myös taukoa viettämään. Canaria aloitti toisen erän pirteästi ja muutama hyvä hässäkkäkin saatiin luotua Ahmojen päähän. Maalia ei vaan kuulunut sillä Ahmat pelasi todela fiksusti. Oskari Laiholla oli mahdollisuus paketoida peli rankkarista, mutta Peura oli jälleen etevämpi. Canaria nousi maalin päähän kun Juhis Pitkänen osui Palkeisen upeasti esityöstä. Canaria painoi sutena päälle ja pallo kävi tolpassakin.  Jääskeläinen vei Ahmat 3-1 johtoon 40 sekunttia ennen loppua, mutta niin vaan Jarkko Palkeinen toi Canarin aloituksesta maalin päähän ja loppuun saatiin hurja puoli minuuttinen. Ahmat kuitenkin kesti ja Pytty palaa GM Himasen takan reunalle vuodeksi.