PUDOTUSPELIT KÄYNNISTYIVÄT KIEKOSSA
Tiistai, 07 Maaliskuu 2017 07:28

jkiekko jukurit wilmert

Hiihtoloma on nyt lusittu ja MAHL:n kiekko jatkuu playoffeilla. Ensimmäiseksi maanantaina oli vuorossa välierien ensimmäiset ottelut liigan mestaruudesta. Illassa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Päästiin myös kokemaan tiputuspelien erikoisuus eli voittomaalikilpailu.

Ottelut

1 1 Liiga Mestaruus 06.03.2017 21:00 h   HydO  -  Wilmert   6 - 1 Raportti

1 2 Liiga Mestaruus 06.03.2017 22:00 h   Jukurit Old Time  -  AC Päämaja   5 - 4 (SO) Raportti

HydO - Wilmert

Wilmert aloitti nopealla maalilla vain 11 sekuntia kiekon tippumisen jälkeen. HydO näytti hämääntyvän tästä eikä saanut peliään kulkemaan. Solmun aukaisemiseksi tarvittiin oma jäähy kahden minuutin kohdalla. Jäähyn aikana HydO tasoitti pelin alivoimamaalilla ja alkoi painostamaan pelissä. Pari maalia lisää ensimmäisellä puoliskolla ja kova paine saivat Wilmertin pelin sekaisin ja ottamaan henkilökohtaisia jäähyjä. Tästä sisuuntuneena Wilmert aloitti toisen puoliskon pitäen kiekkoa HydOn puolella ja pakottaen HydOn rikkomaan. Kolme jäähyä neljään minuuttiin eivät kuitenkaan saaneet aikaan tulosta HydOn verkkoon ja loppu vietettiin taas paljolti Wilmertin puoliskolla. Kolme häkkiä loppuun viimeistelivät HydOn 6-1 voiton ensimmäisessä välierässä.

Jukurit Old Time - AC Päämaja

Ottelu alkoi tutulla tavalla. Pari Petri Lehtonen ja Antti Laakso teki nopeassa tahdissa kaksi maalia AC Päämajan verkkoon, toinen ylivoimalla. Peli kuitenkin säilyi tasaisena päästä päähän nopeasti liikkuvana pelinä. Tolpat kilisivät molemmissa päädyissä. Kohti erän loppua myös ACP alkoi löytää reiät Jukurien maalissa. Kaksi häkkiä loppuun ja tauolle siirryttiin tasoissa 2-2. Toinen erä alkoi ensimmäisen erän lailla Jukurien osuessa kahdesti ja puolustaessa hyvin. Sitten Jukurit tekivät saman virheen kuin Wilmert edellisen pelin alussa ja antoi vastustajan päästä jäähylle. Jarmo Tolvasen nopea syöttö Iivo Hokkaselle ja alivoimamaali. Vielä saman parin syötöt Janne Henttoselle pari minuuttia myöhemmin ja peli oli tasan. Viimeiset minuutit pelailtiin jo odottaen voittomaalikisaa. Voittomaalikisassa maalivahdit olivat liekeissä ja vasta seitsemäs pari toi ratkaisun Lasse Kanervan pistettyä kiekon ohi Mikko Vahvaselän ja Kai Tillasen torjuttua Iivo Hokkasen tasoittavan rankkarin. Näin Jukurit Old Time siirtyi 1-0 johtoon välierässä.