RAUTALIIGA ENNAKKO
Sunnuntai, 14 Toukokuu 2017 07:17

 

Pohja 1280 720 jalkapallo rautaliiga

 

Jalkapallon Rauta-Liiga starttaa tänään käyntiin. Mukana on huikeat 21 joukkuetta. Tälle kaudelle sarjan suurin muutos on että lisenssipelaajia ei sallita, joten kaikki joukkueet lähtevät kauteen samalta viivalta, ja tämä mahdollistikin tasonmmittauspelit kauden alkuun. Joukkueet on jaettu kolmeen seitsemän joukkueen lohkoon. Lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja, ja sen perusteella joukkueet tullaan jakamaan Liigaan ja Divariin. Alla  kuvaukset jokaisesta lohkosta näin maanantai aamuun.

 

A-Lohko

 

 

Tässä lohkossa mukana on Taloasema, Hazard, Probba, KB, XON, Muulinpotku ja Conkarit.

Taloasema puolustaa Liigan mestaruutta ja sille kelpaa kaudesta vain ja ainoastaan Mestaruus. Vaikkakin se menetti yli puolet maaleistaan Mehdin ja Miladin muodossa. Hazard ei ole vuoien varrella muuttunut mihinkään, ja se tulee tekemään paluun Liigaan vuoden tauon jälkeen. Probba esitti myös ajoittain pirteitä otteita viime kaudella ja erityisesti Sping Cupissakin joukkue näytti olevansa valmis taistelemaan paikasta Liigaan.

KB ja XON ovat myös yllätysvalmiita ketä tahansa vastaan. Uusina joukkueina mukana on Conkarit ja Muulinpotku. Näiden joukkueiden esityksiä odotetaan mielenkiinnolla. 

Ennustus: Taloasema, Hazard ja Probba Liigaan. Nelosten vertailuun voi yltää kuka tahansa jäjelle jäävistä joukkueista.

 

 

B-Lohko

 

Lohkossa mukana Wilmert, Lost Cause, Canarian Pallo, Lähemäki, Syke, Gather ja RedHorse

Wilmert on yhdistänyt voimansa Old Schoolin kanssa ja nyt lähdetään kauteen jälleen pytyn kiilto silmissä, nimittäin Liiga pytyn. Rosteri on todella kova, ja sillä voidaan haastaa Taloasema sitten aikanaan Liigassa.

Lost Cause jatkaa myös tutulla kaavalla ja rungolla. Yleensä se on riittänyt menestykseen, ja näin voi käydä myös tänä kesänä. Canarian Pallo on vanha Rötwings. Gm Kappe Aholainen on tehnyt muutaman täsmähankinnan ja Spring Cup antoi uskoa kauteen.

Lähemäkikään ei ole kovinkaan paljoa muuttunut sitten viimekaudesta, joukkue jataa isompiensa kiusaamista, kuten aina. Syke on mielenkiintoinen joukkue. Toissakaudella joukkue esiintyi Liigassa edellisellä Höntsässä. Löytyykö oma paikka nyt Liigasta vai Divarista? Spring Cup oli vahva esitys Sykkeeltä. Gather on lohkon toinen Höntsässä viimekaudella esiintynyt joukkue. Uusi tulokas on Nuorten jannujen RedHorse, joka tulee varmasti olemaan vahvoilla.

Ennustus: Wilmert, Canaria, Lost Cause ottavat suorat paikat liigaan, mutta nelospaikasta tulee verinen kamppailu Sykkeen ja RedHorsen välillä

 

 

C-Lohko

Joukkueet: Puujalat, Pöyryn Pantterit, KalU, Team 70´s, Lakeside Hoppers, Kulmanpojat ja Aarnikotkat

Puujalat on nyt muutaman kauden viettänyt Liigassa, ja sinne tulee tie vieämään jälleen kerran. Runko pysyy ja GM Anttonen naarasi pari vahvistustakin mukaan.

Pantterit nosti viime kaudella Divarissa pyttyä, ja ilman suuria yllätyksiä Pantterit ottaa paikkansa Liigasta. KalU on kokenut kovia menetyksiä kauden alla, ja GM Janne Matilainen joutuikin pelaajamarkkinoille metsästämään vapaita agentteja. Sieltä löytyikin apuja. Maalille löytyi kiven kova Jouni Lahtinen ja hyökkäykseen kahden maalin takuulla Olli Pöntinen.

Team 70´s on aina arvoitus näin kauden alla. Hoppers on huhujen mukaan hieman vahvistunut viimekaudesta ja sitä voikin ennakoida lohkon yllättäjäksi. Kulmanpojat näyttäytyi Spring Cupissa, ja peli tulee menemään eteenpäin kauden edetessä. Aarnikotkat on myös uusi tuttavuus, jonka esityksiä odotetaan mielenkiinnolla.

Ennustus Puujalat Pantterit ja KalU liigaan. Hoppers nelosten vertailuun. 

 

Lisätietoja:

Eetu Sviili

eetu(at)mahl.fi

0408364909