SALIBANDYN PLAYOFFIT HYVÄSSÄ VAUHDISSA
Maanantai, 21 Maaliskuu 2016 16:35

 

 

MAHL salibandyssä kon pelattu kaksi viikkoa playoffeja ja tahti on ollut huima. Yllätyksiä ollaan nähty ja meno on ollut tiukkaa.

 

Divarissa finaalijoukkueet saatiin selville, kun kaksi kovinta FC Hazard sekä Wilmerti kohtaavat toisensa eeppisessä finaalissa. tuosta parista ei varmasti tunnetta puutu ja tuoareilta vaaditaan varmasti kylmiä hermoja finaalipeleissä. Joukkueiden tulee pitää tunteensa kurissa, sillä kauden mittaan on nähty että se kumman kasetti kestää paremmin, tulee voittamaan pelit.

 

 

Kesäkausi 2016 | ilmoittaudu nyt!

 

Ilmoittaudu mukaan MAHL kesäkauteen täältä.

 

 

Raportti

 

Keskiviikko 9.3.

 

Keitaan Keskiviikkoillassa pelattiin Divarin loppupelejä. Divarin runkosarjassa sijoille 5-8 sijoittuneet joukkueet FBT Vilttiketju (5.) ja Huru-Ukot (8.), sekä Jälkipeli Bouncers (6.) ja Höntsäveljet (7.) kohtasivat toisensa paras kolmesta ottelusarjoissa.

 

Vilttiketju ja Huru-Ukot pelasivat keskenään kaksi tasaväkistä ottelua joista ensimmäinen päättyi Huru-Ukoille 4-6 (2-3/2-3). Toinen edellistäkin tasaisempi matsi päättyi varsinaisella peliajalla tasan 2-2 (1-1/1-1) jonka jälkeen mentiin suoraan rangaistuslaukaus kilpailuun, mikä ratkesi Huru-Ukoille 2-3 Masa Silajärven ollessa ratkaisevan rangaistuslaukausmaalin tekijä. Tämä lopputulos takoitti sitä että Huru-Ukot vei ottelusarja suoraan 2-0 ja Huru-Ukot ottelemaan sijoista 5-7.  Vilttiketju pelaa sijoitusottelunsa Divarin sijoista 8-9. Otteluparissa tehojen valossa onnistui Huru-Ukkojen Hanne Parkkinen 2+2.

 

Jälkipeli Bouncers ja Höntsäveljet pelasivat keskiviikkona yhden ottelun, jonka Höntsäveljet vei selvin numeroin 2-10 (1-5/1-5). Mikäli Jälkipeli Bouncers voisi Perjantaina taistella tosissaan Höntsäveljiä vastaan, tulisi joukkueen saada kokoonpanoon muutama vaihtomies? Keskiviikkona 5 kenttäpelaajalla pelannut joukkue ei vain pysynyt Veljien kyydissä.  Ottelun tehomiehinä häärivät Höntsäveljien Ville-Veikko Mattola 4+1 ja murtuneella (?) kädellä pelannut Jere Liukkonen 2+3.

 

Perjantai-illan ohjelmassa jatkuu Divarin loppupelit.  Tuolloin pelataan klo 18:00 Höntsäveljet vs. Jälkipeli Bouncers ottelusarjan toinen välieräpeli.  klo 18:40 kohtaa Divarin runkosarjan voittaja Wilmert (1.) vs. SB Mettämursut (4.) ja tämän jälkeen on vuorossa Divarin häntäpään mittelöitä AC Päämaja (9.) kohtaa kahdesti FC Mahalaskun (12.), sekä näiden pelien välissä nähdään yksi matsi Team 70´s (8.) vs. Team Hyvis (9.).

 

Tähän kun vielä lisätään tulevana sunnuntaina pelattavan Salibandyn Keidas Cupin toinen jatkolohko/semifinaali kierros, onkin luvassa jälleen varsin vilkas viikonloppu Keitaalla.  Kaikkiaan toista kymmentä joukkuetta ja parisen sataa eri pelaajaa liikkuu MAHL salibandyn parissa näinä päivinä.

 

Perjantai 11.3.

 

Perjantai-illassa Höntsäveljet veivät itsensä jatkoon, voitolla Jälkipeli Bouncersista. Tiivisi kamppailu ratkesi viimehetken osumaan jonka iski Höntsäveljien Vili Hämäläinen. Perjantaina nähtiin myös ensimmäinen osa välierästä Wilmerti vs. SB Mettämursut, josta ei draamaa puuttunut. Wilmert tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla, pelatessaan ilman maalivahtia. Rankkarikisassa Mikko Kiiskin ilmiömäinen kylmäpäisyys toi ratkaisevan osuman Wilmertille ja näin ollen ensimmäinen voitto mustapaidoille.

 

Maja surffaili itsensä voittoon FC Mahalaskuista. Surffailu meinasi kuitenkin kostautua ensimmäisessä pelissä, sillä FC Mahalasku oli terhakkaalla pelipäällä. Loppuun asti vire ei kuitenkaan kestänyt, vaan AC Päämaja iski itsensä väkisin ohi ensimmäisessä ottelussa. Toisessa pelissä se ei antanut mahdollisuuksia, vaan otti itsellensä jatkopaikan kahdella voitolla. Toisessa pelissä Maja maalissa tolppien väliin meni Pentti "Pena" Väänänen, joka pelasi kauden ensimmäisen pelinsä tolppien välissä. Kaukana ei ollut penalla nollapeli.

 

Team Hyvis oli hyvällä pelipäällä, kun se kohtasi Team 70's joukkueen. Hyvis vei parin suoraan kahdessa osa-ottelussa. Team 70's pelasi ihan hyvin, mutta ei vaan paremmalleen mitään mahtanut. Pelin jälkeen sini-keltaisten ilmeet olivat kuitenkin positiivisia ja peleistä jäi joukkueelle hyvä maku. Pelin aikana Team 70's joukkueelta mittailtiin sykkeitä ja tehoja pelin aikana. Muutama mies kävi kyllä todella kovissa huipuissa pelin aikana ja mittauksella tuli todistettua, että MAHL toimii loistavana kuntoliikuntana. Kaloreita palaa pelissä n. 400-600 per ottelu, joten noin tuhat kaloria palaa pelaajalla yhdessä peli-illassa. Tämä antaakin luvan käydä "yhdellä" pelin jälkeen.

 

Keskiviikko 16.3.

 

Keskiviikkona aloitettiin taistelu liigasijoista 5-8. CaPu voitti selvin numeroin 4-1 ja 10-4 suoraan kahdessa pelissä paras kolmesta ottelusarjan Weikkosia vastaan. Otteluista ei suurelle yleisölle paljoa kerrottavaa jäänyt, sen verran parempi ja eritoten maalipaikoissa tehokkaampi CaPu oli tässä otteluparissa. Toki Weikkosten kokoonpanosta puuttui muutama pelimies joita joukkue olisi varmasti keskiviikkona kaivannut mukaan. Jälkimmäinen ja ratkaisupeliksi jäänyt ottelu oli CaPun maali-iloittelua, Miska Kakriaisen tehdessä peräti 5 maalia.

 

Toisessa otteluparissa samoista sijoituksista kamppaillen nähtiin Pöyryn Panttereiden ja Cafe Keitaan välinen taisto. Tasaväkinen ottelu päättyi lopulta Cafe Keitaalle 0-3 ja ottelun ratkaisupelaajina nähtiin CK maalilla kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Iiro Laukas, sekä paikalle olleita melko omintakeisella mailankäsittelyllä hämmästyttänyt, kaksi maalia tehnyt Atte Ojanen. Ottelusarjan toinen matsi pelataan Rantakeitaan parketilla huomenna Perjantaina klo 18.

 

Perjantai 18.3.

 

Cafe Keidas vs Pöyryn Pantterit 2-3

Lukemat mairittelee Cafe Keidasta, mutta hyvin joukkue taisteli 5 kenttäpelaajalla. Cafe Keidas pelasi pienellä rosterilla kun pelurit olivat jääneet kotia illan peleistä. Pöyry meni 3-0 johtoon, mutta Cafe Keidas kampesi itsensä maalin päähän vielä viimeisillä hetkillä. Aika ei riittänyt voittoon millään ja näin tämä hieno pari saa vielä kolmannen kohtaamisen.

 

Lost Cause vs. RiSaba 1-4

Huh huh, Ristiinan miehet täräyttivät pöytään todellisen yllätyksen. Lost Cause ei päässyt omaan peliinsä kiinni ja RiSaba oli vahvempi sallivassa pelilinjassa. Lost Causilta uupui sekä Pöyhönen että Vilen, joten maalintekovoimaa uupui rutkasti joukkueesta. Tässä olikin pelin ratkaisua, RiSaba teki maalit, Lost Causilta se ei tänään onnistunut.

 

Wilmert vs. SB Mettämursut 3-1

Wilmert meni finaaliin kurinalaisella pelaamisella ja hyvällä puolustamisella jatkoon. Tiivis omanalueen puolustaminen toi joukkueelle voiton. Mettämursujen ei saanut tarvittavaa tilaa Wilmertin hyökkäysalueella ja näin ollen pelaaminen meni liikaa siirtelyksi. Kuteja olisi kaivattu enemmän. Wilmert finaaliin ja näin ollen pappajengi pelaa mestaruudesta tänä vuonna.

 

FC Hazard vs. SC Viivelähtö 2-1, 4-3 (RL)

FC Hazard otti ensimmäisessä pelissä voiton, hyvällä pelillä. Viivelähtö ei päässyt iskemään FC Hazardin keskustaan ja näin ollen kaksi maalia riitti voittoon. Toisessa pelissä FC Hazard meni nopeaan tahtiin 3-0 johtoon. Tästä ei kuitenkaan sinnikäs SC Viivelähtö lannistunut, vaan kun se sai yhden maalin tehtyä, oli takaa-ajo valmis alkamaan. Joukkue nousi komealla esityksellä tasoihin, FC Hazard alkoi jo selvästi väsyä, joten Viivelähdön taitavat hyökkääjät alkoivat saada tilaa kudeillensa.

Ottelu meni lopulta rangaistuslaukauskilpailuun, jossa ainoa onnistuja oli Taneli "Tankki" Huttunen. Komea lirutus ja sillä FC Hazard finaaliin Wilmerttiä vastaan.

 

Näin ollen nämä kaksi kovaa joukkuetta kohtaavat toisensa ja varmasti ei väriä finaalista puutu. Ei muuta kuin patalaput korvaan ja säärisuojat jalkaan, nyt mennään tunteella finaalissa. Kumman fokus kestää finaalin paineet?

 

 

MAHL Divarin jatkopeliparit:

 

Sij. 11-12 Team 70's vs. FC Mahalasku

Sij. 9-10 AC Päämaja vs. Team Hyvis

Sij. 7-8 FBT Vilttiketju vs. Jälkipeli Bouncers

Sij. 5-6 Huru-Ukot vs. Höntsäveljet

 

Pronssiottelu SB Mettämursut vs. SC Viivelähtö

Finaali Wilmert vs. FC Hazard

 

Katso divarin loppukauden peliaikataulu - Täältä.