SALIBANDYVIIKOLTA SAATIIN HYVÄT ASETELMAT LOPPUKAUTEEN
Maanantai, 25 Tammikuu 2016 18:01

 

 

MAHL salibandyn divariviikolla pelejä oli yhteensä 18 ja menoa oli niissä jokaisessa. Kierrokselle sattui paljon kummallisuuksia ja komeita suorituksia.

 

Muista MAHL avoimet salibandyvuorot:

 

Ti 19-20 Sport Forum

Su 18-19 Rantakeidas

 

Iltapäivätoimintaa rantakeitaalla | Tervetuloa pelaamaan

 

MAHL järjestää uutta toimintaa rantakeitaalla iltapäivisin, Senioreille, aikuisille, lapsille, nuorille ja perheille.

Katso avoimet pelivuorot ja tule paikanpäälle. Lue lisää tästä.

 

 

Raportti | Divari

 

Viikon onnistujat

 

Viikon onnistuja oli selvästi Wilmert, joka nappasi viikolta yhteensä kuudesta ottelusta viisi voittoa. Joukkueen ruuhkaviikkoa ei edes näkynyt lauantaipelien otteissa, vaan rutiinilla joukkue vei kaikki pisteet noistakin peleistä. Hyvin pelasi myös SC Viivelähtö, ja etenkin kaksikko Sirviö-Hyyryläinen joka tekee tällä hetkellä tuhoja kentällä aivan miten haluaa. Kaksikko on todella kovassa tikissä tällä hetkellä ja koko ajan vastustajien kauhuna.

 

Onnistuja oli myös AC Päämaja, joka kaikkien yllätykseksi pelasi unelmaviikon. Perjantaina se otti voitot molemmista peleistään, FC Hazardista ja SB Mettämursuista. Lauantaina se laittoi Wilmertin tiukoille ja otti päänahan FC Mahalaskusta. AC Päämajalta todella komea ryhtiliike, jonka todellisena takuumiehenä toimii tällä hetkellä maalivahti Joonas Ruhanen. Joonas on tällä hetkellä sarjan kuumin maalivahti, ja tuntuu että miehellä tarttuu tällä hetkellä kaikki kiinni.

 

Pakko on myös nostaa esiin kaksi voittoa ottanut Jälkipeli Bouncers, joka tällä hetkellä taistelee tosissaan paikasta neljän parhaan joukkueen. Sitä ei alkujaan olisi uskonut, mutta tämän joukkueen kehitys on ollut päätä huimaavaa kauden aikana.

 

Tilastonostot

 

Pasi Pippuri Wilmertin maalissa pelasi keskiviikkona elämänsä pelit ja saalisti maalivahtina molemmista peleistään nollapelit. Kova suoritas ja ansaitsee kyllä maininnan, vaikka minkä värisillä laseilla peliä olisikin katsellut. Toinen nostettava tilastoihme on Wilmertin Jaska Lautiainen ja come-back -tehot 1+5. Mies tuli alkuvuoden "lomailun" jälkeen kehiin ja oli pitelemättömässä kunnossa. Mies oli kuin sulaa vahaa pelikentällä ja lantio oli taas hyvässä öljyssä.

 

Myös Sirvio ja Hyyryläinen SC Viivelähdössä oli tehokkaalla päällä, kahteen peliin molemmille kuusi pistettä. Kovinta jälkeä peleissä teki Jälkipelin Olli Karhu, joka iski 6+2 tehot kahteen peliin lauantain otteluissa.

 

Sarjataulukossa alkaa pikku hiljaa hahmottumaan kärkikasti. FC Hazard, Wilmert sekä SB Mettämursut alkaa olemaan jo varmoja kärkinelikossa, mutta neljännestä paikasta käydään vielä kova kamppailu. Neljättä sijaa havittelee tällä hetkellä vielä neljä eri joukkuetta, ja kaikki heistä ovat yhden pisteen sisällä sarjataulukossa. 

 

Viikon symppikset 

 

Viikon ehkä viihdyttävin ja vauhdikkain peli nähtiin Höntsäveljien sekä FC Hazardin välillä. Pelissä mentiin todella kovalla temmolla koko ottelu läpi ja ottelu oli tiukka loppuun saakka. Viime hetken maali, toi kuitenkin voiton  FC Hazardille. Ottelu oli todella siisti ja reilu, jossa pelattiin divarisalibandyä parhaimillaan.

 

FC Mahalasku yrittää kaikkensa ja pelaakin hyvällä yrityksellä koko ajan. Lauantain peleissä ei vaan onnistunut pelitaktiikka ja se vei joukkueen itseluottamusta. Heti kun joukkue sai onnistumisen vastustajan päähän,  nosti se joukkueen itseluottamusta ja seuraavat vaihdot se saikin hyvin painetta vastustajan päähän. FC Mahalaskun kannattaa yrittää unohtaa pelien tulos ja miettiä koko ajan yhdessä kuinka peliä voisi viedä eteenpäin. Joukkue on kehittynyt aivan huimasti kauden aikana, ja sillä on mahdollisuus loppukaudesta varmasti haastaa lähimmät kilpakumppaninsa.

 

Aivan uskomaton loppukausi on tulossa salibandyn divarista. Runkosarjan neljä parasta pelaa playoffit sijoista 1-4. Myös muilla jatkuu pelit runkosarjan jälkeen ja sijoitukset ratkaistaan neljän joukkueen pooleissa, playoff periaatteella.

 

DIVARIN PELISYSTEEMI

 

Pitkä runkosarja (22 peliä jokaiselle), pitkä playoffs (3-6 peliä menestyksen mukaan).
-runkosarja kaksinkertaisena.


-4 parasta välieriin, paras kolmesta -> voittajat finaaliin, paras kolmesta. VE häviäjät kerrasta poikki pronssi.
-5-8 joukkueet keskivälieriin (5-8/6-7), paras kolmesta -> voittajat sij.peliin 5-6, häviäjät sij.peliin 7-8. Sijoituspelit kerrasta poikki.
-9-12 joukkueet alavälieriin (9-12/10-11), paras kolmesta -> voittajat sij.peliin 9-10, häviäjät sij.peliin 11-12. Sijoituspelit kerrasta poikki.