KESÄSÄBÄ KÄYNNISTI KESÄKAUDEN
Perjantai, 13 Toukokuu 2022 15:25

SB Kalu

Kesä on täällä taas. Kesäkausi avattiin tällä viikolla kesäsäbän merkeissä. Keskiviikkona pelattiin 3 matsia ja perjantaina täysi kuuden pelin kierros. Verkkoverstas ja Ahmat olivat juuri niin vahvoja kuin ennnakkoon saattoikin odottaa. Loput 4 joukkuetta vielä hieman hakevat asemiaan. Ensi viikolla ollaan paljon viisaampia monessa asiassa.

Verkkoverstas  12 PTS

Verkkoverstas näytti heti sarjan alkuun miksi se on mestarisuosikki nro 1. Sarjan avanneessa ottelussa vastaan tuli Alapiha. Liekkö uutuuttaan kiiltävät paidat olleen syynä, mutta peli kulki todella mallikkaasti, ja Alapiha oli täysin purjeessa. Avausmaalin tekoon tarvittiin puoli erää ja sen jälkeen Verkkovestas paineli horisonttiin. Tauolla 3-0 ja koko ottelu 6-0. Toisessa pelissä vastus koveni kun toisella puolella oli Ahmat. Peli oli tasaista kamppailua läpi ottelun. Molemmat maalivahdit olivat hyviä ja onnistumiset olivat vähissä. Lopulta esiin nousi Juhis Pitkänen joka tasoitti pelin ajassa 22.55 ja seuraavasta hyökkäyksestä peli 3-2:n johto kesti loppuun asti ja pinnat Verkkoverstaalle.

Perjantai alkoi myös kunnon ilotulituksella KalU:a vastaan 6.21 pelattu ja peli jo 3-0. Tämän jälkeen painetiin seesteisesti pitkä pätkä. Kun KalU tuli maalinpäähän heräsi Verkkoverstas ja maaleja tehtiin taas rypäs nopeaan tahtiin ja peli 6-3:n. Loppuun vielä lukemia kaunisteltiin 7-3. Toisesta pelistä Keidasta vastaan ei kovin kummoisia tarinoitra jää kerrottavaksi. Ottelu oli mukavaa pelailua ja Verkkoverstaalle pinnat 9-3 voitolla.

Team A-H-M-A 9 PTS

Ahmat sai keskiviikolta matkaansa yhden voiton. Sarja käynnistyi ensin kovimmalla mahdollisella taestillä kun vastassa oli Verkkoverstas. Peli oli tasaista ja kyseessä oli Ahmojen ensimmäinen peli. Ratkaiseva ero nähtiin siinä että Verkkoverstaalla oli se peli alla. 2-3 tappio. Toiseen peliin tuntuma löytyi jo paremmin ja sen sai tuta Alapiha. Ahmat oli koko ajan pelin päällä, mutta Alapiha roikkui sitkeästi mukana. Loputa Oskari Laihon vire vapautti Ahmat karkumatkalle, ja pinnat Ahmojen sarakkeeseen 6-2 lukemin.

Perjantaina ensi vastassa oli Haipro. Ensimmäinen erä mentin sopuisasti tasatahtiin kun Ahmat meni johtoon HaiPro tasoitti. Tauolla oltiin siis 2-2 lukemissa. Toisen erän alkuun Ahmat riuhtaisi itsensä karkuun tekemällä 3 maalia viiteen minuuttin ja peli ratki. Loppulukemat vähän repesivät 8-3. Toisesta pelistä ei sitten jää oikeen kiikkuun kerrottavaa. Ahmat voitti Keitaan 16-1. Armoa ei annettu.

Team HaiPro 3 PTS

HaiPro avasi kautensa Alapihaa vastaan. Ensimmöinen kymppi meni totutellessa, ja Alapiha karkasi parin maalin johtoon. Mitä pidemmälle peli eteni alkoi Haipro saada enemmän otetta. Varsinkin kun Samu Myyryläisen vaaralliset hidastetut lämärit viivasta alkoivat aiheuttaa hässäkkää Alapihan päähän. Ratkaisun makua oli ilmassa kun Olli Waris vei sinipaidat 5-3 johtoon 20 minuutin kohdalla. Tämä johto piti loppuun asti ja Olli Waris sai hatullisen maaleja täyteen 6-3 voitto HaiProlle. Toinen peli Ahmoja vastaan oli myös hyvää vääntöä ensimmöisen erän ajan kun taukolukemat olivat 2-2. Toiseen erään ei sitten enään oikeen jäänyt puhtia ja Ahmat hurjastelivat 8-3 voittoon. Hyvänä päivänä Haipro voi kuitenkin pärjätä kenella vain.

Alapiha  PTS

Alapihan keskiviikko ei pinnoja tuonut. Toki vastassa oli sarjan kaksi suosikkia Ahmat ja Verkkoverstas. Verkkoverstasta vastaan ei ollut mitään palaa 0-6. Ahmoja vastaan oman pään pelaamista tiivistettiin ja panostettiin vastaiskuihin.Turmioksi koitui kuitenkin tehottomuus maalipaikoissa. Toki Ahmat oli parempi, mutta paremmalla viimiestelyllä tulos olisi voinut olla otettavissa. 2-6 tappio.

Perjantaina oli kuitenkin jo eri ääni kellossa KalU:a vastaan. Vaihtomiehet oli jätetty kotiin ja vastoin kaikkia odotuksia pinnojahan sieltä tui. Ensimmäinen erä mentiin tasaisesti 1-1 tilanteessa. KalU pääsi kuitenkin livahtamaan 1-2 johtoon. Sen jälkeen esiin astuivat Luhanko&Luhanko. Kisu ja Jeppe ratkoivat homman ja Alapihalle pinnat 4-3 voitolla.

Haiproa vastaan ensimmäisen erän alku oli mallikasta ja Alapiha karkasikin 2-0 johtoon Jepen ja Joona Saarelaisen maaleilla. Sen jälkeen ote vähän herpaantui ja HaiPro paineli 2-3 johtoon Pasi Pippurin tulinen kuti viivasta tasoitti pelin, mutta niin vain väsy alkoi painamaan, ja HaiPro karkasi tavoittamattomiin. 3-6 tappio, mutta hattu päästä kun jaksoivat painaa noin.

Team KalU 0 PTS

KalU:n Joukkue on hieman uudistunut kesäsarjaan ja se näkyi ensimmäisessä esiintymisessä Alapihaa vastaan. Jalkoja löytyy, mutta syötöt eivät vielä löytäneet perille ja huonoja ratkaisuja tuli muutenkin liikaa. siitä huolimatta KalU antoi hyvän vastuksen Alapihalle, eikä pinnakaan olisi ollut vääryys. 3-4 tappio.

Ei alkanut ruusuisesti illan toinenkaan kamppailu. Verkkoverstas tykitti KalU:n kanveesiin alta seitsemään minuuttiin 0-3. Ryhtiä KalU:n purjeisiin puhalsi Sami Liimataisen kavennus. Pelin virtaus ei kuitenkaan tästä heti käääntynyt vaan toista maalia saatiin odotella toisen erän puoiväliin asti. Tuon kavennuksen jälkeen verkko alkoikin heilua molemissa päissä. KalU ehti kiivetä 3-3 tilanteeseen asti, mutta Verkkoverstas oli vielä liian kova pala purtavaksi ja tappiohnan sieltä napsahti 7-3 lukemin. Tästä on onneksi vain yksi suunta ja se on ylöspäin.

Cafe Keidas 0 PTS

Tunnetusti keräilyporukan alku on vaikea, ja niin kävi myös Keitaalle. Verkkoverstasta vastaan riitti vielä puhtia ja ajoittain hyökkäykset olivat varsin mallikkaita. Tuloksena oli kuitenkin 3 maalia. Tappio tuli 3-9. Ahmoja vastaan ei sitten bensaa enää riittänytkään ja AHmat hurjasteli lukemat 1-16. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun.