RAUTALIIGA KÄYNNISTI KESÄN
Tiistai, 16 Toukokuu 2017 08:14

 

Maanantaina ja tiistaina saatiin jalkapallon Rautaliiga käyntiin. Maanantaina pelattiin täysi kierros ja tiistaina tynkäkierros. Melkein kaikki joukkueet ovat nyt avanneet kautensa omissa tasonmittaus lohkoissaan, ja nähtyjen joukkueiden kohdalla voidaan jo sanoa suuntaa antavasti mihin tasonmittaus porukoita vie. Kuitenkin jaossa on vielä paljon pinnoja ja yllätyksiä tullaan varmasti näkemään jokaisessa lohkossa. Huikea Rautaliiga kesä on nyt käynnistety!

 

Lisätietoja:

Eetu Sviili

eetu(at)mahl.fi

0408364909

 

Raportti

  1 1 Lohko A 15.05.2017 18:00 h   - FC Muulinpotku   0 - 2 Raportti
 
  1 2 Lohko B 15.05.2017 18:00 h   - FC RedHorse   2 - 2 Raportti
 
  1 3 Lohko A 15.05.2017 18:45 h   -   2 - 2 Raportti
 
  1 4 Lohko B 15.05.2017 18:45 h   Fc Gather -   1 - 3 Raportti
 
  1 5 Lohko A 15.05.2017 19:30 h   FC Muulinpotku -   1 - 2 Raportti
 
  1 6 Lohko B 15.05.2017 19:30 h   FC RedHorse -   0 - 1 Raportti
 
  1 7 Lohko A 15.05.2017 20:15 h   -   3 - 2 Raportti
 
  1 8 Lohko B 15.05.2017 20:15 h   - FC Gather   1 - 2 Raportti
 
  1 10 Lohko B 15.05.2017 21:00 h   -   0 - 4 Raportti
 
  1 9 Lohko A 15.05.2017 21:00 h   -   5 - 2 Raportti
 
  2 11 Lohko C 16.05.2017 19:50 h   -   2 - 8 Raportti
 
  2 12 Lohko C 16.05.2017 19:50 h   Kulmanpojat JK - FC Aarnikotkat   0 - 1 Raportti
 
  2 13 Lohko C 16.05.2017 20:30 h   - Kulmanpojat JK   6 - 0 Raportti
 
  2 14 Lohko C 16.05.2017 20:30 h   FC Aarnikotkat - FC Puujalat   1 - 10 Raportti
 
  2 15 Lohko C 16.05.2017 21:10 h   - Fc Puujalat   1 - 12 Raportti

 

 

 

A-lohko 

 

Taloasema 6 PTS

Mestarit aloittivat kautensa kuten kuuluikin. Kaksi peliä kaksi voittoa. Tosin ensi ottelut olivat hieman hapuilevia. Pelipaikat ja pelisysteemi olivat hieman hakusessa. Ylöspäin peli toimi jo heti kättelyssä, mutta puolustuspelaamisen kanssa oli vielä hieman tekimistä. Kuitenkin tasonmittauksessa vain voitoilla on merkitystä ja tästä on hyvä lähteä parantamaan. 

 

Muulinpotku 3 PTS

Uusi tulokas aloitti kautensa voitolla ja tappiolla. Nuorilla mieillä oli intoa ja vauhtia vaikka muille jakaa. Ensin vastassa oli Probba.Tiukka vääntö päättyi muuleille 2-0. Topi Pulkkisen onnistuessa kahdesti maalinteossa. Toisessa pelissä Muulinpotku kävi tiukan väännön Hazardin kanssa. Ottelu oli tasainen alusta lopuun, eikä olisi vääryys ollut tasurikaan. Kuitenkin kokemus voitti ja Muulinpotku sai tyytyä tappioon. Kuitenkin väkevä aloitus nuorisolta. Muulinpotku tulee taistelemaan paikasta Liigassa. 

 

FC Hazard 3 PTS

Hazard lähtee tähän lohkoon toisena ennakkosuosikina, ja esityskin oli varsin mallikas. Ensimmäisessä pelissä Muulinpotku kaatui tiukan väännön jälkeen 2-1. Hazard tuhlaili myös jonkun verran paikkoja, mutta on omassa puolustamisessa vielä tekemistä. Toisessa pelissä tehottomuus ja löysä puolustaminen sitten kostautuivat, kun Taloasema Höykytti Hazardia 5-2. Peli oli pitkään tasinen, mutta sitten pieni uinahdus maksoi pisteet. Hazard kuitenkin näytti että se on valmis kävelemään Liigaan.

 

AC KB 1 PTS

KB:n rosterista näytti puuttuvan muutama tärkeä lenkki, mutta se ei menoa hidastanut. Edellis kesiltä tutut teesit taitavat päteä myös tänä kautena. Tiivis puolustaminen on KB:n ydin. Nyt hyökkäyksessäkin oli tehoja, niin peli näyttikin jo vallan mallikkaalta heti kättelyssä. Kausi alkoikin 2-2 tasapelillä Probbaa vastaan. Ja toisessa ottelussa KB haastoi todella mallikkaasti Taloaseman. KB taisteli tosissaan sen ottelun voitosta, mutta tyytyminen oli 3-2 tappioon. Tästäkin huolimatta KB oli positiivinen yllätys näin heti kauden alkuun.

 

FC Probba 1 PTS

Probban joukkue on kokonaan uudistunut viime kaudesta. Yhteishenki on ensiluokkaista, mutta yhteispeli kaipaa vielä hieman hiomista näin kauden alussa. Pelissä on hyviä elementtejä, mutta parannettavaa jäi vielä roimasti. Pelit olivat tiukkia, ja paikkoja molempien otteluiden käärimiseen oli tarpeeksi, mutta tänään vain ei uponnut. Matkaan toki tarttu tasuripinna KB pelitä, mutta Muulinpotku jätti Probban nollille. 

 

XON ja Conkarit avaavat kautensa ensi viikolla

 

B-Lohko

 

Syke 6 PTS

Syke aloitti kautensa todella väkevästi, ja se tarrasikin jo kovin tukevasti kiinni Liiga paikkaan. Tuola voitto antaa sille tilaa hengittää ja loput 4 peliä voikin pelata rennon vapautuneesti. Syke perustaa pelinsä loistavaan joukkuepelaamiseen, ja vanhojen partojen kokemukseen. Joukkue ei tee kentällä tarhia liikkeitä. Syke puolustaa tiiviistui joukkueena ja iskee silloin kun vastustaja on haavoittuvainen. Tämän saivat kokea Red Horse ja Lähemäki. Sykkeelle 1-0 ja 4-0 voitot

 

Lost Cause 4 PTS

Lost Cause näytti myös että peli kulkee heti alusta alkaen. Joukkueeseen on naarattu muutama kova vahvistus, ja ensimmäiset pelit antoivat osviittaa siitä että Lost Cause taistelee Liiga paikasta. Lost Cause perustaa pelinsä pallon hallintaan, ja siitä on vaikea saada hippaa. Red Horse onnistui horjuttamaan Lost Causea mallikkaasti, mutta niin vain Lost Cause käänsi pelin tasuriksi. Toisessa ottelussa Lost Cause esitti hyvän perusvarman suorituksen ja kaatoi Gatherin 3-1. 

 

FC Gather 3 PTS

Höntsän puolelta rautaliigaan siirtynyt Gather näytti että se pärjää tälläkin tasolla. Ensimmäinen peli oli vielä hieman totuttelemista vauhtiin, mutta pelin edetessä juoni alkoi jo löytyä. Gather haastoi hyvin Lost Causen, mutta tuloksena oli 1-3 tappio. Toisessa pelissä sitten napsahtikin jo voitto, kun Lähemäki kaatui Komeasti 4-0. Tästä on hyvä aloittaa kausi.

 

FC RedHorse 1 PTS

Nuorten miesten kausi ei alkanut aivan sillä tavalla kuin pojat olivat ajatelleet. Itseluottamuksesta ei menestys tule ainakaan jäämään kiinni. Vauhtia ja taitoa on tämä joukkue täynnä, mutta kuten niin kovin useasti aiemminkin MAHL sarjoissa kokemuksen merkitystä ei pidä vähätellä. Ensimmäisellä kierroksella RedHorse makseli vielä oppirahoja. Ensimmäisestä pelistä tuloksena oli tasapeli Lost Causen kanssa. Ja toisessa ottelussa lunta tuli tupaan oikein urakalla, kun Syke puolusti RedHorsen nurin 1-0 lukemin. Seuraavalle kierrokselle tulee varmasti sisuuntunut RedHorse.

 

Lähemäki Bar 0 PTS

Ei alkanut kausi kovinkaan ruusuisesti Lähemäen pojilla. Tappiot Gatherille ja Sykkeelle eivät varmasti olleet sitä mitä LB lähti avauspeleistä hakemaan. Peli takkusi koko illan, mutta mahtui sekaan toki muutama valonpilkahduskin. LÄhemäki on tunnetusti Syksyn joukkue ja peli tulee tästä paranemaan mitä pidemmälle kausi etenee.

 

Wilmert ja Canarian Pallo avaavat kautensa ensi viikolla

 

C-Lohko

 

FC Puujalat 6 PTS

Vakuuttava kauden aloitus. Puujalat ilmoittautui samantien Liigaan ja vieläpä mestarikandidaatiksi. Uudet pelipaidat siivittivät Puujalat hurjaan lentoon. Jalkoihin jäi ensin Aarnikotkat 10-1 ja heti perään Lakeside Hoppers 12-1. Onnistujia oli laajalla rintamalla, ja yhteispeli toimi heti kättelyssä todella mallikkaasti. Kova näyte Puujaloilta.

 

Team KalU 6 PTS

Myös KalU aloitti kauden tupla-voitolla. Vaikka joukkueeseen tuli paljon muutoksia ei se menoa näyttänyt haittaavan. Hoppers pelin ensimmäinen jakso meni vielä yhteistä säveltä etsiessä, mutta sen jälkeen homma napsahti kohdilleen, ja jälki alkoi olla tuhoisaa. Hoppers kaatui lopulta 8-2 ja toisessa ottelussa Kulmanpojat 6-0. Erityismaininta Opalle joka iski molemmissa otteluissa maalin. Ei pöllömpi Debyytti KalU paidassa

 

FC Aarnikotkat 3 PTS

Uusi tulokas avasi kauden Kulmanpoikia vastaan. Ottelu oli todella tasaista vääntöä, josta ei jännitystä puuttunut. Ratkaisu nähtiin vasta viimeisdellä minuutilla kun Antti Eronen upotti pilkun sisään ja Aarnokotkille voiton heti avauspelissä. Toisessa ottelussa vastaan asettui Puujalat ja kyyti olikin sitten kylmää. Tuloksena 1-10 tappio. Kaikesta huolimatta hieno avausvoitto, jonka varaan on hyvä lähteä kautta rakentamaan.

 

Kulmanpojat JK 0 PTS

Uuden tulokkaan kausi ei alkanut kovin mairittelevasti. ensin tuli loppuhetken tappio Aarnikotkille. Tämän pettymyksen jälkeen vastaan asettui KalU, joka ei jättänyt Kulmapojille mitään palaa ja tuloksena 0-6 tapio. Nuorten miesten peli tulee varmasti paranemaan sitä myöten kun oikea sarjataso löytyy ja kokemusta karttuu

 

Lakeside Hoppers 0 PTS

Ei ollut Hoppersinkaan aloitus kovin ruusuinen. KalU pelin eka jakso näytti vielä varsin hyvältä, ja se jäikin illan parhaaksi anniksi. Lopulta tuloksen aoli kuitenkin 2-8 tappio. Toisessa ottelussa vastassa Puujalat ja loppulukemat 1-12. Siitä ei varmasti sen enempää tarvitse puhua. Kuitenkin kausi on nyt avattu, ja tästä ei ole kuin suuntä ylöspäin.

 

Team 70´s ja Pantterit käynnistävät kautensa ensi viikolla