PUUMALIIGAN MESTARUUS SBS SAIMAALLE
Sunnuntai, 10 Huhtikuu 2022 06:47

PL finaali

"No huh huh!" Nyt ei voi muuta todeta Puumaliigan finaalikierroksen jälkeen. Pelit olivat äärimmäisen tiukkoja ja jännittäviä. Jopa allekirjoittaneen jalat olivat maitohapoilla jännityksestä otteluiden jälkeen, vaikka yhtään peliä ei itse tullut pelattua.

Finaalikierros alkoi aamupäivän puolivälieräotteluilla, joista tiensä välieriin Uunoja ja SBS Saimaata vastaan selvittivät Säbäcats ja KaPa-51 voittamalla JiiKoo Hurjat ja Riusäbän. Välierissä Uunot kaatoivat Säbäcatsit lukemin 6-0, mutta Saimaan ja Kapan välinen ottelu ratkottiin vasta rankkareilla varsinaisen peliajan jäädessä maalittomaksi! Saimaa piti pintansa rankkareilla ja jatkoi matkaa finaaliotteluun Uunoja vastaan. Finaalista tuli odotusten mukaisesti tiukka kamppailu. Savonlinnalainen SBS Saimaa pystyi kuitenkin ratkomaan ottelun omiin nimiinsä ja pääsi juhlimaan Puumaliigan mestaruutta 2021-2022!

Onnittelut mestarille ja ISO KIITOS kaikille kaudella mukana olleille joukkueille, tuomareille, toimitsijoille, yleisölle ja muille toimihenkilöille! Salibandypelit jatkuvat toukokuussa Salibandyn PMT turnauksen merkeissä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset täältä.

Toukokuussa starttaa myös Salibandyn kesäsarja Rantakeitaalla, johon ehdottomasti myös naiset ovat tervetulleita! Lisätietoja ja ilmoittautumiset täältä.

1   09.04.2022 10:00 h   Säbäcats  - JiiKoo Hurjat   1 - 0 Raportti

1   09.04.2022 10:40 h   KaPa-51 - Riusäbä   4 - 0 Raportti

1   09.04.2022 11:20 h   UuNo  -  Säbäcats   6 - 0 Raportti

1   09.04.2022 12:00 h   SBS Saimaa - KaPa-51   1 - 0 (SO) Raportti

1   09.04.2022 12:40 h   UuNo - SBS Saimaa   2 - 5 Raportti

Säbäcats vs JiiKoo Hurjat 1-0

Finaalikierroksen ensimmäinen ottelu käynnistyi Säbäcatsien ja Jiikoon välillä. Ottelun ensimmäinen ja samalla ainoaksi jäänyt maali nähtiin heti toisella minuutilla kun Säbäcatsien Miia Lampinen pisti kulmasta annetusta vapaalyönnistä pallon maaliin. Vaikka maaleja ei ottelussa enempää nähty, riitti tilanteita tästä huolimatta molemmissa päissä. JiiKoolla oli alla hyvin rikkonainen kausi kahden turnauksen jäädessä väliin pelaajapulan takia, mutta joukkue ei antanut sen näkyä ottelussa. JiiKoo sai Säbäcatsien puolustukselle ja maalivahti Maarit Nikkiselle hikeä pintaan sitkeästi hakemalla tasoitusta, mutta Maarit siivosi kaikki yritykset. Myös JiiKoon puolustus ja maalivahti Linda Hänninen pääsi hikoilemaan siivotessaan Säbäcatsien maaliyrityksiä. Molempien joukkueiden maalivahtien ollessa uskomattomassa vireessä ei ottelussa maaleja enempää nähty ja Säbäcatsit pääsi jatkamaan matkaa välieriin.

KaPa-51 vs Riusäbä 4-0

Myös toinen puolivälieräottelu Kapan ja Riun välillä oli tiukka. Ottelussa vastakkain oli kaksi joukkuetta, joista molemmat pystyy puolustamaan todella tiivisti ja nousemaan sähäköihin hyökkäyksiin. Yksi onnistunut sähäkkä hyökkäys nähtiinkin jo ottelun toisella minuutilla Kapan Anna Hokkasen karatessa maalintekoon. Myös Riulla riitti hyviä paikkoja Kapan päädyssä, mutta Kapan maalivahti Satu Hokkanen piti maalin puhtaana. Ensimmäisen erän loppuun Kapa pääsi kasvattamaan johtoa vielä 2-0 Sanni Partin maalilla. Koko ottelun ajan tilanteita riitti molempiin päihin, mistä puhui myös tasaisesti molemmille joukkueille kirjatut maalivahtien torjunnat. Kapa kuitenkin onnistui maalinteossa vielä kahdesti ja samalla varmisti paikkansa välierissä Saimaata vastaan.

UuNo vs Säbäcats 6-0

Ensimmäisessä välieräottelussa vastakkain nähtiin Uuno ja Säbäcats. Uunot aloittivat jo heti ensimmäisessä erässä maalitykityksen tekemällä neljä maalia. Myös Säbäcatseilla oli hyviä paikkoja, mutta maaleja ei vaan syntynyt. Toiseen erään Säbäcatsit pystyivät tiivistämään puolustusta ja pitämään Uunot tiukassa vartiossa, eikä Uunot päässytkään enää kuin kahdesti ohittamaan maalia vartioineen Maarit Nikkisen. Toisessa päässä Johanna Pekkanen teki tarkkaa työtä ja torjui Säbäcatsien kavennusyritykset yksi toisensa jälkeen ja varmisti sillä itselleen nollapelin ja Uunoille paikan finaaliin.

SBS Saimaa vs KaPa-51 1-0(SO)

Toinen välieräottelu oli päivän yksi jännittävimmistä otteluista! Kapan kuntopiikki oli ajoitettu täydellisesti kauden tärkeimpään otteluun paikasta finaalissa. Runkosarjan neljänneksi jäänyt Kapa pelasi aivan uskomattoman hyvää peliä välieräottelussa runkosarjan kärkijoukkue Saimaata vastaan. Kuten jo aiemmin sanottu, KaPalla on todella hyvä kyky puolustaa erittäin tiiviisti ja Saimaa sai kokea sen todenteolla. Käytännössä koko ottelu pelattiin Kapan päädyssä, mistä kertoo jo aikahyvin maalivahtien torjuntatilastotkin Saimaan Nea Sallinen 5 torjuntaa, Kapan Satu Hokkanen 23 torjuntaa, mutta Kapan puolustuksesta ei vaan löytynyt yhtäkään rakosta Saimaan maaliyrityksille ja loput korjasi Satu Hokkanen ja toki ainekin 6 vetoa kilahti myös tolppaan. Varsinaisen peliajan jälkeen ottelun ollessa tasan 0-0, siirryttiin voittaja ja finaalin menijä ratkomaan rankkareilla. Saimaan Heidi Venäläinen näytti vahvaa kokemusta salibandykentiltä ja vei Saimaan finaaliin Uunoja vastaan.

UuNo vs SBS Saimaa 2-5

Jos tähän mennessä otteluissa ei ollut riittänyt jännitettävää, ei finaalikaan ketään jättänyt kylmäksi. Saimaa onnistui ottelun avausmaalissa Nina Mutikaisen osumalla, mutta kuitti Uunoilta tuli saman tien Johanna Vesannon toimesta. Muutaman minuutin päästä tästä Saimaa onnistui siirtymään uudelleen johtoon Eerika Lindströmin maalilla. Vielä ennen erätaukoa Essi Puhakainen pääsi kasvattamaan Saimaan johtoa 1-3. Toisen erän alkuun Saimaa otti nopean hyökkäyksen, mikä poiki neljännen maalin Eerikan osumalla. Uunojen peli ei missään vaiheessa menettänyt otetta pienestä takaa-ajoasemasta huolimatta ja kavennusta haettiin ankarasti. Kova työ tuotti tulosta ja jälleen Johanna Vesanto onnistui maalinteossa. Aika kuitenkin Uunojen harmiksi loppui kesken ja Saimaan onnistuessa vielä kerran maalinteossa, matkasi mestaruus tänä vuonna jännittävän päivän jälkeen Savonlinnaan Saimaan mukana. Onnittelut.

Kaiken kaikkiaan huikea kausi Puumaliigassa takana. Kiitos kaikille seitsemälle mukana olleille joukkueille. Ja erityiskehut vielä sarjan maalivahdeille, jotka on kierrokselta toiselle esittänyt huikeita otteita ja ilmiömäisiä torjuntoja! Toukokuussa tavataan!