MAHL VIIKONLOPUSSA 30 OTTELUA JA KOLME MESTARIA
Maanantai, 22 Helmikuu 2016 11:16

 

 

Viikonloppuna oli taas hurjaa menoa MAHL pelikentillä, kun otteluita oli yhteensä huimat kolmekymmentä. Korttelikerho mukaanlukien, liikkujia pelikentillä oli yhteensä kolmen päivän sisään lähes 500. Viikonlopun aikana saatiin leivottua myös kolme mestaria, kun sekä Hänskissä että torilla kruunattiin mestarit. Lisäksi Jukurit Old Time varmisti sunnuntai-illassa jääkiekon +40 mestaruuden. Jääpallossa SS-Bandy juhli mestaruutta ja Pipolätkäturnauksen vei nimiinsä HC Ohilaukaus.

 

 

KESÄKAUSI 2016 ILMOITTAUTUMINEN ON ALKANUT

 

  

 

MAHL JÄÄPALLO

MAHL jääpallosarjan ratkaisut pelattiin viimeisellä finaalikierroksella. Välieristä SS-Bandy meni finaaliin voittomalla FC Hazardin. Toisessa välierässä MPU ja MAKS-91 kamppailivat koko rahan edestä. Varsinainen peliaika päättyi 3-3, joten ratkaisua haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Maalivahdit olivat tuossa kamppailussa kuumina ja antoivat molemmille joukkueille mahdollisuuden voittoon. Tuomas Purhonen kuitenkin MPU joukkueesta iski jatkovedoilla ratkaisun ja näin joukkue eteni finaaliin.

Sijoitusottelussa Try Out pelasi Canarian Palloa vastaan. Peli tarjosi viihdettä ja maaleja molempiin suuntiin. Try Out päätti kautensa voittoon 3-4 lukemin. Canarian pallo oli ottanut muutamia vahvistuksia kokoonpanoon, jossa joukkue tutustutti taas uusia miehiä lajin pariin. Samaa käännytystyötä teki myös Try Out, jossa oli pulmaa pelaajista. Peli kuitenkin saatiin täysille miehillä pelattua ja näin ollen kumpikin pääsi päättämään sarjan kunniakkaasti.

Pronssiottelussa FC Hazard oli tehokkaalla päällä ja otti komean voiton MAKS-91 ikämiehistä 7-1 lukemin. FC Hazardin tehomiehenä oli Toni Hokkanen, joka paukutti neljä maalia ottelussa. Todella liukkaalla jalalla oli Hokkanen lauantai-illassa liikkeellä, tiedä mitä troppeja mies oli ottanut ennen kierrosta. MAKS-91 ei enää jaksanut antaa itsestään irti kaikkea pronssiottelussa, selvästi niukka tappio välierässä vielä hieman harmitti joukkuetta.

Finaalissa kohtasivat MPU sekä jääpallokautta dominoinut SS-Bandy. SS-Bandyllä oli muutama kovanluokan puute rosterissa, mutta MPU:n hieman heikko ensimmäisen erän loppu ratkaisi ottelun. Muuten peli oli hyvin tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa. SS-Bandy ei antanut armoa vaan otti historian ensimmäisen Jääpallosarjan mestaruuden omiin nimiinsä. Onnittelut joukkueelle mestaruudesta.

 

Loppusijoitukset:

 

1. SS-Bandy

2. MPU

3. FC Hazard

4. MAKS-91 Ikämiehet

5. Try Out

6. Canarian pallo

 

MVP PELAAJAT

 

SS-BANDY | Eetu Matilainen

Eetu on joukkueen nuorempaa kaartia, mutta oli dominoiva pelaaja kentällä ja pisteissä. Eetu mätti tehot 15+7 sarjassa ollen joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijoilla. Eetu Myös oli yksi harvinaisista pelaajista, joka pelasi kaikki SS-Bandyn ottelut.

 

MPU | Esa Nissinen

Edu vei joukkueen sisäisen pistepörssin nimiinsä 18+14 tehoilla. Tämä ratkaisee aina tämän joukkueen MVP pelaajan. Vain tehopisteet merkkaa ja Edu ylivoimaiseen voittoon joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Samalla Edu nappasi koko sarjan pistepörssin voiton nimiinsä, joten tämä todellinen pallopelien ihmemies saa yhden lisäkruunun omalle muistojen seinällensä.

 

MAKS-91 Ikämiehet | Matti Nissinen

Tästä joukkueesta olisi voinut nostaa esiin vaikka kenet, mutta Matti Nissinen näytti olevansa todellinen teräsmies. Mies on 63 vuotta ja välillä höpläsi nuorempiaan kuin litran mittaa. Tästä esimerkkiä koko muulle liikuntaväelle, koko elämän kestoisesta liikkumisesta.

 

FC Hazard | Toni Hokkanen

Maalintekijä on aina maalintekijä, lajista riippumatta. Hokkanen paukutti kaudella 15 maalia ja oli todellinen pistelinko joukkueen hyökkäyspelissä. Etenkin loppukaudesta alkoivat verkot heilua, kun joukkueen avauspeli alkoi toimia. Tonille koko sarjan maalipörssin kolmas sija.

 

Try Out | Johanna Rapo

Johanna Rapo oli joukkueen sielu, joka puhalsi joukkueeseen ilmaa läpi kauden. Joukkue kierrätti kauden aikana yhteensä lähemmäs 30 pelaajaa rosterissaan. Johanna jaksoi aina etsiä pelaajia ja samalla tutustutti uusia kasvoja hienon lajin pariin. Todellista pioneerityötä lajin yhteisen edun kannalta.

 

Canarian Pallo |  Kasper Aholainen

Kasper nappasi joukkueen sisäisen pistepörssin voiton 7 maalillaan. Ei olisi jalkapallomiehestä heti uskonut. Etenkin loppua kohden Kasper alkoi löytämään virettään ja näytti myös tässäkin lajissa esimerkkiään muille joukkueen pelaajille!

 

Jääpallosarja on taputeltu ja todella komea maku jäi kaudesta. Jääpallossa kävi kauden aikana yhteensä yli 100 henkeä pelaamassa. Moni heistä tutustui lajiin ensimmäistä kertaa ja tällä tavalla lajikulttuuria viedään eteenpäin. Uusia ihmisiä tutustutetaan lajiin ja sen saloihin. Tämän myötä varmasti uusia katsojia löytää itsensä Kamppareiden peleissä ja moni mietiii omien lapsien osalta junnumahdollisuutta.

 

Kiitos kaudesta Mikkelin kaupungille, Kamppareille, Mikkelin luistelijoiden pikaluistelujaokselle ja kaikille osallistuneille pelaajille ja tuomareille.

 

Kausi jatkuu PMT turnausten merkeissä ja muistakaa käydä kannustamassa Kampparit mestaruuteen.

 

 

 

 

 

Muu toiminta MAHL viikonlopussa

 

Viikonloppuna hutkittiin myös MAHL pipolätkäturnaus Mikkelin torilla. Pikku lumisade ei menoa haitannut, eikä jään pehmeyskään. Pelit saatiin pelattua ja kenttää vaihdettiin aina kunnon mukaan. Turnaus pelattiin viiden joukkueen kesken, josta voittajaksi selviytyi HC Ohilaukaus, joka voitti ratkaisupelissä Team KalU:n. Peleissä oli hieno tunnelma ja mukavaa oli nähdä että muutama naispelaajakin oli mukana peleissä. Joukkueet koostuivat pääsääntöisesti nuorista pelaajista ja vanhempi kaarti oli jättänyt tämän turnauksen tällä kertaa väliin. Komeita pelejä jossa oli lupsakka tunnelma ja reilu meininki.

 

Keidas CUP oli edennyt jo toiseen vaiheeseen, jossa neljä joukkuetta kamppaili pääsystä finaalipeleihin. Team KalU:t oli päässyt samaan lohkoon, yhdessä GBL:n ja Huru-Ukkojen kanssa. Kierroksen ratkaisu nähtiin ottelussa GBL vs. Vihreä KalU. Vihreä KalU oli kärsinyt tappion kaimajoukkueelleen, joten voittaja tästä pelistä olisi vahvoilla jatkoonpääsyssä. Ottelu oli todella intensiteettinen ja porinalta ei vältytty. Muutamat ratkaisut herättivät kummissakin joukkueissa tunteita, ja porinaa syntyi kentällä suuntaan jos toiseenkin. Maalit kuitenkin ratkaisee ja GBL:n lopun kiri oli liian kova Vihreälle KalU:lle. GBL voittoon ja samalla varmisti pääsynsä jatkoon. Musta KalU otti voitot jokaisesta pelistään, joten jatkoon menivät tästä jatkolohkosta sekä Musta KalU että GBL.

 

+40 Jääkiekossa pelattiin kolmen ottelun ilta, jossa Jukurit pelasi tuplapelit. Joukkue otti helpon voiton HiKi joukkueesta ja toisessa pelissä se kohtasi Saharan. Sahara oli pakkovoiton edessä, sillä tappio olisi tietänyt mestaruuden menettämistä Jukureille. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä, jossa Harri Tammiruusu oli aivan ilmiliekeissä. Toiseen erään Jukureilta löytyi yksi vaihde lisää moottoriin, jonka avulla se jätti taaksensa Saharan. Voiton ansiosta Jukurit karkasi muilta joukkueilta ja varmisti MAHL jääkiekon +40 sarjan mestaruuden itsellensä. Illan päätti Wilmert Old Schoolin ja Team 70's:n huumorilla täytetty ottelu, jossa ei hampaat irvessä taisteltu, vaan pelattiin lupsakalla asenteella ja meiningillä. Wilmert ratkaisi ottelun toisessa erässä komealla kiekonliikuttelulla ja pelisilmällä. Team 70's joukkueen tähtenä toimi Juhani Kortelainen 3+0 tehoilla.

 

 

 

KIEKKO MYÖS PERHEEN MUILLE JÄSENILLE 

 

Young Guns kiekkotoimintan 13-16 -vuotiaille!

 

 

 

Korttelikiekkoa 4-12 -vuotiaille.