HUIMAA DRAAMAA SALIBANDY FINAALEISSA
Tiistai, 25 Huhtikuu 2017 06:28

mestari saba 2016 2017

Perjantaina talvikausi huipentui Salibandyn finaaleihin, jotka olivatkin huikeita esityksiä. Divari ja II-Divari menivät poikki toisissa peleissä, mutta Liigan puolella tarvittiin kolmas ja ratkaiseva näytös. Nämä Liigan finaalit olivat huikeita otteluja, ja niitä ei ilman nitroja kukaan pystynyt katsomaan.

MAHL onnittelee mestareita ja kiittää kaikkia joukkueita kuluneesta kaudesta.

3 14 21.04.2017 20:40 h   -   5 - 4 Raportti

Team 70´s - Huru-Ukot  0-7   (Otteluvoitot 0-2)

Huru-Ukot lähti katkaisemaan sarjaa heti alkuunsa ja sen mukaista oli jälkikin. Pallo liikkui vaudikkaasti, ja tiimillä oli alusta alkean haasteita kestää Hurjen vauhdissa mukana. Huru-Ukot on pelannut koko kauden samalla konseptilla ja se on tuottanut hyviä tuloksia. Miheiä on paikalla hyvin, ja jokaiselle on selvää mitä kentällä pitää tehdä. Huru-Ukot ratkaisivat pelin heti ensimmäisen erän aikana. Lopun alkua oli kun Marko Kurki vie Huru-Ukot 3-0 johtoon 11 minuutin kohdalla. Lopullisen niitin pelille iski Kukapa muukaan kuin Markus Häkkinen juuri ennen erätaukoa. Toinen erä oli enempi vain pelailua. Tiimi kyllä yritti kaikkensa, mutta se ei vain löytänyt keinoja murtaa Hurujen puolustusta. Näin ansaittu mestaruus Huru-Ukoille.

Onnea Huru-Ukot II-Divarin mestaruudesta

Team KalU - Lost Cause 4-5 (SO)/ 5-4  ( Otteluvoitot 2-1)

Liigan finaalit tarjosivat sellaista draamaa ja jännitystä joille saa hakea vertaistaan. KalU:lla oli ensimmäisessä pelissä katkon paikka, ja sillä menttaliteetilla se peliin lähtikin. Nopea avausmaali ja kaikki näytti hyvältä. Lost Cause kuitenkin toipui nopeasti ja nousi rinnalle ja ohi Henri Hokkasen maaleilla. Näistä lukemista myös lähdettiin erätauolle. KalU aloitti jälleen väkevästi, ja kuittasikin pelin tasoihin jo minuutin pelaamisen jälkeen. Sitten oli lost Causen vuoro jälleen iskeä kahdesti. Lost Cause alkoi enemmän vetäytyä, ja KalU pääsi jauhamaan syöttömyylyään. Maalien teko ei kuitenkaan ollut helppoa, ja pientä tuskastumista ja mailan puristamista oli havaittavissa. Kuitenkin väkisin ne maalit sieltä sitten tulivat. Ensin Santeri Tiirikainen viimeisteli kavennuksen ja Lasse Karvonen toi KalU:n ylivoimalla tasoihin. iimeiset minuutit molemmat joukkueet jahtasivat maalia tosissaan. Lost Cause otti jopa viimeisellä minuutilla mielenkiintoisen riskin, kun se haki voittoa ilman maalivahtia. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty ja edessä oli rankkari kisa. Sen ainut onnistuja oli Lost Causen Teppo Hytönen, ja edessä olisi kolmas ottelu.

Jos ensimmäinen ottelu oli jo jännittävä oli luvassa vielä huikean draaman kolmas näytös. KalU aloitti jälleen kerran vahvasti ja se hallitsikin pelin ensimmäistä erää mielin määrin. Nytti etä Lost Causen jalka ei riitä. KalU johtikin tauolla 2-0. Lukemat olisivat voineetkin olla isommat ilman Sami Korhosen muutamaa haamu torjuntaa. Erätauolla lost Cause onnistui  kuitenkin löytämään lisää virtaa ja kavennus tulikin varsin nopeasti Henri Hokkasen toimesta. Santeri Leskinen vei KalU:n taas kahden maalin johtoon Kellon näyttäessä 24.00. Tästä alkoikin sitten hurja pariminuuttinen. Ensin Lost Cause nousi minuutin sisään tasoihin, mutta Niko Piispa onnistui masentamaan Lost Causen heti perään ja KalU johti taas. Lost Causen päät eivät kuitenkaan painuneet vaan se aloitti painostuksen, jka pakotti KalU:n kuoreensa palkinto tuli 28.51 kun Aleksi tanttu toi sinipaidat taas tasoihin. Mieliin alkoi hiipiä ajatus rankkareista. Sekuntteja maalin jälkeen tapahtuu taas KalU ottaa 2 jäähyä samast atilanteesta ja Lost Cause saa pelata ottelun lopun viidellä kolmea vastaan. Pallo liikkuu, mutta mitään vaarallisa ei kuitenkaan synny kello käy viimeisiä sekuntteja kun Tuukka Vettenranta riistää pallon omassa kulmauksessa punnertaa itsensä Lost Cause pakkien ohi kiertää Sami Korhosen ja uittaa pallon parkettia pitkin maaliin. Aikaa jää 5 sekunttia Lost Cause ei saa enää vetoa aikaiseksi ja KalU voittaa yhden MAHL historian huikeimmista otteluista.

Onnea KalU!

Wilmert - SC Viivelähtö  7-2  (Otteluvoitot 2-0)

Viivelähtö on koko kauden marssinut voitosta voittoon, mutta nyt oli keksittävä jotain uutta. Wilmert oli onnistunut riisumaan Viivelähdön aseista ensimmäisessä kohtaamisessa, ja sama trendi jatkui myös toisessa ottelussa. Wilmert puolusi hyvin joukkueena, eikä Viivelähtö meinannut päästä huippupaikoille lainkaan. Wilmert onnistuikin karkaamana 2-0 johtoon jo ensimmäisellä kympillä. Osku Sirviö onnistui puhaltamaan toivoa Viivelähdölle. Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alussa. Osku Sirviö pääsi yrittämään tasoitusta rankkarista. Pallo ei uppoa, ja kaiken kruunuksi Wilmertin MVP Kimmo Hokkanen iskee alivoimalla Wilmertin 3-1 johtoon. Viivelähdön selästä kuului naps ja Wilmert meni menojaan. Viimeisen naulan iski Ville Haapanen minuutti edellisestä. Loppu oli pelailua, ja Wilmert voitoin 2-0.