ILLAN JOUKKUE SC VIIVELÄHTÖ
Perjantai, 21 Lokakuu 2022 08:14

SB xamkk

B-lohkossa osa joukkueista sai tasonmittauksen päätökseen. Alapiha ja KalU jatkavat varmuudella liigaan B-lohkosta. Viimeiset liiga paikat ratkeavat vasta viimeisellä kierroksella kahden viikon päästä. Illan suurin pommi oli varmasti se kun Viivelähtö yllätti KalU:n voittamalla pelin 7-4.

Tulokset:

5 21.10.2022 18:00 h   Pöyryn Pantterit - XAMK   2 - 3
5 21.10.2022 18:40 h   Alapiha - XAMK   9 - 3
5 21.10.2022 19:20 h   Pöyryn Pantterit - Dom   3 - 2
5 21.10.2022 20:00 h   Alapiha - Team KalU   1 - 5
5 21.10.2022 20:40 h   Viivelähtö - Dom   5 - 4 (SO)
5 21.10.2022 21:20 h   Viivelähtö - Team KalU   7 - 4

Raportti:

Pöyryn Pantterit:

Joukkueen peli ailahtelee todella paljon, tähän on myös suuri vaikutus illan rosterilla. Ensimmäisessä pelissä hallitsi ottelua XAMK:a vastaan, mutta viimeistely oli suoraan sanottuna todella kehnoa. XAMK käytti paikkansa tehokkaasti hyödyksi ja tästä heille maukas voitto. Toiseen peliin Dom tuli vahvasti ja reilun viiden minuutin jälkeen Dom karkasi kahden maalin karkumatkalle. Pöyryjen kova rynnityis tuotti tulosta ja joukkue painoi pelin väkisin tasoihin pelin loppu puolella. Voitto maalin pari minuuttia ennen loppua viimeisteli kuka muukaan kuin Mika Paajanen. Voiton ansiosta vielä ovet liigaan voivat aueta.

Tasonmittauksen MVP: Mika "yego" Paajanen jopa legendan viittaa kantava mies. Ottaa joukkuettaan reppuselkään tärkeillä maaleillaan. Tasonmittauksessa oli havaittavissa välillä jopa pientä ylikuntoa. Saldona kuuteen peliin 6+2.

Alapiha:

Oli illan peleissä "peliaikaa tiedossa" rosterilla sillä joukkueella oli vain yksi vaihtomies. Peleissähän ei suurempaa panosta joukkueella ollut muuta kuin kunnia. Ensimmäinen peli XAMK:a vastaa meni läpytellessä verkkaisella temmolla ja tästä joukkueelle helppo 9-3 voitto. Toisesa peliä KalU:a vastaan Alapiha hieman jopa yllätykseksi hallitsi ottelussa palloa, mutta vaihtopelaajien vähyys näkyi liikaa virheiden muodossa joista KalU rankaisi armotta. Tästä huolimatta Alapihalle lohkovoitto ja maaliero plussalle 21 maalia.

Tasonmittauksen MVP: Ville "Walle" Valjakka, syöttökoneen roolin ottanu Walle nakutteli mukavat 2+12 tehot kuuteen peliin.

Dom:

Pelasi ehkä omaan tasoonsa nähden parhaat ottelut. Vaihtopenkiltäkin kuului pelien jälkeen puhetta, että parhaat pelit mitä Dom on koskaan pelannut. Roikkui Pöyryjä vastaan pitkään kiinni pisteissä, mutta haaveet sulivat viimeisillä minuuteilla. Viivelähtöä vastaan myös erittäin mallikas taistelu ja rangaistuslaukauskilpailu tappion jälkeen kauden ensimmäiset pisteet on tosi asia. Tästä on joukkueen hyvä jatkaa kun pistetili on avattu.

Viivelähtö:

Ensimmäisessä pelissä joutui todella tiukoille Domia vastaan ja ratkaisua haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Ratkaisevan maalin Viivelähdölle teki itse GM Savolainen hienolla rystypuolen ujutuksella. Toisessa pelissä KalU:a vastaan Viivelähtö tyytyi puolustamaan ja kyttäsi vastahyökkäyksiä. Tämä taktiikka toimi erittäin hyvin ja Viivelähtö teki maalit käytännöstä jokaisesta saamastaan paikasta ja näin KalU joutui taipumaan Viivelähdölle 7-4 lukemin.

Tasonmittauksen MVP: Monivuotinen luotto kassari on ollut mies paikallaan tänäkin vuonna ja pitänyt Viivelähtöä peleissä mukana torjunnoillaa. Kuuteen peliin 120 torjuntaa ja yksi nollapeli.

XAMK:

Ensimmäisessä ottelussa Pöyryjä vastaan esiintyi erittäin pirteästi. Vaikka Pöyryt hallitsivatkin ottelua XAMK ei lannistunut vaan jaksoi yrittää loppuun asti ja tästä palkintona kauden avauspisteet. Toiseen peliin eväät oli kyllä jo syöty ja jäljellä oli vain kannat. Alapiha ei antanut mitään mahdollisuuksia vaan hölkkäili ensimmäisessä erässä taululle jo 6-0 lukemat. Vähän lohtua toisessa erässä XAMK:lle muutaman onnistumisen johdosta ettei joukkueen tarvinnut aivan nollille jäädä.

Team KalU:

Vei kärkijoukkoudein kohtaamisen Alapihaa vastaan nimiinsä. KalU jaksoi puolustaa tiivisti läpi ottelun ja vähillä pelaajilla ollut Alapiha ei löytänyt tarpeeksi kaasua tehdäkseen loppukiriä. Suurena suosikkina Viivelähtöä vastaan KalU joutui kokemaan tasonmittauksen ensimmäisen tappion. KalU hallitsi ottelua ja vyörytti pitkiä hyökkäyksiä. Viivelähtö kuitenkin tylsytti KalU:n hyökkäykset ja iski vastahyökkäyksillä pallot maaliin. Niin tai näin KalU pelasi erittäin laadukkaan tasonmittauksen ja näyttää siltä, että KalU is back in business.

Tasonmittauksen MVP: Uusi tuttavuus KalU:n joukkueessa Veeti Oinonen. Nopea jalkainen kaveri joka jatkuvasti vastustajan kiusana. Kuuteen peliin tehot 7+3.