FINAALIT PAMAHTIVAT KÄYNTIIN LIIGASSA
Tiistai, 28 Maaliskuu 2017 07:05

jkiekko acp

MAHL:n kiekkoliigassa on päästy jo finaalivaiheeseen. Pronssiottelu saatiin päätökseen, finaali jatkuu vielä ensi maanantaina. Teknisten ongelmien sävyttämä ilta tarjosi hienoa ja jännittävää kiekkoa.

Ottelut

4 19 Liiga Mestaruus 27.03.2017 20:00 h   Jukurit Old Time  -  HydO   1 - 6 Raportti

4 20 Liiga Mestaruus 27.03.2017 21:00 h    Ac Päämaja  -  Wilmert       7 - 4 Raportti

Jukurit Old Time - HydO  1-6

Ensimmäinen finaaliottelu oli alusta alkaen HydOn hallinnassa. HydO pelasi loistavasti liikuttaen kiekkoa ja karvaten ylhäältä, päästämättä Jukureita juuri edes hyökkäämään. Paitsi alun ylivoimamaalia Kai Tillanen Jukurien maalilla selvisi alun vyörytyksestä kunnialla. Puolivälissä peliä HydO kuitenkin alkoi osua vedoillaan ja teki Tero Kettusen johdolla maaleja tasaiseen tahtiin siirtyen jo 0-6 johtoon. Jukurit taisteli loppuun asti tehden yhden kavennuksen, ottelun loppuessa HydOn 1-6 voittoon. Paras kolmesta finaalisarja jatkuu HydOn johtaessa 0-1.

AC Päämaja - Wilmert 7-4

Pronssiottelu, vastoin kuin finaalisarja, ratkottiin yhdessä ottelussa. Ottelusta muodostuikin thrilleri. Ensimmäinen erä meni täysin Wilmertin pillin mukaan, kiekon vietettyä suurimman osan ajasta AC Päämajan puolustusalueella. Tuomas Muotka aloitti ilotulituksen parilla nopealla maalilla ja ACP:n lainavahdin Eetu Sviilin selän taakse olikin tehty jo neljä maalia seitsemän minuutin kohdalla. ACP alkoi viimein saada puolustuksena kuntoon puolivälissä ekaa erää eivätkä Wilmertin hyökkääjät päässeet enää niin hyviin maalipaikkoihin ja hyökkäyksiäkin alkoi löytyä. Nopea kavennus erän loppuun ja puoliajalle lähdettiin Wilmertin johtaessa 1-4.

Toisen erän alussa Wilmertin otteet hidastuivat johdon tuomasta hyvästä olosta AC Päämajan samaan aikaan nostaessa kierroksia. Erää ei kerinnyt kestämään kuin kolme minuuttia kun peli oli jo tasan. ACPn nopeiden luistelijoiden kuten Iivo Hokkasen ja Jarmo Tolvasen vauhti oli liikaa Wilmertin puolustukselle. Wilmert sai tasapelin jälkeen peliään taas liikkeelle, puolustuksensa toimimaan ja peli pysyi tasoissa viimeiselle minuutille asti. Rangaistusmaalikilpailun lähestyessä ajassa 29.14 Henri Pulkkinen pamautti kiekon Wilmertin reppuun siirtäen AC Päämajan 5-4 johtoon. Wilmert kokeili vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta se johti kahteen ACPn läpiajoon ja maaliin.

Lopputulos 7-4 johdatti AC Päämajan MAHL Jääkiekkoliigan pronssille, Wilmertin jäädessä neljännelle sijalle. MAHL kiittää molempia joukkueita osallistumisesta. Syksyllä taas tavataan.

Illan Kolme Tähteä

Kolme tähteä | Henri Pulkkinen AC Päämaja

Avasi solmun ensimmäisellä maalillaan ja teki voittomaalin viimeisellä minuutilla. Ottelun ratkaisevat osumat.

Kaksi tähteä | Tero Kettunen HydO

HydOn työjuhta, hattutempullaan ja kahdella syötöllä mukana viidessä joukkueen kuudesta maalista.

Yksi tähti | Iivo Hokkanen AC Päämaja

Ensimmäisen erän käynnistelyn jälkeen pyöritti vauhdillaan Wilmertin puolustusta ja oli rakentamassa maalia toisensa perään.