PUUMALIIGASSA NÄHTIIN SARJAKÄRKIEN TAISTO
Sunnuntai, 11 Joulukuu 2022 06:56

PL PP

Puumaliigassa oli yksi syksyn odotetuimmista pelipäivistä kun vihdoin sarjan kärkijoukkueet Sbs Saimaa ja MLI Sharks saivat ensimmäisen kohtaamisensa. Sharks pystyi niukasti viemään ottelusta voiton ja jatkaa nyt sarjataulukon ykköspaikalla kolmen pisteen erolla toisena olevaa Saimaaseen. Päivä piti sisällään myös muita jännittäviä otteluita ja pelaajien onnistumisia. Tästä on hyvä lähteä joulutauolle ja jatkaa pelejä jälleen tammikuussa!

Seuraavat Puumaliigan pelit pelataan lauantaina 14.1. klo 10:00 alkaen Rantekeitaalla.

Pinkit Puumat vs SBS Saimaa 1-5

Sbs Saimaa aloittaa pelin napakasti ja siirtää heti painetta Puumien päätyyn. Kauaa ei Saimaan pyöritys kestä, kun Tytti Käyhkö pääsee iskemään taululle lukemat 0-1. Erän puolivälissä Puumat tarjoilevat Saimaalle mahdollisuuden kasvattaa johtoa ylivoimalla, eikä tätä tietenkään jätetä hyödyntämättä. Vielä hetki ennen erätaukoa Nina Mutikaisen nappi veto kasvattaa Saimaan johtoa lukemiin 0-3.

Toisen erän alkuun Puumat saavat hyvän pyörityksen päälle, mutta maaleja ei synny. Sen sijaan Saimaa ottaa pari nopeaa hyökkäystä ja lukemat kasvavat aina 0-5 asti. Ottelun loppu puolella Puumien Sonja Syrjäläinen saa nappi syötön Ritu Tanskaselta ja kaventaa lukemat 1-5. Kavennusmaalin siivittämänä Puumat saavat uutta vaihdetta peliin ja pystyy pitämään Saimaan poissa maalintekopaikoilta. Enempää maaleja ei synny kumpaakaan päätyyn ja lukemat jää 1-5.

KaPa-51 vs Pinkit Puumat 2-4

Kapan ja Puumien välinen ottelu alkaa tasaisesti. Puumia tosin hämmentää alkuerän ajan käytössä olleet mustat peliliivit, jotka sekoittuvat Kapan musta-pinkkeihin pelipaitoihin, joten liivien vaihto sinisiin ja hommat käyntiin uudelleen. Puumien liivi rumba hämmentää myös Kapan peliä, ja Puumat pääsevät yllättämään Kapan kahdesti, ensin Ritu Tanskasen toimesta ja perään Sonja Syrjäläisen osumalla. Kapa kuitenkin toipuu nopeasti ylimääräisestä äksönistä ja kaventaa lukemat 1-2 Anni Kyrönlahden vedosta. Puumien kuitti tulee kuitenkin saman tien Miia Liukkoselta ja lukemat 1-3.

Toiseen erään lähdetään siis lukemista 1-3. Kapa tulee toiseen erään energisenä ja pääsee heti pyörittämään peliä. Tulosta tulee, kun Kiialiina Kilpelä pääsee iskemään ja lukemat 2-3. Kavennusmaalin jälkeen peli hieman tasoittuu ja tilanteita riittää tasasesti molempiin päihin. Ottelun loppu puolella Krista Seppänen iskee uransa ensimmäisen maalinsa Puumaliigassa (ei siihen tarvittu kuin 50 pelattua ottelua) ja vie Puumat ottelussa 2-4 voittoon.

SBS Saimaa vs MLI Sharks 1-2

Ehkä yksi syksyn odotetuimmista otteluista, kun sarjakärjet Saimaa ja Shraksit kohtaavat toisensa. Molemmat joukkueet ovat pelannut alkusarjan ilman tappioita ja vihdoin selviää kumpi joukkue joutuu taipumaan tappioon joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Ottelu alkaa todella tasaisena, molemmat joukkueet saa heti alkuun loistopaikat, mutta maalivahdit kestävät. Erän puolivälissä molemmat joukkueet saavat jälleen rakennettua loistopaikat, mutta maalivahdit jälleen pitävät verkon puhtaana. Ensimmäisen erän loppu puolella Saimaan Katriina Valta pääsee karkaamaan läpiajoon, mutta laukaus menee vain niukasti ohi maalin. Heti perään Sharksien Veera Pulkkinen saa puolestaan täydellisen syötön lapaan Sanna Hyvöseltä ja pääsee laukomaan pallon suoraan yläkulmaan. Tilanne 0-1. Kuittaus kuitenkin napsahtaa samantien Heidi Venäläisen toimesta ja erätauolle jännittävissä lukemissa 1-1.

Heti toisen erän alkuun Mira Paavilainen pääsee lataamaan kunnon tykin kohti Saimaan maalia, mutta veto jää tiiviisti puolustavan Saimaan pakin selkään. Epäonnisesti tai onnekkaasti (riippuu katsojasta) pallo kuitenkin pääsee vielä jatkamaan pomppimista ja pomppii lopulta aina Saimaan maaliin asti. Maalin jälkeen peli tasoittuu jälleen ja tiukka vääntö molemmissa päissä jatkuu aina ottelun loppuun asti. Väännöstä ja paikoista huolimatta maaleja ei tipu enempää ja loppulukemat jäävät Sharksien hyväksi 1-2.

UuNo vs KaPa-51 5-1

Uunot pääsevät heti erän alkuun muutamaan otteeseen, kun varkain maalipaikoille, mutta vain tolpat kilisee. Myös Kapa pääsee erän alkuun luomaan hyvän paikan kulmavaparista, mutta Uunojen maalivahti Johanna Pekkanen on hereillä. Ottelun viidennellä peliminuutilla Uunojen Milla Okkonen karkaa vetopaikoille ja maalin edessä hääräävä Johanna Vesanto ohjaa Millan vedon maalivahdin jalkojen välistä maalin perukoille. Uunot siirtyy 1-0 johtoon. Kapalle rakentuu todella hyviä tasoitusmaalin paikkoja, mutta Uunojen maalivahti Johanna on hyvin mukana pelissä ja pitää maalin puhtaana. Erän loppuun Uunot pääsevät karkaamaan vielä maalilla johtoon Petra Heimosen osumasta.

Toinen erä alkaa lukemista 2-0. Erän alkuun Uunot jatkavat Kapan pommitusta ja Anu Tillanen kasvattaa lukemia aina 3-0. Erän puolivälissä Kapan kauan ilmassa roikkunut kavennusmaali näkee päivän valon ja Elisa Vettenranta pistää Rantakeitaaseen ääntä. Riemua ei kauaa kestä, kun Uunot karkaavat vielä kahdella maalilla johtoon ja ottavat ottelusta voiton lukemin 5-1.

MLI Sharks vs JiiKoo Hurjat 6-0

Peli ei ehdi montaa sekuntia vanheta, kun Sharksit ottaa kuskin roolin ja aloittaa tykityksen kohti Jiikoon maalia. Heti toisella minuutilla Veera Pulkkisen veto uppoaa ja tilanne 1-0. Jiikoo pääsee kokeilemaan pari hyvää vastahyökkäystä, mutta maalitta. Erän puolivälin jälkeen Suvi Pelkonen kasvattaa Sharksien johdon 2-0. Enempää maaleja ei ekassa erässä nähdä, joten erätauolle lukemissa 2-0.

Toinen erä käynnistyy samalla kaavalla. Jälleen erän alkuun kaksikko Veera Pulkkinen ja Jonna Saalasti taiteilevat Sharkseille yhden maalin lisää. Jiikoo ei meinaa päästä peliin mukaan ja vastahyökkäykset tuppaa kuihtumaan kasaan heti kentän puoliväliin päästyä. Sharksien peli puolestaan jatkuu tasaisen vahvana ja maaleja tulee kuin liukuhihnalta. Lopulta ottelu päättyy Sharksien voittoon 6-0.

Riusäbä vs UuNo 1-4

Uunot ottavat otteluun tiukan aloituksen ja karkaa heti kolmannella minuutilla Johanna Vesannon maalilla johtoon. Erän puolivälissä Hanna Knaappila jatkaa johdon kasvattamista 0-2 ja heti perään lukemat kasvaa vielä 0-3 Johanna Vesannon toisesta osumasta. Vaikka peli pyörii pääasiassa Riun päädyssä, riittää paikkoja myös Riulla. Ekaan erään vetoja kertyy peräti 10 kappaletta Uunojen maalille, mutta yksikään ei uppoa.

Toisen erän alkuun Riun sinnikäs hyökkääminen saa palkinnon, kun Saila Paasonen läväyttää tauluun lukemat 1-3. Riun kavennus tuo peliin hyvää energiaa ja toinen erä menee huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Molemmat joukkueet rakentelevat erinomaisia paikkoja, mutta maalivahdit pysyvät tiukkoina. Ottelun viimeisellä minuutilla Johanna Vesanto iskee hattutempulla tauluun loppulukemat 1-4.

JiiKoo Hurjat vs WiSu 2-3

Jiikoon ja wisun välinen ottelu alkaa tasaisesti. Kumpikaan joukkue ei saa varsinaisesti pallon hallintaa itselleen vaan pallo pomppii tasaisesti molemmille joukkueille. Kahdeksannella peliminuutilla Wisu pääsee rakentamaan hyökkäyksen, joka kantaa aina ottelun avausmaaliin asti. Ja kerran kun maalihanat on saatu auki, niin maaleja syntyy vielä pari lisää. Erän loppussa Jiikoo pääsee kaventamaan lukemia 1-3 Maiju Luukkosen osumasta.

Toisessa erässä Jiikoon hyvä vire saa jatkoa ja lisää maaleja haetaan ahkerasti. Puoli välissä aherrus palkitaan Johanna Leikkaan kaventaessa lukemia 2-3. Hurjasta JiiKoon loppukiristä ja paineesta huolimatta Wisun puolustus kestää ja pystyy säilyttämään lukemat aina loppuun asti 2-3.

Säbäcats vs Riusäbä 4-2

Säbäcatsit jälleen kissamaisen sähäkkänä liikenteessä ja peliä ei ehdi pyöriä vielä minuttiakaan kun Asta Kuronen siirtää kissat 1-0 johtoon. Säbäcatsien maalin jälkeen Riu herää peliin mukaan ja tiukentaa puolustusta ja napakoittaa hyökkäystä. Kunnollisia hyökkäyksiä Riu ei kuitenkaan saa rakennettua ja tasoitusmaalille ei tilaa löydy. Säbäcatsit pystyy löytämään Riun puolustuksesta rakoa ja kasvattaa lukemat 2-0 Vilma Kyllösen vedosta. Erän lopussa tapahtumia riittää, kun Riu pääsee kaventamaan pelin lukemat Sanna Pöyryn toimesta 2-1. Heti perään Riu joutuu kuitenkin alivoimalle ja Säbäcatseille tarjoillaan karkumatkaa.

Toinen erä alkaa Säbäcatsien ylivoiman jatkuessa, mutta maalitta. Ylivoima saa kuitenkin Säbäcatsien pitämään painetta yllä ja pallokin lopulta uppoaa Kaija Hukan viimeistelystä Riun verkkoon. Kuitti tulee Riulta nopeaan Saila Paasosen toimesta. Myös Säbäcatsit osaa kuitata nopealla tahdilla ja lukemat 4-2. Enempää maaleja ei synny ja pisteet kissoille.

WiSu vs Säbäcats 2-6

Edeltävän pelin tapaan Säbäcatsit ottavat sähäkän lähdön otteluun ja kello ei montaa minuuttia kerkeä juosta, kun taululla on jo lukemat 0-1 Sanna Korhosen vedosta. Wisu saa kuitenkin heti perään hyvän hyökkäyksen ja pallo pomppii Riina Parkkisen kudista Säbäcatsien maaliin. Peli saa jatkua tasaisena molempien päästessä pelipaikoille. Säbäcatsien Sanna Kontra onnistuu viemään joukkueeensa 1-2 johtoon erän puolivälissä. Erän loppuun Asta Kuronen paukauttaa komealla vedolla lukemat 1-3, joissa lähdetään erätauolle.

Toisessa erässä kissa-hiiri leikki saa jatkua kun Säbäcatsit kasvattaa johtoa 1-4, mutta Wisu kaventaa samantien 2-4. Ja jälleen perään kissat siirtyy lukemiin 2-5. Säbäcatsien viidennen maalin jälkeen peli rauhoittuu hetkeksi. Ottelun loppuun Saija Lasaroff viimeistelee loppulukemat vielä 2-6 Säbäcatseille.