Kesäkausi potkaistu käyntiin Jalkapallon voimin
Keskiviikko, 18 Toukokuu 2016 05:37

 

 

 

 

Taas koitti Toukokuun puoliväli, ja oli aika aloittaa kesän 2016 jalkapallosarjat. Maanantaina tehtiin taas omanlaistaan historiaaa, kun jalkapallokausi avattiin uudella Höntsäsarjalla. Tänä Kesänä siis MAHL:n jalkapallo sarjoja pelataan kolmessa eri tasossa. Liigassa, Divarissa ja Höntsässä. 

 

Höntsä siis korkkasi kauden maanantaina ja Divari potkittiin käyntiin eilen. Liiga pelien makuun päästään sitten maanantaina 23.5. Tulossa on taas huikea Futis kesä, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. 

 

Tästä se taas lähtee.

 

 

Höntsä

 

Maanantaina siis startattiin aivan uusi sarjataso MAHL jalkapallossa, kun Höntsääjät päästettiin irti. Paikalle oli saapunut paljon uusia tuttavuuksia, sekä vanhoja tuttuja. Pelaajien lähtötilanteet kauteen olivat kovin eroavaisia jopa joukkueiden sisälläkin, sillä toisilla on ollut useamman kymmenen vuoden tauko jalkapallon peluusta. Tämä seikka tulee alkukaudesta vaikuttamaan jollain tavalla esityksiin, mutta mitä pidemmälle kausi tulee etenemään, alkaa pelikin sujua ihan toiseen tapaan.

 

Tästä huolimatta paikalle saapuneet pelurit olivat liikkeellä iloisella ja rennolla Höntsä fiiliksellä. Otteluissa säilyi hyvä henki ja rento fiilis, vaikka muutamassa ottelussa tulokset hieman repesivätkin. Kuitenkin hieno ja mieleenpainuva sarja-avaus.

 

Syke

Syke pelasi viime kaudella liigaa, mutta tälle kaudelle joukkue lähti hakemaan vauhtia Höntsästä. Ensimmäinen kausi on aina vaikea, mutta toinen on jo paljon helpompi. Tämä toteutui Sykkeen kohdalla aivan hyvin, sillä joukkueen pelaamisesta näkyi että ei olla ensimmäistä kertaa yhtäaikaa pelaamassa. Sykkeen pelistä paistoi rentus ja rauhallisuus ja määrätietoisuus. Syke avasi kautensa kahdella vakuuttavalla voitolla. Ensimmäisessä ottelussa kaatui MAHL 35 lukemin 8-1 sekä Lakeside Hopperssin 4-1. Syke antoi siis Myrskyvaroituksen alkukauden kunnostaan, jo tässä vaiheessa.

 

Xon

Xon oli viimekaudella Divari joukkue, mutta Sykkeen tavoin sekin hakee uutta nostetta Höntsän puolelta. Xon on jo useamman kauden kasassa ollut joukkue, ja se on selvä etu vasta tälle kaudelle kasattuihin joukkueisiin nähden. Vaikka kaikilla kauden ekat pelit hieman takkuisesti sujuvatkin, huomaa kyllä ketkä ovat ennenkin pelanneet yhdessä. Xon avasikin kauden voittamalla Starat tiukkojen vaiheiden jälkeen 3-2 ja toisessa ottelussa kaatui Cafe Keidas 9-0. XON:n teho pelaajana maanantaina hääri Mikko Toivanen, joka pamautti 5 maalia kahteen peliin. 

 

FC Gather

Uusi tuttavuus MAHL sarjoihin. Gather näytti heti kyntensä ja otti tuplavoiton. Joukkueen peli näytti hyvin valmiilta jo tässä kohdin kautta, ja onkin jännää seurata millaisiin suorituksiin joukkue tulee kauden mittaan yltämään. Pohjat ovat ilmeisen kunnossa. Ensimmäinen ottelu Staroja vastaan oli tiukka ja ratkesi vasta toisen puoliajan loppupuolella. Gatherin eduksi. Toisessa ottelussa kun koneet oli saatu käyntiin kaatui Cafe Keidas 4-1 lukemin.

 

Lakeside Hoppers

Uusi tuttavuus. Hopperssin kausi alkoi sarjan yhtä suosikkia Sykettä vastaan. Peli oli vielä hieman hapuilevaa ja yhteispelissäkin oli vielä hiemisen varaa. Joukkue oli liikkeellä kapealla rosterilla, mutta väsymys ei toisessa pelissä painanut vaan Hoppers tyylitteli selvän 10-2 voiton Cafe Keitaasta. Hoppers piti maalnsa ottelussa pitkään puhtaana, mutta lopun herpaantuminen vei maalilla pelanneelta Mika Pippurilta nollapelin. Hoppersin maaleista maanantaina Juuso Tuhkanen iski 6 maalia. Juusolta voidaankin odottaa isoja tekoja kauden aikana.

 

FC Starat

Yksi uusi tuttavuus lisää. Starat pelasi kurinalaisesti ja johdonmukaisesti, mutta sitä ei kierroksella palkittu, vaan Staroille jäi luu käteen molemmissa otteluissa. Niukat maalin tappiot niin XON:lle kuin Gatherillekkin. Joukkue puolusti hyvin, mutta viimeistelyssä oli vielä parantamisen varaa. Merkit kuitenkin viittaavat siihen että Jo ensi kierroksella Starojen pistesarakkeeseen ilmestyy kauden avauspisteet.

 

Cafe Keidas

Keitaan alku ei ollut kovin mairitteleva. Tosin tulokset eivät kerro koko totuutta otteluiden kulusta. Keitaan pelissä oli oikean laisia elementtejä, mutta kehitettävääkin löytyy kyllä joka kentän osa-alueelta. On kuitenkin muistettava että suurinosa joukkueen jäsenistä ei ollut edes tavannut toisiaan ennen ensimmäistä peliä. Alku on aina vaikeaa, mutta kunhan muutama kierros menee alkaa Keitaan yhteispelikin varmasti rullaamaan paremmin. Kierroksen tuloksena 4-1 ja 10-2 tappiot

 

MAHL 35

MAHL 35 on nimensä mukaisesti yli 35 vuotiasta kasattu joukkue. Kokemusta löytyy enemmän kuin mistään muusta sarjan joukkueesta. Jalka ei liiku ihan samaan tapaan kuin nuoremmilla vastustajille, mutta se ei vielä ensimmäisessä peleissä tuloksellisesti näkynyt. Kun pelejä tulee lisää vyölle alkaa homma möys 35:n osalta varmasti myös rokkaamaan. 

 

 

Divari

 

Divaria pelataan tällä kaudella 11 joukkueen voimin. Jokaisella kierroksella yksi joukkue huilaa ja 10 pelaa. Divariin ei sinäällään uutta verta uusien joukkueiden muodossa ole saatu, mutta liigasta Divariin LOIKKASI Hazard ja Verkkoverstas. Divari tulee olemaan tasainen ja ristiin pelaamista tullaan näkemään varmasti. Peleissä oli vielä aistittavissa pientä alkukankeutta, mutta kesän edetessä pelin taso tulee paranemaan vielä paljon. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ei vielä hirveitä johtopäätöksiä voimasuhteista pysty tekemään, mutta jotain osviittaa jo saatiin. Luvassa on jälleen mahtava Divari kausi ja uusi mestari saadaan varmudella, koska viime kauden mestari Kattilansilta ei tämän kauden sarjaan osallistunut

 

Raportti

Kierroksen ottelut olivat järjestään tasaisia ja hyvähenkisiä, mikä lupailee tiukaa kautta. Joukkueet olivat saapuneet Hänskiin täynnä iloista asennetta ja pelaajat suorastaan uhkuivat pelihaluja. Joukkueiden otteissa oli alkukaudelle tyypillistä kankeutta ja tuntuman etsimistä. Se ei kuitenkaan menoa haitannut , vaan peleissä oli iloinen ja rento meininki. Fokus pidettiin pelaamisessa ja omien opastamisessa. Kierroksella nähtiin jokunen yllätyskin jo, kun sarjan kärkeen ennakoidut entiset LIIGA joukkueet Hazard ja Verkkoverstas kompastuivat molemmat vuorollaan. Ensin Verkkoverstas kompastui Rötwingsiin ja heti perään Hazard taipui KalU:n käsittelyssä. Muuten tasaiset ottelut päättyivät ennekkokaavailujen mukaan, mutta kuten jo yllä tuli mainittua ei tässä vaiheessa kannata alkaa tehdä vielä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Yhtä vaille kaikki joukkueetkin saivat jo pistetilinsä jo auki. Vain Team 70´s jäi vielä nollakerholaiseksi.

Kierroksen topit

1. Fc Probba

Ainoa täydet 6 pistettä avauskierroksella saalistanut joukkue. Probba uudistuu opiskelijoiden vaihtuvuuden takia aina suurimmilta osin, mutta tiivis yhteisö mahdollistaa harmoonisen jalkapallon peluun. Joukkue on onnistunut saamaan jalkeille hyvän joukkueen, joka pelasi eilen kaikkensa antaen ja toisiaan kannustean. Asenne ja taidot ovat kohdallaan. Probba antoikin heti kärkeen näytteen kyvyistään. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä kesä tuo tullessaan.

 

2. Toni Hokkanen

Tästä mihestä on jo kaikki ylistys sanat sanottu, mutta hehkutetaan vielä lisää. Liiga kentilä maalipörssin kärjessä joka vuosi viihtynyt Toni syyrtyi muun joukkueen tavoin kylvämään tuhoa Divariin. Toni näytti heti ensimmäisellä kierroksella että kuka on sarjan herra ja hidalgo. Toni iski kahteen peliin 6 maalia ja heti maalipörssin kärkeen. Saa nähdä luopuuko Toni kärkipaikastaan koko kauden aikana. Tarkemmin sanottuna Toni teki eilen kaikki Hazardin maalit.

 

3. Maalivahdit

Ottelut olivat tiukkoja ja vähä maalisia. Kierroksella nähtiin myös 4 nollapeliä. Sanontahan kuuluu etä pelejä voitetaan hyökkäämällä ja mestaruuksia puolustamalla. Tätä faktaa vasten hyvä maalivahti pelaaminen on mestaruuden elinehto. Monella joukkueella tämäosasto on kunnossa

 

 

Höntsä ja Divari potkaistiin tällä viikolla käyntiin, ja Liiga futis alkaa maanantaina 23.5 klo 18.00 Kaikki paikalle. Luvassa on jälleen huikea Futiskesä!!!!!!