HALLITSEVA MESTARI SORTUMISEN PARTAALLA
Tiistai, 14 Kesäkuu 2016 06:45

 

mahl happy jalkapallo rautaliiga

 

Viime viikon jalkapallo raportointi oli leiritunnelmissa, joten raporttia viime viikolta ei tullut. Mutta nyt on palattu taas arkeen ja on aika käydä läpi eilistä Liiga kierrosta, josta muodostui Timoille varsinainen tuskien taival. Tässä on taas tilastoniiloille aihetta nippeli tietoon. Liekkö Timot ikinä päästänyt yli kymmentä maalia, ja pelannut 5 puoliaikaa maaleitta. Nämä kaikki asiat tapahtuivat eilen ,kun Timot hävisi kaikki kolme otteluaan rumalla maalierolla -21.

 

Liigasta on nyt ensimmäinen kolmannes pelattu, ja voimasuhteet alkavat hahmottua. Taloasema on esiintynyt niin kuin ennakkoon olikin kaavailtu, ja se on repäissyt itselleen 4 pisteen kaulan. Sijoilla 2-5 ollaan kahden pisteen sisällä, ja sijoitukset muuttuvat jokaisen ottelun jälkeen, sillä joukkueet pelaavat niinpaljon ristiin. Kaikki voivat voittaa kenet tahansa. Tästä on muodostumassa huikea taistelu mestaruudesta!

 

MAHL AVOIN PELIVUORO HÄNSKISSÄ TO KLO 20-21

 

MUISTA MAHL JALKAPALLON PMT HEINÄKUUSSA, LUE LISÄÄ

 

Jos intoa Liiga vauhdin kokeiluun löytyy ole yhteydessä.

Lisätietoja:

Eetu Sviili

eetu(at)mahl.fi

0408364909

 

Raportti

 
3 15 13.06.2016 18:00 h Taloasema - FC Timo 12 - 0
3 16 13.06.2016 18:00 h Wilmert - FC OW 6 - 1
3 17 13.06.2016 18:45 h MAHL Young Guns - MAHL 3 - 1
3 18 13.06.2016 18:45 h FC OW - FC Timo 5 - 0
3 19 13.06.2016 19:30 h FC Puujalat - Wilmert 1 - 1
3 20 13.06.2016 19:30 h Taloasema - MAHL Young Guns 6 - 3
3 - 13.06.2016 20:15 h FC Timo - MAHL Young Guns 2 - 6
3 21 13.06.2016 20:15 h FC Puujalat - MAHL 4 - 3
               

 

Taloasema 15 PTS

Jälleen vakuuttavat 2 voittoa ja ansaittu paikka Liigan kärjessä. Ensin Taloasema leikitteli Timot kumoon lukemin 12-0. Ja toisessa pelissä MAHL Young Guns kaatui rutiini suorituksella 6-3. Taloaseman alkukausi on mennyt yhtä ohi peliä lukuunottamatta aivan suunnitelmien mukaan. Peli ottaa koko ajan askeleita eteenpäin ja mestaruusjuna puksuttaa raiteillaan. On kuitenkin aivan liian aikaista alkaa juhlia mitään. Pelejä on vielä 12 jäljellä ja kaikki on aivan auki. Mutta jos Taloasema jatkaa nykyisellä tahdillaan on sitä hyvin vaikeaa voittaa.

Alkukauden onnistujaksi voi laskea Mehdi Mohammadin, joka on paukutellut kuudessa pelissä 13 maalia. Myös puolustus on ollut rautaa, sillä joukkue on päästänyt ottelua kohden vain 1.5 maalia.

 

Puujalat 11 PTS

Puujalat säilytti kakkos paikkansa tappiottomalla kierroksella. Ensin  tuli 1-1 tasapeli Wilmertin kanssa, jonka jälkeen taistelu voitta MAHL:sta lukemin 4-3. Puujalat on ollut. Alkupuoliskon ehdoton yllättäjä. Se on pystynyt pelaamaan potenttiaalinsa ylärajoilla ottelusta toiseen, ja tulokset ovatkin olleet sen mukaisia. Tiukka ja tiivis puolustuspeli on ollut Puujalkojen ase. Sitä ovat ryydittäneet tuhoisen tehokkaat vastaiskut, joiden avulla ottelut ovat Puujaloille kääntyneet.

Hyökkäys päässä tehoista on vastannut Iivo Hokkanen neljällä maalilla.

 

MAHL Young Guns 10 PTS

Nuoret pyssyt urakoivat eilen kolmen pelin verran, joista pistepussi kasvoi kuudella pisteellä. Joukkue on esiintynyt erittäin nousujohteisesti, ja joukkueen rungon löytyessä alkaa yhteispelikin löytymään, ja sitä myöten ovat tuloksetkin parantuneet. Kunniaa jätkille että jaksoivat painaa kolme peliä hyvällä asenteella ja sykkeellä. Erityismaininnat menevät puolustukseen maalivahti Toni Kuninkaanniemelle joka seisoivälillä päällään ja pysäytti palloja naamallaankin. Toinen maininta annetaan paluun Liiga kentille tehneelle Olli Pokkiselle. Mies oli puolustuksessa kuin muuri. Olli suorustaan söi palloja topparina. Toivottavasti Ollia päästään vielä Liiga kentillä näkemään tänä kesänä.

Nuoret pyssyt tulevat piinaamaan kaikkia vastustajiaan, ja ovat todenteolla taistelussa kirkkaimmista sijoituksista koko kauden siitä pitää huolta Charles Mallet-Segtre, joka on paukuttanut jo 9 maalia.

 

Wilmert 9 PTS

Wilmert kipuaa varmoin askelin kohti kärkikahinoita. Eilen tappioton kierros. Ensin jäi jalkoihin OW 6-1 lukemin. Toisessa pelissä oli tyytyminen tasuriin Puujakojen kanssa. Tästäkin huolimatta jokainen piste auttaa mitä pidemmälle kausi etenee. Wilmert pelaa joukkueena hyvin yhteen tiiviisti puolustaen, ja se takaa jokaiseen peliin mahdollisuuden napsia pisteitä. Tiiviistä puolustamisesta kertoo päästettyjen maalien ka. vain 2 päästettyä maalia per peli. Kun vielä hyökkäyspäähän löydetään lisää tehoja kääntyvät tasapelit voitoiksi.

Wilmertistä edukseen on esiintynyt maalivahti Toni Leikas. Tonin varmat otteet antavat Wilmertille mahdollisuuden voitttoon jokaisessa ottelussa.

 

FC OW 9 PTS

Ennen eilistä OW oli taulukossa kolmantena, mutta ristiin pelaamisien johdosta tipahti OW vitos paikalle. OW:n pelissä on myös aistittavissa se että kaikki palikat eivät ole vielä aivan kohdillaan. Pientä parantamista tarvitaan pelin jokaiselle osa-alueelle jotta tiukat pelit kääntyisivät voitoksi. Hyvänä päivänä myös OW pystyy haastamaan ja voittamaan kenet tahansa. Eroa kakkospaikkaankaan ei ole kuin kaksi pistettä. Pari hyvää voittoa nostavat heti sijoitusta kummasti ylöspäin. 

Alkukauden onnistujana on ollut Taloasemalta kaapattu Antti Pulkkinen. Mies on laatu puolustaja, jolla on tulinen laukaus. Antti on ollut tehokas myös hyökkäys päässä, sillä Antti on iskenyt jo 3 maalia.

 

FC Timo 5 PTS

Timojen alkukausi on ollut sysi musta. Kruununsa sille toi eilinen kierros. Timoja lyötiin kuin vierasta sikaa. Ensin Taloasema teurasti Timot 12-0 sitten tuli tukkaan OW:n käsittelyssä 5-0 ja viimeisessä ottelussa Young Guns korjasi voiton 6-2 lukemin. Timojen esityksiin ovat vaikuttaneet tripla pelit ja rosterin kapeus. Eilenkin joukkueelta puuttui puolet avauksen miehistä, ja se näkyy välittömästi kentällä. Illan aikana havaittavissa oli jo tuskastumista omiin esityksiin ja myös joukkuehenki alkoi natista liitoksistaan. GM Ali Elkharam piiskasi omiaan voimakkain sanankääntein ja miehen silmistä paistoi turhautuminen joukkueen suorittamisen tasoon. 

Timot on nyt lyöty polvilleen, mutta toivoa ei vielä ole menetetty. Viesti pelien jälkeen oli että enää ei yhtään peliä hävitä. Nyt kärkeen on matkaa 10 pinnaa, ja sitä eroa ei aivan hetkessä umpeen kurota. Mutta nyt ei ole enään tripla pelien tuomaa rasitusta, ja kun miehet alkavat käydä peleissä Timot alkavat nousta kohisten taulukossa. Mutta tuliko eteen annettua hieman liikaa? Aika sen on meille näyttävä

 

 

MAHL 0 PTS

Ei auennut pinnatili vieläkään, mutta yritys ja asenne ovat kunnossa. Eilinen näytti siltä että MAHL on enää askeleen päässä pelien kääntymisestä. niukat 3-1 ja 4-3 tappiot kertovat sen että napsun ruuvvia kiristämällä päästään pisteiden makuun. Varsinkin otelu Puujalkoja vastaan oli tiukkaa ja tasaista vääntämistä aivan loppuun asti. Vielä se ei tulosta tuonut mutta kyllä ne avauspisteet sieltä ajastaan tulevat myös MAHL:n pussiin. 

Alkukaudesta pirteimmin on esiintynyt MIkko Vartiainen joka on osunut maalipuiden väliin 4 kertaa.