MAANANTAIN MURSKAJAISET
Maanantai, 26 Syyskuu 2016 12:10

 

 

 

Maanantai-illan ratoksi pelattiin MAHL liigakiekkoa, jossa vietettiin todellisia murskajaisia. Suureksi revenneet erot eivät kuitenkaan johtuneet joukkueen pelaajien tasoeroista. AC Päämaja sekä Jukurit OT näyttivät mikä merkitys kovatasoisessa liigassa on pelaajamäärällä sekä jatkuvuudella. Liigassa pelataan hyvää kiekkoa ja jokaisella pelikierroksella tulisi olla vähintään se 2 kentällistä miehiä, jotta pystyy taistelemaan pelin voitosta. Lisäksi joukkueelle tulee antaa aikaa, AC Päämajan sekä Jukureiden rungot ovat olleet kasassa jo monen vuoden ajan, se näkyy näiden joukkueiden pelaamisessa.

Jukureilla runko on ollut kasassa koko MAHL historian ja monella on pelikokemusta yhteispelistä jo kilpauralta. AC Päämajan ydin on pelannut yhdessä Juniori-Jukureiden junnupolun, aina A-nuoriin saakka.

Tästä on suuri apu pelaamisessa ja etenkin Laakso-Lehtonen-Kanerva akseli näytti mitä on kemia jäällä.

 

MUISTA MAHL AVOIMET KIEKKOVUOROT AIKUISILLE JA NUORILLE:

 

Ti 12.00-13.00 | Kilpahalli, 5€ kerta

 

Nuorten Young Guns- kiekkovuoro

 

TI 27.9.2016 klo 20.00-21.00 | Harjoitushalli, 2€ kerta

 

Ottelut

 

5 26.09.2016 20:30 h   -   8 - 1 Raportti
6 26.09.2016 21:30 h   -   10 - 2 Raportti



Raportti

 

AC Päämaja vs Wilmert 8-1


AC Päämaja pääsi pelaamaan ottelun parhaalla kokoonpanollaan. Poissa olivat vain pitkäaikaispotilas sekä kaksi runkopelaajaa. Kahdella kentällisellä pelannut AC Päämaja pääsi rummuttamaan omaa syötä-liiku peliään joka puolella kenttää. Miehet liikkuivat ja kiekko liikkui, eikä hippa oikein meinannut vaihtua. Tässä suuri syy oli Wilmertin 8 miehen kokoonpano, joka olisi tänään auttamatta tarvinnut muutamaa lisämiestä. Muutaman lisämiehen turvin se olisi päässyt pelaamaan omaa give and go -peliään jossa rymistellään päästä päähän. Nyt valitettavasti pohkeet alkoivat olla piimää jo ensimmäisen erän jälkeen. Lisäksi kun AC Päämajan maalissa Mikko Vahvaselkä otti muutamia aivan uskomattomia torjuntoja, joiden myötä Wilmert ei saanut kaivattua lisäenergiaa.

Onneksi sarjassa on vielä monta revanssin mahdollisuutta, Wilmert varmasti tulee pistämään myös AC Päämajalle hanttiin, kunhan joukkue saa muutaman lisäpelin alleen ja pelaajat saapuvat myös paikalle otteluihin vähintäänkin kahden ketjun verran.

Pelissä tehokkainta jälkeä teki parivaljakko Janne "Höntsä" Henttonen sekä Jarmo "Jamo" Tolvanen. Kummallekin miehelle 2+2 tehot ja uusi tutkapari on löytynyt MAHL kiekkoon.

 

Jukurit Old Time vs SuomU 10-2

Lähtökohta peliin oli selvä. Jukureilla kaksi kentällistä miehiä ja SuomU:lla seitsemän kenttäpelaajaa. Voisi kuvitella, että altavastaaja SuomU olisi lähtenyt varmistelemaan omaa päätä ja kyttämään vastaiskuja. Joukkue kuitenkin lähti rohkeasti hyökkäämään ja liikkumaan, pelaamaan omaa peliään. SuomU pelasi todella hyvää kiekkoa läpi ottelun ja nuorten miesten kunto kesti yllättävän hyvin koko matsin ajan. Hyökkäys oli juonikas, ja kiekko liikkui pienillä syötöillä mallikkaasti läpi ottelun. Ainut este oli Jukureiden maalissa pelannut Kai Tillanen. Harvoin kun joukkue pelaa kahdella vaihtomiehellä, niin vastustajan veskarille saadaan 22 torjuntaa. SuomU pelasi hyvää lätkää ja muutama todella liukas kaveri oli joukkueella MAHL harrastepeleihin. SuomU Lauri Pulliainen tekikin kauden komeimman maalin rangaistuslaukauksesta, kun hän leipoi Kai Tillasen aivan kahville. Mikko Hölttä oli myös todella hyvällä pelipäällä ja näytti että mies ei missään vaiheessa peliä edes väsähtänyt.

Jukurit oli puolestaan tutun vahva läpi ottelun. Petri Lehtonen iski tehot 2+2, joista maalit syntyivät yllättävillä sijoituksilla maalinedestä. Vedot eivät olleet todellakaan kovia, mutta mies sijoitti kiekot ovelasti ohi maalissa pelanneen Aku Kaipaisen. Joukkueen sisältä tulleiden tietojen mukaan on pakko sijoittaa, sillä mailat ovat niin huonoja. Tämä voikin olla totta, sillä puumailta näyttää olevan loppuneen jo Lehin varastosta ja mies on joutunut siirtymään komposiitti aikakauteen, toki irtolavalla. Lehi oli liekeissä, mutta Antti Laakso teki illan komeimmat tehot 1+5, jolla irtoaa tällä hetkellä pistepörssin ykköspaikka. Kolmeen peliin 3+9 tehot!!

Jukureiden peli oli todellakin silmiä hivelevää, oli nautinto seurata konkareiden pelisilmää ja oveluutta. Kemiaa kun on, niin pelaaminen kentällä on niin helpon näköistä ja silmiä hivelevää. Täytyy toki muistaa, että tähtipelaajien takaa täytyy löytyä syvyyttä, jota tarjosi tällä kertaa Olli-Pekka Aas, kahdella komealla syöttöpisteellä.


Illan kolme tähteä.

 

3 tähteä | Antti Laakso Jukurit OT

komeaa jälkeä pisteissä, ja maalipyssy rupeaa yhä enemmän olemaan todellinen syöttökone.

2 Tähti | Janne Henttonen, AC Päämaja

Höntsäpelien kuningas, joka osaa siirtää kiekkoa ja liikkua juuri oikeissa paikoissa kentällä. Janne on edellisinä vuosina käynyt vain piipahtamassa AC Päämajan rosterissa. Mutta nyt mies kun on viikottain vakiokooonpanon mies, niin hän näyttää todellista höntsäpelien taituruutta tuttujen pelimiesten kanssa.

 

1 tähti | Petri Lehtonen, Jukurit OT

Nautti ajasta ja tilasta pelissä. Näytti nuoremmille maalinteon mallia. Maalinteko ei ole aina voimaa, vaan se voi olla oveluutta. Lehi on selvästi ottanut maalia suomen parhaalta maalintekijältä Teemu Selänteeltä, joka osaa lukea maalivahdin sijainnin ja sijoittaa kiekon oikeaan paikkaan.

 

Muista myös muut MAHL lajit. Ilmoittaudu mukaan Free agentiksi MAHL joukkueisiin, jääpalloon, salibandyyn tai talvifudikseen.