DIVARIN KARSINTOJEN FINAALIKIERROS OLI TÄYNNÄ SÄHKÖÄ
Keskiviikko, 29 Maaliskuu 2017 08:18

japiiiiiiiiii

Tiistaina pelattiin divarin karsintojen viimeinen kierros. Kierroksen molemmat ottelut olivat tiukkoja sähköä täynnä olevia vääntöjä. Star Expertin voittaessa PoNun siirtyi Star Expert karsintojen kolmannelle sijalle jättäen PoNun viimeiseksi. HC Karla taisteli voiton Miprosta ja päätyi tasapisteisiin, mutta maaliero oli liikaa Mipron puolella ja HC Karla jäi toiseksi. Divarin karsintojen mestariksi kruunattiin siis Mipro.

MAHL haluaa kiittää kaikkia neljää joukkuetta hienosta kaudesta. Tervetuloa taas MAHL jääkiekon pariin ensi syksynä.

PoNu  -  Star Expert  2-3

Ottelu alkoi hiukan yllättäen Star Expertin maalilla 12 sekunnin kohdalla. PoNu kuitenkin toipui shokista nopeasti ja alkoi painostaa selkeästi ottelua. Ensimmäinen erä menikin PoNun tahdissa heidän saadessaan kaksi maalia, Henri Valkosen tehdessä kummatkin Ville Tissarin syötöstä. Useampaankin maaliin oli paikat, mutta Harri Tammiruusu Star Expertin maalilla pelasi loistavan pelin tehden useita paraatipelastuksia. Puoliaikaa kohti vauhti vain kasvoi ja erätauolle mentiin jännittävässä 2-1 tilanteessa.

Vauhti kiehui hiukan yli toisen erän alussa ja erä alkoi sekavasti syöttöjen osuessa molemmissa päissä lähinnä vastustajien lapaan tuoden useita vaarallisia paikkoja. Myös Aku Kaipainen PoNun maalilla torjui hyvin ja häröpallovaiheesta päästiin yli ilman vastaiskuja. Pelin rauhoituttua ja tarkennuttua alkoi Star Expert saada hyviä paikkoja ja painostusta PoNun maalille. Tämä painostus palkittiin Henri Lapin tasoituksella 23 minuutin kohdalla. Paria minuuttia myöhemmin PoNu otti kohtalokkaan jäähyn ja Mika Parkkinen naulasi Star Expertin johtoon ylivoimalla. Lopussa PoNu pääsi vielä mylläämään ylivoimalla mutta Star Expertin puolustus kesti.

Mipro  -  HC Karla

Ottelu alkoi ja oli koko kestonsa ajan hienoisessa Mipron hallinnassa. Mipro myös teki ensimmäisen maalin neljän minuutin kohdalla. HC Karla kuitenkin jatkoi taistelua ja tasoitti vain minuuttia myöhemmin. Tasoituksen jälkeen alkoi jäähysuma joka jatkoi pitkälle toiseen erään. Neljä jäähyä Karlalle ja yksi Miprolle varttiin uhkasi pilata Karlan hyvän taistelun sarjan johtajaa vastaan. HC Karlan puolustus kuitenkin toimi hyvin ja Kari Hänninen maalilla viimeisenä lukkona ja tilanteesta selvittiin tasapelissä.

Vain hiukan jäähyjen loputtua Mipro viimein onnistui hyökkäyksessään loppuun saakka ja iski 2-1 johtomaalin Karlan verkkoon. Karlan vastaisku oli kuitenkin nopea. Vain 21 sekuntia myöhemmin he iskivät pelin tasoihin ja hiukan myöhemmin 2-3 johtoon. Kontaktitilanteet muuttuivat koko ajan intensiivisemmäksi, mutta pysyivät sääntöjen rajoissa. Ukkoa kuitenkin kaatui joka puolella kenttää pelin ollessa vauhdikasta ja fyysistä. Tilanteet jatkuivat molemmissa päissä ottelun pysyessä äärimmäisen jännittävänä. Maalivahdit kuitenkin torjuivat paljon pitäen pelin tasaisena. Viimeisellä minuutilla Mipro yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mikä tietysti johti vastaiskuun ja viimeistelymaaliin tyhjiin 13 sekuntia ennen loppua.

Illan kolme tähteä

Kolme tähteä | Harri Tammiruusu Star Expert

Torjunnat 28/30. Piti äärimmäisen tiukan ottelun vähämaalisena joka toi voiton maalilla. Useita paraatipelastuksia.

Kaksi tähteä | Kari Hänninen HC Karla

Torjunnat 25/27. Torjui kaiken ja vähän päälle. Illan toinen vähämaalinen ottelu jossa maalivahdeilla iso rooli.

Yksi tähti | Mika Parkkinen Star Expert

Kaksi tärkeää maalia tiukassa väännössä. Hieno viimeistely ylivoimalla ratkaisi pelin 2-3 tulokseen.