VIIKONLOPUN SÄBÄKATSAUS
Sunnuntai, 18 Joulukuu 2016 07:36

SalibandyVILTTIKETJUSLIDE

Keskiviikkona jatkettiin säbäilyä Ykkösen tahtiin. Illan outona yksityiskohtana, jokaiselta joukkueelta olivat omat ykkösmaalivahdit hävinneet ja joukkueet turvautuivat lainavahtien käyttöön. Vauhtia ja maalirikkaita pelejä oli tällä kertaa tarjolla yllin kyllin.

Weikkoset - SC Viivelähtö 0-0

Molemmat joukkueet lähtivät ryminällä otteluun. Ottelussa piisasikin vauhtia ja tekemisen meininkiä yllin kyllin, toisaalta molempien joukkueiden tarkka joukkuepuolustus piti vastustajan kurissa. Maalivahdit Jussi Tammelin, Weikkoset, ja Jouni Lahtinen, SC Viivelähtö, esittivät tukun komeita torjuntoja. Muutamaan kertaan kehikot kolisivat, mutta maaliin ei kumpikaan joukkue palloa saanut. Erittäin harvinainen 0-0 tulos MAHL-salibandyssä!

Wilmert - Team A-H-M-A 4-4

Wilmertin ja A-H-M-An siirtyessä kentälle alkoi maalejakin sataa, Ville "leipuri" Haapanen aloitti täräyttämällä Wilmertin 1-0 komealla kudilla kahden minuutin pelin jälkeen. Sitten alkoi Oskari Laiho-show. Komea laukaus ja maali, heti aloituksen jälkeen toinen vastaava. Siitä sitten reilu minuutti ja herra viimeisteli hattutempun rangaistuslaukauksesta. Wilmert sai kavennettua, mutta erän loppuun A-H-M-A vielä iski tauolle luvut 2-4. Toisessa erässä meno hieman rauhoittui ja Wilmert sai pelistä paremmin kiinni. Wilmert saikin tehtyä pari maalia ja tasoitettua ottelun, joka sitten jäikin ottelun loppulukemiksi. Pisteiden jakoon siis tämäkin peli.

Weikkoset - Wilmert 3-3

Weikkoset aloitti taas vauhdikkaasti ja aloitti maalinteon. Wilmert kuitenkin kuittasi maalin nopeasti ja alkoi hienokseltaan hallita ottelua. Erän loppupuolella Wilmert onnistui toistamiseen ja tauolle 1-2 lukemissa. Toisen erän alkuun kolmas Wilmert-maali, ja homma alkoi jo näyttää  paketoidulta, näin taisi Wilmertin miehetkin ajatella. Weikkoset kuitenkin ryhdistäytyi ja alkoi nostaa jalkaa ripeämpään tahtiin ja ottelun painopiste siirtyi selkeästi Wilmert päätyyn. Weikkoset onnistuikin tekemään pari ja tasoittamaan pelin. Lopputuloksena siis illan kolmas tasapeli putkeen!

SC Viivelähtö - Team A-H-M-A 4-2

Melkein tästäkin ottelusta odotettiin tasuria muiden jatkoksi, mutta ei sentään. Ottelu oli kyllä erittäin tasainen, eikä ottelutapahtumiin nähden pisteidenjako olisi ollut huutava vääryys. Miitään pois ottamatta Vivielähdön mainiolta esitykseltä, mutta kyllä salibandy-jumalat olivat tällä kertaa Viivelähdön kanssa. Kaksi Viivelähdön maaleista kimpoili A-H-M-An omista pelaajista maaliin ja taisi kolmannessakin olla vähän tuuria mukana. Mutta jokatapauksessa ottelu oli hienokseltaan Viivelähdön hallinnassa ja joukkue loi maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä. Eikä A-H-M-Akaan jäänyt toimettomaksi vaan iski koko ajan vaarallisilla hyökkäyksillä kohti Viivelähdön maalia. Tiukka peli siis kuitenkin Viivelähdölle, joten iltaan saatiin yksi voittajakin.

35 17.12.2016 16:00 h Team KalU  -  FC Hazard 6 - 2

Liigassa pelattiin lauantaina täyskierros. Samalla Liigassa ylitettiin sarjan puoliväli. Voima suhteet alkaa selkiytymään, mutta ristiinpelaamisia tullaan vielä varmasti näkemään runsaasti.

Team KalU 16 pts

Pelasi lauantaina loistavasti ja nappasi kaksi voittoa, mitkä nostivat joukkueen sarjan kärkeen. Juoksuvoimainen joukkue pelaa maltilla ja kurinalaisesti pitäen pallon hallinnan itsellään. Tämä on toistaiseksi tuonut tulosta ja joukkueella vain yksi tappio toistaiseksi. KalU on täynnä ratkaisijoita, mutta kauden toistaiseksi tärkeimmäksi pelaajaksi lienee oikeutettua nostaa sarjan pistepörssiä johtava Juho Peltoranta.

RiSaba 15 pts

Hävisi lauantaina kirvelevästi KalUlle ottelun ja samalla sarjan piikkipaikan. Taloasema taasen kaatui leikitellen. Ollut vakuuttavuudessaan alkukaudella ihan KalUn tasoa. Hyvä tiivis joukkue, jolle on vaikea tehdä maaleja ja joka saa hetkittäin maalinteon näyttämään niin helpolta. Tästä ennen kaikkea kiitokset tehokkaalle triolle Mikko Toivanen, Pasi Puhakka ja Jesse Paasonen, nää herrat aiheuttavat pään vaivaa jokaisen vastustajan puolustustukselle aina kentällä ollessaan.

Lost Cause 13 pts

Aina vahva Lost Cause on ollut tasainen suorittaja, lauantaina tuli jämäkät voitot Panttereista ja Young Gunsista. Joukkueen selkein vahvuus onkin  sen tasaisuus, ratkaisuvoimaa ja taistelutahtoa löytyy joka ukolta, eikä tilanteita jätetä kesken vaan pelataan vimmalla loppuun asti. Joukkueen tehokkaimpina syömähampaina ovat olleet Esa Puranen 8+6 ja Jussi Haapalainen 8+4

FC Hazard 8 pts

Vahvasti kauden aloittanut Hazard on ajautunut pahaan tappiokierteeseen ja lauantain esitys molemmissa peleissä oli suorastaan surkeaa katsottavaa. Joukkueen ailahtelevuus on Hazardin suurin koitinkivi. Parhaimmillaan joukkue on yhteen hitsautunut kone, joka pystyy pysäyttämään jokaisen hyökkäyskaluston ja hyökkäämään vaarallisesti laajalla rintamalla. Heikoimmillaan taasen joukkue on täysin kuriton nippu pelailijoita, jotka eivät saa mitään aikaan.

Pöyryn Pantterit 8 pts

Pöyryn Panttereilla ei lauantai kierros mennyt ihan nappiin. Tiukka tappio Young Gunsille ja vähän reilumpi Lost Causelle. Panttereillakin on hyvä nippu pelaajia kasassa, mutta jotenkin tuntuu ettei todellinen potentiaali ole vielä päässyt kunnolla ulos. Laatua löytyy joka pelipaikalle ja joukkuehenki vaikuttaisi olevan kohdallaan, Pantterit varmasti tulee parantamaan vielä kauden edetessä.

MAHL Young Guns 6pts

YG oli vireessä lauantain kierroksella, Pöyryn Panttereilta napattiin pisteet ja pitkään Lost Causelle pistettiin kampoihin, vaikka ottelun lopussa vähän repsahtikin. Nuori joukkue on kuitenkin koko ajan parantanut peliään ja joukkueen hitsautuessa paremmin ja paremmin yhteen tulee vastustajille koko ajan vaikeampaa näiden vauhdikaitten nuorten miesten kanssa. Joukkueen selkeänä pelillisenä selkärankana on toiminut Niko Vilen 10+5, myös Arttu Tuomainen 9+2 on ollut tärkeässä pistenikkarin roolissa

Taloasema 4 pts

Taloasema on kärsinyt identiteetin puutteesta. Joukkueen rosterissa on paljon miehiä, mutta paikalla saavutaan harvekseltaan jos ollenkaan. Pelaavan kokoonpanon suuri vaihtuvuus ei oikein yhtenäistä pelitapaa kehitä. Joukkueessa on kuitenkin paljon kunnon pelimiehiä, mitkä voivat kääntää otteluita ihan imalla henkilökohtaisella tekemisellään. Vähän enemmän ja säännöllisemmin pelaajia paikalle, niin sarjasijoitus olisi aivan toinen.