JÄÄKIEKON PLAYOFF ANALYYSI
Maanantai, 07 Maaliskuu 2016 15:22

 

 

MAHL Jääkiekon playoffit alkavat tiistaina. Kausi päätetään tiukkoihin peleihin, jossa välierät pelataan tänä vuonna kerrasta poikki menetelmällä. Kuka kestää kuolemankamppailun ja kuka jäätyy?

 

Huima playoff kevät alkaa nyt!!!

 

MAHL KESÄKAUSI 2016

 

Tule mukaan MAHL kesäkaudelle.

 

 

PLAYOFF ANALYYSI

 

VÄLIERÄT (Sij. 1-4)

 

AC Päämaja vs. Sahara

Tässä parissa voi olla yllätysmahdollisuuksia. Paras seitsemästä sarjassa AC Päämaja todennäköisesti veisi kamppailun, mutta yhdestä poikki menetelmällä yllätysmomentti on olemassa. Tämä sillä AC Päämaja on tunnetusti hieman hermoillut aina Playoff peleissä ja mikäli peli ei lähde rullaamaan voi ACP miehillä iskeä kipsiä käsiin. Tässä on Saharan sauma iskeä, mutta se vaatii Marko "Hörö" Hännisen unelmaottelua. Iso kysymys on myös että missä kunnossa on Saharan tehokaksikko Helmola-Paukku.

Arvio: AC Päämaja finaaliin toisen erän pelillä.

 

Wilmert vs. Jukurit Old Time

Wilmert on pelannut tasaisen runkosarjan, eikä sillä ole kovia kompastuskiviä tapahtunut kauden aikana. Jukureiden kausi on ollut vuoristorataa ja joukkue oli lähellä jopa tippua alajatkosarjaan. Jukurit on kuitenkin parhaimmillaan kauden lopussa ja Petri Lehtosen mukaantulo on antanut sopivan piristysruiskeen loppukauteen. Wilmertillä on puolestaan lasaretissa tällä hetkellä Esa Nissinen, joka potee mystistä "alaraajavammaa". Miehen pelikunto on vielä arvuutus, mutta mikäli mies on poissa niin se on paha isku Wilmertin kokoonpanoon. Tasainen pari, josta kumpi tahansa voi mennä jatkoon.

Arvio: Jukurit Old Time jatkoon rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

 

VÄLIERÄT (Sij. 5-8)

 

Mipro vs. MAMK

 

Mielenkiintoinen pari, jossa selviää oliko MAMK vain jäässä koko alkukauden vai eikä taso riittänyt liigapeleihin. Asetelmat on selvät, MAMK on voittoputkessa ja Miprolla on enemmän tappioita kuin voittoja loppukaudelta. Kummalla siis on parempi itseluottamus otteluun, siinä on varmasti yksi pelin ratkaisukohta. Miprolla toki on varmasti nälkä voittaa pelejä, joten mitään se ei tule antamaan ilmaiseksi. MAMK on höntsäillyt loppukauden ja onko taas valmis koviin peleihin?

Arvio: MAMK itseluottamus on rautaa ja menee tästä parista voitolla jatkoon pelaamaan sijoista 5-6.

 

TOP 10 vs. HC Karla

 

TOP 10 on vaeltanut varjojen mailla koko yläjatkosarjan. Kovia joukkueita vastaan se on ottanut yhteensä 2 pistettä, mutta muita vastaan sillä on ollut vaikeeta. Ennakkosuosikin asema ei ollu joukkueelle toiminut tällä kaudella. Vastassa on HC Karla, joka joutuu pelaamaan ilman Janne Myyryläistä välieräottelun. Tasainen pari, josta voittaja selviää sillä, kummalla on kovempi kiima voittaa ottelu.

 

Arvio: TOP 10 nousee ja menee pelaamaan sijoista 5-6.

 

VÄLIERÄT (Sij. 9-12)

 

Mikkelin Golf HT vs. Team 70's

Golf lähtee ennakkosuosikkina tähän sarjaan, ei olisi vuosi sitten uskonut että Golf on jossain pelissä selvä ennakkosuosikki. Mutta joukkue on ottanut aivan uskomattomia harppauksia eteenpäin ja on tämän hetken kuumimpia joukkueita. Vuodessa Divarin pohjilta kärkikamppailuun on kova suoritus, joten mitähän on luvassa ensi kaudella? Team 70's:llä on ollut hieman vaisumpi kausi. Peli ei ole lähtenyt niin lentoon, kuin ennakkoon olisi kuvitellut. Nyt on kuitenkin kaksi peliä vielä varaa kääntää kurssi, joten nyt on aika laittaa kaikki paukut peliin.

 

Arvio: Mikkelin Golf jatkoon pelaamaan sijoista 9-10.

 

Star Expert vs PoNu

Todella mielenkiintoinen pari, jossa Olli Karhu päästetään hihnasta irti. Karhu on ollut koko runkosarjan lopun pelikiellossa, mutta palaa nyt remmiin mukaan kun tosipelit alkavat. Karhu tuo kaivatun lisän PoNu hyökkäykseen ja näin ollen Star Expertin tulee olla varuillaan. PoNu on varmasti liekeissä loppukaudesta ja taistelee jokaisen ottelun voitosta.

Arvio: PoNu jatkoon selvällä erolla.

 

Sijoitusottelu (Sij.13-14)

 

PHR vs. Cafe Keidas

PHR:n loistava alkukausi hiipui kuitenkin loppua kohden ja sitä myötä sarjasijoitus valahti alas. PHR on pelannut kuitenkin todella komean kauden ja sen pelaaminen on viimevuoteen parantunut todella huomattavasti. Pelaamisen on tullut luovuutta ja puolustuksen jälkeen joukkue on oppinut hyökkäämäänkin. Pienin askelin eteenpäin ja siitä onkin PHR:n hyvä jatkaa. Cafe Keitaan kausi on ollut hakemista ja opettelua. Joukkue on pelannut isolla rosterilla ja hyvällä meiningillä vaikka tappioita on tullutkin. Kokoelma joukkueen ongelma onkin että joukkue hajoaa muutamaan eri joukkueeseen ensi kaudella ja siitä sitten MAHL sarjaan taas uusia joukkueita. Cafe Keitaalla on kuitenkin vielä näytettävää ja ensimmäisen voiton paikka olisi nyt!!!

 

 Arvio: PHR voittoon, mutta Cafe Keidas ottaa yhden erävoiton.