DIVARIA TAHKOTTU HIEMAN YLI PUOLET
Sunnuntai, 05 Heinäkuu 2015 13:54

 

Divarista on saatu taputeltua noin puolet. Sillä jokainen joukkue huilaa yhden kierroksen, joten joukkueiden pelimäärät eivät täysin täsmää, mutta kaikki ovat pelanneet 14 tai 16 ottelua, joten onkin hyvä tarkastella miltä Futis Divarin alkukausi on näyttänyt. Sarja on ollut hyvin tasainen ja ristiin peluuta on tapahtunut paljon. Poikkeuksena on sarjaa johtava Lost Cause, joka porskuttaa sarjan kärjessä tappioitta. Rasitteena heiltä löytyy vain 2 tasapeliä. Lost Causen takana käydään rajua taistoa muista kärkisijoista. Kattilansilta löytyy kakkospaikalta 6 pistettä kärkeä perässä. kolmos paikkaa pitää Rötwings  3 pistettä Kattilansillasta. Sitten onkin iso rypäs joukkueita hyvin pienien marginaalien sisällä. Sarjataulukko elää jokaisen ottelun jälkeen, mikä on omiaan luomaan sarjalle jännitystä. Tiukka tilane taulukossa on omiaan motivoimaan joukkueita taistelemaan jokaisessa ottelussa voitosta, sillä yksi 6 pisteen kierros voi nostaa sijoitusta monta pykälää. Vaikka kannuun on mahdollisuus vain harvoilla ovat kärkipään sijat silti tavoittelemisen arvoisia tässä kivikovassa sarjasa. Nyt on hyvä huilata ja kerätä voimia sarjan toista puolikasta varten.

 

 

Analyysit

 

 

Lost Cause 38 Pts

Joukkue on ollut huikeassa lennossa koko kauden. Voittoja on tippunut laariin jatkuvalla syötöllä. Peli kulkee, miehiä on paikalla ja tulosta syntyy. Lost Cause nojaa vahvaan joukkueena pelaamiseen ja muutamien yksilöiden henkilökohtaiseen taitoon. Lost Cause pelaa tarkkaa ja organisoitua peliä. Se kykenee hyökkäämään nopeasti tai tilanteen niin vaatiessa jauhamaan vastustajien puolustuksen rikki syöttömyllyillä. Lost Causen peliä pyörittävät Sariolat joita taitaa joukkueen listoilta löytyä tällä hetkellä 5 kappaletta.

Kapelimestarina häärii Topi joka on viimeistellyt 13 maalia, ja tarjoillut vähintään toisen mokoman maaleja muille. Lost Causen vahvuuksia ovat laaja ratkaisijoiden rintama ja myös tiivis puolustus pelaaminen. Heille on tehty 14 ottelussa vain 10 maalia. Näiden faktojen pohjalta uskaltaakin todeta että Lost Causen mestaruus juna puksuttaa kovaa kyytiä kohti pääte asemaa, mutta pelejä on toki rutkasti jäljellä.

Arvosana 9.75

 

 

Kattilansilta 32 Pts

Kattilansilta on tuonut menoa ja meininkiä Hänskin monttuun, niin kentälle kuin katsomoonkin. Joukkue antaa aina kentällä kaikkensa alusta loppuun antamatta tippaakaan periksi. Kattilansillan joukkue on täynnä toinen toistaan taitavampia yksilöitä, jotka kykenevät ratkomaan otteluita itse. Milad Masudi rytmittää joukkueen peliä keskellä jakaen mestarillisia syöttöjä ylöspäin, tai jos syöttöpaikkaa ei löydy antaa Milad hevosenpotkunsa puhua.

Kattilansilta on perustanut pelaamisensa kovaan prässäämiseen ja pallon hallintaan. Pelaajat rakastavat palloa, eivätkä halua antaa sitä vastustajille mistään hinnasta. Tällainen pelitapa on kuluttava, mutta joukkueella riittää kunto ylläpitää tällaista taktiikkaa. Kattilansilta on pelannut kauden hyvinkin ennakkoodotusten mukaisesti. Tappioita ja tasapelejä on tullut kaksi kumpaakin ja voittoja on kertynyt 10. Maaleja 14 otteluun on syntynyt hurjat 65 kappaletta. Vaikka he hyökkäävät suurella volyymillä ei omissakaan ole pahemmin soinut. Kattilansillalla on vielä mahdollisuus haastaa Lost Cause mestaruus taistelussa, mutta se edellyttää virheetöntö loppu kautta, ja vähän apua muilta. Päitten on pysyttävä kylmänä ja fokuksen koko ajan pelissä

Arvosana 9

 

 

Rötwings 29 Pts

Rötwings on ei aivan ole päässyt sille tasolle mitä joukkueelta oli lupa olettaa. Pistemenetyksiä on tullut liian monta, ja mestaruus alkaa tuntua aika kaukaiselta tässä vaiheessa. Rötwings pelaa taidokasta ja kurinalaista peliä. Joukkue koostuu vanhoista ja nykyisistä eri lajien edustajista joilla taitoa ja pelisilmää löytyy. Rötwingsin tärkeimmät pelaajat ovat puolustusta johtava Tatu Viitikko, jonka moni Liiga joukkuekkin olisi mieluusti nähnyt omassa rosterissaan ja hyökkäyspään tehoista vastaava Petri Piispa.

Rötwingsin kohtaloksi ovat koituneet liian monet helpot virheet ja tiukoissa peleissä tuskastuminen tehottomuuteen. Nuorilta miehiltä on pariin otteeseen puuttunut kärsivällisyys rauhoitta peli ja jauhaa vastustajat hajalle. Toisaalta ei pidä olla liian ankara. Divari on tasainen sarja ja kolmospaikka ei ole ollenkaan huono suoritus. Rötwings voi vielä parantaa napsun kaksi joka osa-alueella ja katsotaan sitten mihin se riittää

Arvosana 8.5

 

 

Pöyryn Pantterit 28 Pts

Sarjan suurimpia yllättäjiä tähän mennessä. Pantterit pelaavat joka ottelussa oman osaamisensa mukaan, ja taso on säilynyt samana lähes jokaisessa ottelussa. Pantterit on osannut tunnistaa omat vahvuutensa ja se on onnistunut hyödyntämään niitä lähes maksimaalisella tavalla. Panttereiden vahvuus on järkkymätön puolustus, josta kertoo vain 10 päästettyä maalia. Tämä on yhtä vähän kuin kärjessä porskuttavalla Lost Causella. Pantterit puolustaa koko joukkueen voimin ja odottaa että vastustaja hyökkää liian monella miehellä ja sitten isketään nopeasti vastaan.

Tästä hyvänä esimerkkinä on Panttereiden taskuraketti Joni Niemi. Tuntuu että mies ehtii joka paikkaan. Joni pelaa puolustuksessa, mutta usein mies on myös hyökäyksen kärkenä viilettämässä. Panttereiden ongelmana on ollut tehottomuus. Joukkue on tehnyt sijoitukseensa nähden vähän maaleja, mutta luja puolustus on kompensoinut tilanteen. Erityismaininta on annettava myös Panttereiden Maalivahti Mika Paajaselle, joka jakaa nollapeli tilaston kärjen Lost Causen Toni Kununkaanniemen kanssa, molemmille on kertynyt 7 nollapeliä.

Panttereilla on mahdollisuus hivuttaa itsensä taulukossa ylöspäin, mikäli tehoja alkaa löytymään. Mutta tässä vaiheessa Pantterit voivat olla hyvin tyytyväisiä kauteensa

Arvosana 8.75

 

 

Team KalU 25 Pts

KalU on esittänyt tasaisia otteluita läpi kauden. Sen ottelut ovat yleensä tasaisia vääntöjä alusta loppuun. Joukkueessa vallitsee hyvä henki ja tekemisen meininki. Joukkue taistelee oteluissa loppuunasti, eikä se luovuta missään vaiheessa. JOukkue on ollut useaan otteeseen sillassa, mutta niin se vain on kääntänyt ottelut voitoksi , tai tasapeliksi. KalU onkin pelannut sarjassa eniten tasapelejä 7 kpl.

Yksi piste on aina parempi kuin nolla. Nämä taistelu tasurit ovatkin avittaneet KalUn nousemaan näin korkealle tässä vaiheessa kautta. JOukkueesta on vaikeaa nostaa esiin yksittäisiä pelaajia, sillä ratkaisijoita on useita, ja puolustuspelaaminen tapahtuu myös hyvin tiiviinä ryhmänä. KalUn kauden lopun tuleekin määrittämään se mihin suuntaan pienten marginaalien ottelut kääntyvät. Jos nykyinen taso säilyy saattaa jäädä jossiteltavaa, mutta koonaisuutena vakaata ja määrätietoista suorittamista

Arvosana 8

 

 

Lähemäki Bar 24 Pts

 

Lähemäen kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Esitykset ovat heitelleet kierroksesta toiseen. Joukkue on pelannut monta tasaista pienen marginaalin ottelua, jotka ovat heidän harmikseen päättyneet kirveleviin tappiohin. Kauden kohokohtana voidaan tässä vaihessa pitää voittoa Kattilansillasta. Tuo ottelu todisti että Lähemäki kykynee parhaana päivänään tiiviiseen puolustamiseen ja tehokkaaseen hyökkäyspelaamiseen.

Kolikon kääntöpuolelta löytyy kuitenkin otteluita joissa mikään ei ole toiminut. Tämä oli ongelmana varsinkin alkukaudesta. Nyt esitykset ovat kuitenkin alkaneet tasaantua ja asema taulukossa on vakiintunut keskikastiin. Tässä äärimmäisen tasaisessa joukossa sijoitukset tulevat sahaamaan vielä moneen otteeseen, ja lopulta ratkaisee se kuka pystyy tiukoissa paikoissa venymään ja ylittämään itsensä. Onko Lähemäestä siihen?

Arvosana 7.5

 

 

Cafe Keidas 24 Pts

Omannut samanlaisia piirteitä kuin Lähemäki. Joukkueen taso on heitellyt hyvn paljon yksittäisten otteluiden välillä. Mutta tästäkin huolimatta joukkue on onnistunut kääntämään tiukkoja otteluita voitokseen.  Keidas pelaa rauhallisesti ja määrätietoisesti tunnistaen omat ja vastustajansa heikkoudet hyvin. Keitaan riveistä ei löydy tähtiä, vaan se luottaa tiiviiseen yhteispeliin, ja viimekädessä maalivahtiinsa Jounu Lahtiseen, jonka torjunnat ovat olleet iso osa Keitaan pistepusin kartuttamisessa

Alkukaudesta peli haki vielä uriaan koska jalkeilla oli ryhmä jossa oln paljon pelaajia jotka eivät ole yhdessä pelanneet. Nyt yhteispeli on löytymässä ja sitä kautta voidaankin odottaa että Keidas tulee nousemaan taulukossa joitakin sijoituksia, mikäli nousukiito jatkuu samaan malliin.

Arvosana 7.5

 

 

FC Probba 22Pts

Probban kausi ei ole sujunut aivan odotetulla tavalla. Joukkueesta löytyy taitavia yksilöitä, mutta joukkuepelissä onkin sitten parannettavaa. Kattilansillan tavoin Probba tuo kentälle ja katsomoon eloa tekemisellään ja fanijoukoillaan. Kentällä meno on vauhdikasta ja ylöspäin painetaan maalin kiilto silmissä. Tämä tapahtuu välillä sitten puolustuspelaamisen kustannuksella ja siitä johtuen omissakin soi tasaiseen tahtiin

Probba pelaa tunteella ja se saa aikaan sen että joskus tunnelataus menee myös hieman yli. Pieni kierrosten tasaaminen voisi olla paikallaan jolloin peliin saataisiin tasapainoa ja harmoniaa. JOukkueelta löytyy jo kokemusta MAHLin futiksesta ja sen pitäisi alkaa myös näkyä sarjan toisella puolikkaalla jossa lopulliset sijoitukset tullaan ratkomaan. Lisää rauhallisuutta ja järkevyyttä peliin, niin sijoitusta voidaan saada hilattua ylöspäin muutamia pykäliä.

Arvosana 7

 

 

XON 20 Pts

Kuulunut sarjan positiivisiin yllättäjiin. XON on pystynyt nostamaan tasoaan mitä pidemmälle kausi on edennyt. Joukkue on alkanut löytää otteisiinsa yhteisen sävelen, ja sitä kautta tulostakin on alkanut syntyä kovenevaan tahtiin. Kausi alkoi murheellisesti neljällä tappiolla, mutta sen jälkeen XON on alkanut napsia pisteitä tasaiseen tahtiin, ja niin vain XON pääsi tauolle kahden ottelun voittoputkessa.

Tämä viimeisen kierroksen tupla voitto antoi XONille mahdollisuuden taistella keskikastiin noususta kauden toisella puolikkaalla. Alkukaudesta vaivanneet ongelmat niin hyökkäys kuin puolustuspäässäkin näyttävät pikkuhiljaa ratkeavan. Hyökkäyksessä varsinkin Mikko Toivanen on ollut mies paikallaan tykittäen XONille  15 maalia. Tulitukea on tarjonnut Juuso Hämäläinen 12 osumalla. Tämä kaksikko onkin viimeistellyt joukkueen maaleista kaksi kolmasosaa. Mikäli XON mielii nousta taulukossa on näiden sankareiden pidettävä maalivirettään yllä jatkossakin.

Arvosana 7.5

 

 

Team 70´s 13 Pts

Tiimin alkukausi oli myös kovin vaikea. Miehiä ei ollut paikalla ja esitykset eivät kirvoittaneet paljoakaan hurraa huutoja.  MItä pidemmälle kausi on edennyt sitä paremmin Tiimillä on alkanut kulkea. Hyvänä osoituksena tästä oli neljä peräkkäistä peliä, jossa Tiimi sai pisteitä. Kruununa oli 2-2 tasapeli suurta ja mahtavaa Lost Causea vastaan. Tuo peli osoitti että Tiimi pystyy parhaana päivänään haastamaan kenet tahansa, ja tätä kautta ryöstämään pisteitä ennakkoon kovilta joukkueilta.

Tiimin joukkueesta voidaan nostaa esille Niko Pajunen, jonka maaleista koko joukkue elää. Niko on paukuttanut 17 maalia ja hän tulee taistelemaan Divarin ykköspyssyn paikasta, mikäli tarjoilu toimii jatkossakin. Nikon on jatkettava maalien tehtailua mikäli Tiimi haluaa vielä kiivetä keskikastin joukkueeksi

Arvosana 6.75

 

 

AC KB 8 Pts

Uusi tulokas MAHLin sarjoissa. KB on kärsinyt koko kauden tulokkaille ominaisista synnytystuskista, jotka ovat näkyneet ailahtelevina otteina ja kirvelivinä tappioina. KB:ssa vallitsee loistava joukkuehenki ja positiivisuden kulttuuri. Jokaista pelaajaa kannustetaan ja periksi ei anneta missään vaiheessa. Tahtoa ja asennetta löytyy taitoa enemmän, mutta joukkueesta löytyy potenttiaalia parempaankin. Pelaaminen on parantunut koko ajan.

Ensimmäinen kausi on tunnetusti aina opettelua ja menestystoiveita ei välttämättä kannata turhan korkealle asettaa. Tärkeää onkin tottua pelirytmiin ja tasoon. Hyvällä asenteella ja joukkuehengellä se on helpompaa lähteä ensikauteen. KB on suoriutunut mallikkaasti tulokas joukkueeksi, ja paljon potenttiaalia on vielä lunastettavissa. Toivottavasti KB saa onnistumisia myös kauden jälkimmäisellä puolikkaalla joka jättää posotiivisia mielikuvia.

Arvosana 7

 

AC Päämaja 7 Pts

Majan kausi on ollut hyvin mollivoittoinen alusta asti. Joukkueella intoa ja halua menestyä, mutta se ei tuloksissa näy. Pieniä valonpilkahduksia on ollut nähtävissä yksittäisissä otteluissa, mutta tahto murenee ja taisteluhenki on murentunut takaiskujen myötä. Majalla menee suuri osa energiasta epäolennaissin asioihin. Nämä tekijät ovat vaikuttaneet suuresti miksi kausi on mennyt miten on mennyt.

Viimeinen kierros ennen taukoa antoi kuitenkin jo viitteitä paremmasta. Joukkue keskittyi pelaamiseen ja otteet alkoivat sen myötä heti parantua. Se ei näkynyt vielä pistepussissa, mutta palkinto on varmasti vielä odottamassa myöhemmin kaudella. Uskoa omaan tekemiseen täytyy löytyä jatkossakin.

Arvosana 6

 

 

FC Kripel 5 Pts

Kripel on tarponut koko sarjan varjojen mailla. Ongelmana oli alkukaudesta miehien vähäinen määrä, ja siitä koitui lukuisia tappioita. Nyt tuo tilanne on kuitenkin saatu korjaantumaan, ja sitä kautta pelin tasokin on parantunut suurin harppauksin. Tehtävää on kuitenkin vielä paljon edessä, ja yhteispelin on parannuttuva, mutta kautta on vielä puolet jäljellä. Eli aikaa kurssin kääntämiseen on vielä rutkasti jäljellä.