XON HÖNTSÄ-MESTARIKSI!
Tiistai, 23 Elokuu 2016 08:47

 

höntsämestari

 

 

MAHLin kesän fudissarjoista ensimmäisenä saatiin taputeltua Höntsä. Mestaria saatiin jännittää viimeiseen asti, mutta lopulta XONin kaula lopulta riitti, vaikkakin vasta maaliero vertailun kautta. Myös muista sijoituksista jouduttiin taistelemaan aivan viimeiseen asti. 

 

MAHL haluaa kiittää kaikkia uuteen Höntsä-sarjaan osallistumisesta sekä hienoista jalkapallo hetkistä kauden mittaan. Ensi kaudella varmasti tulemme varmasti näkemään entistä ehomman ja tasaisemman Höntsä-sarjan.

 

MUISTA MAHL JALKAPALLON ISON KENTÄN KEIDAS-CUP SYYSKUUSSA, LUE LISÄÄ

Joukkueita kasataan isommista ja pienemmistä pelaajanipuista, ole yhteydessä

Tommi Häyrinen

Tommi ( at) mahl.fi

0440334338

 

Eetu Sviili

Eetu (at) mahl.fi

0408364909

 

Raportti | Höntsä

 

9 22.08.2016 18:00 h   Cafe Keidas -  XON   1 - 6
9 22.08.2016 18:00 h   FC Gather - Lakeside Hoppers   2 - 1
9 22.08.2016 18:45 h   Lakeside Hoppers - XON   4 - 2
9 22.08.2016 18:45 h   FC Starat - Syke   3 - 7
9 22.08.2016 19:30 h   FC Gather - Syke   0 - 2
9 22.08.2016 19:30 h   Cafe Keidas - MAHL 35   1 - 3
9 22.08.2016 20:15 h   MAHL 35 - FC Starat   0 - 3

 

höntsä taulukko

 

 

 

XON 46 PTS

 

XON on ensimmäinen MAHL Höntsä mestari! Kausi oli joukkueella varsin XONimainen, välillä oli pelaajista pulaa, välillä ei, kuitenkin pääsääntöisesti peli kulki vakuuttavaan sävyyn ja aina tekemisestä hehkui ilo ja hyvä fiilis. Jos joukkueesta pitäisi yksi nostaa hieman muita enemmän näkyviin, se olisi 36 maalillaan maalipörssissä toiseksi sijoittunut Mikko Toivanen, jonka tappava viimeistely oli myrkkyä järjestään vastustajille.

 

Viimeisen päivän peleissä XON ensin voitti varmoin ottein Cafe Keitaan 6-1. Toisessa ottelussa vastaan tuli kovassa vireessä oleva Lakeside Hoppers. XON taipui kuin taipuikin ottelussa 2-4, joten vielä teoreettinen sauma mestaruuteen jäi Sykkeelle viimeiseen peliinsä.

 

 

Syke 46 PTS

 

Syke oli toinen tämän kauden Höntsän "suurista". Sykkeen vahvuuksia oli ehdottomasti tasaisen vahva rosteri, ja sitä oli yleensä myös paikalla riittävästi. Pistemenetyksiä joukkue ei kauden mittaan juurikaan kärsinyt, mutta mestaruuden kannalta kaksi tappiota kauden kolmesta XON kohtaamisesta olivat kriittisiä. 

 

Viimeiseen päivään Syke lähti kolme pistettä XONin takana. Myöskin maaliero oli XONin puolella. Eli apuja oli muualta toivottava. Ensimmäisessä ottelussaan Syke kohtasi FC Starat. Pitkään rauhassa edennyt matsi syttyi liekkeihin vasta parinkymmenen peli minuutin jälkeen, jolloin alkoi maalijuhlat molemmissa päissä. Ottelu lopulta 7-3 Sykkeelle. Samaan aikaan kun XON hävisi Hopperssille, jäi Sykkeelle mahdollisuus mestaruuteen. Se toki olisi vaatinut 13 maalin voittoa FC Gatherista. Tasaisesta taistosta ei kuitenkaan saatu raavittua kuin 2-0 voitto, mikä tarkoitti kärjessä tasapisteet ja mestaruuden häviäminen kirvelevästi maalierolla.

 

 

Lakeside Hoppers 30 PTS

 

Hoppers sai lopulta taisteltua itselleen sarjan kolmannen paikan. Tasaisen vahvaa suoritusta läpi kauden. Joukkueessa oli kunnon taisteluhenkeä sekä pirunmoinen maaliruisku, maalikuninkuuden 39 maalilla voittanut, Juuso Tuhkanen. Kauden mittaan oli hetkiä jolloin joukkue kärsi hieman pelaaja pulasta, mutta GM M.Pippurin täsmä hankinnat kauden mittaan auttoi Hoppersia suoriutumaan kauden kriittisissä kohdissa.

 

Viimeiseen päivään lähdettäessä Hoppers taisteli kolmannesta sijasta FC Gatherin kanssa. Ensimmäinen matsi olikin juuti näiden kahden kohtaaminen, jota etukäteen pidettiin suoraan ratkaisevana kolmatta sijaa ajatellen, koska molemmilla tulisi vastaan toisissa otteluissaan sarjakärjet. Hoppers-Gather oli tiukkaakin tiukempi ottelu, jossa ei mitään annettu ilmaiseksi. Panos näkyi, ja molemmilta joukkueilta alkoi jo vähän tunteetkin lämmetä hetkittäin. Gather kuitenkin vei ottelun 1-2. Seuraavaksi Hoppersia vastaan asettui suuri ja mahtava XON. Hoppers suoritti taktisen maalivahdin vaihdon, Mika "uusNeuer" Pippuri tolppien väliin ja Iiro "Ironovic" Laukas luutimaan puolustukseen. Vaihto oli onnistunut ja mestaruuden lopulta kuitenkin voittanut XON taipui 4-2, ja Hoppers nappasi kolmannen sijan Gatherin nenän edestä.

 

 

FC Gather 29 PTS

 

Gatherin vahvuudet kaudella oli ennenkaikkea tiivis ja tasainen pelaajanippu, joka oli pelipäivinä paikalla. Alkukaudesta pelitaktiikat olivat selvästi vielä vähän hakusessa, jolloin loppu tuloksena oli paljon suuri numeroisia otteluita, niin voittoja kuin tappioita. Kauden loppua kohden edetessä maalimäärät pienenivat, niin voittojen kuin tappioidenkin. Kertonee joukkuepelin paranemisesta.

 

Illan ensimmäinen matsi oli tärkeä kolmannesta sijasta kamppailun kannalta, sillä vastaan tuli pahin kilpakumppani Lakeside Hoppers. Tiukan taiston voitto kuitenkin 2-1 Gatherille. Gather muuten voitti näiden joukkueiden kaikki kolme kohtaamista. Kolmas sija näytti todennäköiseltä, sillä molemmilla vastaan tulivat vielä raudanlujat kärkijoukkueet. Gatheria vastaan asettui Syke. Sykkeelläkin oli vielä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen, joten hölläilemään eivät hekään lähteneet. Gather pisti kovan kovaa vastaan, mutta ei pystynyt 0-2 tappiota parempaan suoritukseen. Hoppersien otettua yllätysvoiton XONista, niin nelossijaan oli Gatherin tänä vuonna tyytyminen.

 

 

FC Starat 14 PTS

 

Starojen loppukausi on mennyt vähän alakanttiin, mutta ei se onneksi pelaamisen iloa vaimenna. Staroillakin oli kauden mittaan ilahduttavan aktiivinen nippu pelaajia koossa. Vahvimmin joukkueesta esiintyi tehokas Markus-duo, Kurki&Häkkinen, joka selvästi toimi joukkueen pelillisenä selkärankana pitkin kautta.

 

Viimeisenä iltana taistelu sijoista 5-6 oli tiukkaa MAHL 35n kanssa. Ensin kuitenkin vastaan tuli Syke, joka ei mestaruus takaa-ajosssaan paljon mahdollisuuksia antanut Staroille, vaikka pitkään joukkue mukana pelissä olikin. Lopulta kuitenkin 3-7 loppulukemin kuokkaan. Illan viimeisessä pelissä oli sitten suoraan panoksena viidessija. Starat tarvitsivat voiton MAHL 35stä. Kaikin puolin kuitenkin eheä suoritus Staroilta kauden loppuun ja tyylikas 3-0 voitto, joka siis sinetöi sarjan viidennen sijan.

 

 

MAHL 35 13 PTS

 

Kolmevitosten kautta on haitannut miehistön vaihtuvuus ja pelaajien hetkittäinen puute. Pari pahaa loukkaantumistakin sattui kauden mittaan, joka siirsi pelaajia kentiltä lepohommiin. Mutta myös Kolmevitosilla peli on selvästi kehittynyt kauden edetessä, ja loppukaudesta joukkue pystyi täysin haastamaan "isompiaan" sekä repimään pisteitä heiltä. Yksi joukkueen kulma kivistä oli ehdottomasti hienosti maalissa pitkin kautta pelannut Aki Himanen.

 

Viimeisenä iltana joukkueella sauma nousta viidennelle sijalle. Ensimmäisenä vastaan tuli Cafe Keidas, joka vielä halusi kamuta sarjan jumbo sijalta pois. Ottelusta tulikin tiukka, mutta Komevitosten riveistä löytyi ratkaisija, Sami Paltiala avasi kauden maalitilinsä ja paukautti samantien kaksikin. Peli 3-1 Kolmevitosille, mahdollisuus viidenteen sijaan säilyi. Se kuitenkin vaatisi voittoa illan viimeisestä pelistä FC Staroja vastaan. Tässä vaiheessa alkoi valitettavasti näkymään rosterin kapeus, sillä MAHL 35 pelasi ilman vaihtomiehiä. Runsas lukuinen Starat vaan jaksoi juosta paremmin, eikä oikein antanut mahdollisuutta, joten 0-3 tappio oli tosia asia loistavasta taisteluasenteesta huolimatta.

 

 

Cafe Keidas 7 PTS

 

Keitaan kausi on ollut hankala. Miehistö pulaa on ollut, sekä keräilyporukan välttämätön paha, pelillisen identiteetin puuttuminen on näkynyt otteissa. Onneksi se ei ole liikaa peli-iloa syönyt, vaan yleensä kentältä on lähdetty hymyissä suin. Kuitenkin Keitaalla on paljon ollut hyviä pelejä, paljon niukkoja maalin tappioita, mitkä olisivat voineet olla käännettävissä, jolloin sarjasijoituskin olisi ollut aivan toinen.

 

Viimeiseen iltaan oli selvä tavoite, kammeta pois viimeiseltä sijalta. Ensin vastaan tuli XON, joka ei armoa tuntenut ja otti varman 1-6 voiton. Toisessa ottelussa vastaan tuli MAHL 35, joka majaili sarjataulukossa juuri Keitaan edellä, voitto heistä ja sitten apuja Staroilta olisi riittänyt Keitaan nousuun.  Tiukka ottelu kuitenkin kääntyi Keitaan tappioksi 1-3 númeroin. Näin Keitaan oli tyytyminen sarjan seitsemänteen sijaan.