Viikonloppuna pelattiin Liigaa ja Ykköstä. Perjantaina oli Liiga joukkueilla hieman vaikeiúksia saada rostereita kasaan. Ykkösessä Lauantai-päivänä ei moisia ongelmia ollut. Kuitenkin molempina päivinä nähtiin vauhdikasta salibandya, komeita maaleja, haamutorjuntoja sekä suuria tunteita.

25 02.12.2016 18:15 h FC Hazard  -  MAHL Young Guns 3 - 4 Raportti

26 02.12.2016 18:55 h RiSaba  -  MAHL Young Guns 5 - 2 Raportti

27 02.12.2016 19:35 h FC Hazard  -  Pöyryn Pantterit 3 - 4 Raportti

28 02.12.2016 20:15 h Pöyryn Pantterit  -  RiSaba 2 - 5 Raportti

FC Hazard - MAHL Young Guns 3-4

Hazardilta oli miehistössä reilua vajausta, vain kaksi vaihtomiestä oli saatu mukaan, ja maalin suulle oli sijoitettu Tommi Häyrinen, joka on vasta joukkuueen neljäs vaihtoehto maalinsuulle.. Young Guns aloitti vahvasti ja rynnisti aloituksesta läpi Hazard ryhmittymän hyvälle laukaisu paikalle, näppärä kimmoke maalin takaa laidasta Jaakko Servo, joka sitten siirti pallon maaliin ja YG johtoon heti ensi sekunneilta. Hazardin peli oli todella vaikean näköistä ja YG piti ottelua hallussaan. Hazard kuitenkin oli myös hetkittäin vaarallinen ja ottelun tasoitus saatiin ensimmäisen erän loppu minuuteilla. Hazard rupesi saamaan otetta ottelusta ja 22 minuutin jälkeen Hazard siirtyikin johtoon 2-1. Sitten tapahtuikin täydellinen romahdus. YG tasoitti nopeasti, ja hetkeä myöhemmin osui uudestaan ja sitten vielä kertaalleen. Viimeisellä minuutilla Hazard sai vielä lohdutusmaalin tehtyä, mutta pisteet vei Young Guns

RiSaba - Young Guns 5-2

RiSabaltakin oli maalivahdit hävinneet ja joukkue joutui lähtemään peliin lainavahdilla. Se ei kyllä RiSaban tahtia hidastanut, joukkue tuli kovalla sykkeellä peliin mukaan ja YG kärsi vielä vähän edellisen pelin  rasituksista. Ensimmäinen erä meni RiSaban hallitessa ja tauolle mentiin RiSaban johtaessa 2-0. Toisessa erässä peli selkeästi avautui, YG oli pakotettu hyökkämään eikä fokus voinut olla enää niin vahvasti puolustuksessa. Kuitenkin RiSaba oli se joka aloitti toisen erän maalin tekemisen. Viimeisen kympin aikana molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kahteen kertaan, joten vahva voitto RiSaballe.

FC Hazard - Pöyryn Pantterit 3-4

Pantterit oli myös joukkue, jolta oli pelaajia kadonnut jonnekkin, kokoonpanossa vain kuusi kenttäpelaajaa. Ottelussa oli siis vastuuta tarjolla runsaasti molempien joukkueiden pelaajille. Hazard aloitti ottelun vahvasti, ja piti ottelua näpeissään. Yhdeksän minuutin jälkeen nähtiin avausmaali Hazardille. Ensimmäisen erän loppuun Pantterit saivat kuitenkin tasoituksen tehtyä. Pantterit muutenkin pääsivät selkeästi paremmin peliin mukaan ja karkasivat johtoonkin toisen erän alkuun. Hazard kuitenkin vielä skarppasi ja pääsi tasoittamaan ja vielä johtoonkin. Ja jälleen Hazardille tuli musta hetki, ja Pantterit tasoitti ja meni johtoon ihan peräkkäisillä maaleilla. Pantterit kesti vielä lopun Hazard hyökkäykset ja veivät pisteet mennessään

Pöyryn Pantterit - RiSaba 2-5

Pantterit vaihtoivat maalivahtia, Joni Niemen ottaessa rojunta vastuun toisessa pelissä ja Aki Vaikkinen siirtyi "tuoreilla jaloilla" kentänpuolelle. Pantterit aloitti vahvasti ja siirtyi ottelun alkuun johtoon Matti Björnisen maalilla. RiSaban tasoitusta ei tosin tarvinnut kauan odottaa. Ottelun edetessä RiSaba otti selvästi enemmän ja enemmän ottelua haltuunsa. Laiha rosteri ei voinut olla näkymättä Panttereiden pelissä, varsinkaan kun heidän ottelut olivat peräkkäin. Tauolla RiSaba johti jo 1-3. Pantterit puolusti kyllä sen minkä jaksoivat, mutteivat vaan mahtaneet RiSaban varmalle pelille mitään.

Lauantai Ykkönen

1 03.12.2016 12:00 h Wilmert  -  Weikkoset 10 - 2 Raportti

1 03.12.2016 12:40 h FCB Vilttiketju  -  Wilmert 5 - 4 Raportti

1 03.12.2016 13:20 h SC Viivelähtö  -  Weikkoset 5 - 2 Raportti

1 03.12.2016 14:00 h SC Viivelähtö  -  FCB Vilttiketju 4 - 2 Raportti

MAHL ykkösdivari alkoi odotetuilla tuloksilla. Kolme kovaa selkeästi sarjassa tulee olemaan Wilmert, SC Viivelähtö sekä FBT Vilttiketju. Loput joukkueet ovat sitten haastajia ja kaikilla on toki mahdollisuus rikkoa tätä kärkikolmikkoa. Etenkin on mukavaa nähdä, mihin riittää uusien joukkueiden Lakeside Hoppersin ja Team A.H.M.A iskukyky. Komea ja tasaväkinen ykkösdivari on kuitenkin tulossa, joten joukkueiden tulee olla hereillä jokaisella kierroksella.

Lauantain peleissä nähtiin todella paljon ristiin pelaamista. Wilmert voitti ensimmäisessä pelissään Weikkoset, todella tyylikkäällä ja helpon näköisellä voitolla. Toisessa pelissä Vilttiketjua vastaan se kuitenkin hyytyi aivan täysin toisessa erässä. Liike loppui ja kaveri meni ohi. Tiukka loppu pelille kyllä vielä saatiin, mutta ei ollut tällä kertaa Wilmertistä nousemaan rinnalle. Aika loppui kesken.

Vilttiketju lähti voiton jälkeen hakemaan illan toista voittoa legendojen kohtaamisessa, eli SC Viivelähtöä vastaan. Tiukka kamppailu päättyi kuitenkin Viivelähdön lopun tehokkaaseen vitoseen, jonka aikana se teki yhteensä kolme maalia.

SC Viivelähtö sai voiton illan ensimmäisestä pelistä Weikkosia vastaan, mutta se peli ratkesi vasta aivan viimeisellä minuutilla kun Viivelähtö pääsi tekemään 4-2 osuman tyhjiin. Peli oli todella tiukka ja weikkoset keräsivät hyvin itsensä toiseen peliin, ensimmäisen 10-2 tappion jälkeen. SC Viivelähtö on vahva joukkue, jolla on terävä kärki. Saa nähdä palaako joukkue mestaruuskantaan tänä vuonna.

Weikkoset tulivat yhden pykälän sarjatasossa alaspäin ja taistelee kyllä ykkösdivarin mestaruudesta. Joukkueessa on potentiaalia, ja saa nähdä mihin sen peli vielä kehittyy. Weikkosilla on joukkueessaan kaikki mitä voittamiseen tarvitsee, mutta pukinkonttiin toivoisi vielä kunnon maaliruiskua ykköskentän laitaan. Saa nähdä on jostain nykyisestä pelaajasta ottamaan haaste vastaan vai joutuuko joukkue hankkimaan markkinoilta vahvistuksia.

Mielenkiintoinen ykkösdivarikausi on tulossa. Moni joukkueista on liigajoukkueiden tasolla, joten divarissakin pelataan huippu salibandyä, yritystä ja taitoa löytyy.

Muista myös muut MAHL lajit. Ilmoittaudu mukaan Free agentiksi MAHL joukkueisiin, jääpalloon, salibandyyn tai talvifudikseen.