TALOASEMA UUSI MESTARUUTENSA
Keskiviikko, 30 Elokuu 2017 07:22

jalkapallo liiga

Liiga huipentui maanantaina ja tiistaina pelattuihin kahteen viimeiseen kierrokseen. Mestaruustaistelu huipentui tiistaina kun Taloasema onnistui nappaamaan 6 pistettä ennen kuin Canaria aloitti omat pelinsä. Taloasema siis onnistui uusimaan mestaruutensa pisteen erolla ennen Canarian Palloa. Kolmanneksi nousi tiistaina Puujalat otettuaan 2 voittoa. Maalipörssin voitti ylivoimaisesti Canarian Pallon Petri piispa 25 Maalia.

Näin on saatu kesän jalkapallo sarjat päätökseen MAHL onnittelee mestareita, ja kiittää kaikkia joukkueita sarjoihin osallistumisesta. 

Kesäkausi hupentuu 15-16.9 pelattavaan jalkapallon PMT turnaukseen!

Lisätietoja:

Eetu Sviili

eetu(at)mahl.fi

0408364909

 

Tulokset

Katso viimeisen viikon tulokset täältä

 

 

Raportti

 

Taloasema  48 PTS

Taloasema lähti tähän viikkoon 2 pisteen takamatkalta, mutta kun Canaria huilasi maanantaina oli homma täysin omissa käsissä, Jännitys venyi äärimmilleen kun maanantaina tuli tappio Puujaloille, mutta tiistain otteluissa hermokontrolli piti ja Taloasema poistui pytyn kanssa pimenevän elokuun iltaa ennen kuin Canaria pääsi edes pelinsä aloittamaan. 

Taloasema uusi siis mestaruutensa, mutta tänä vuonna se oli todella tiukan taistelun takana. Tasonmmittaus ja alkukausi eivät olleet hirvittävän helppoja, mutta kun homma alkoi kulkea riitti perustaso tuomaan pytyn kotiin. Loistava kausi, joka päättyi aitoon iloon ja riemuun kun Juhani "Jussi" Kortelainen jätti jäähyväiset MAHL futikselle nostaen pytyn ilmaan. Onnea Taloasema!

MVP: Juuso Kuronen. Juuso ei niinkään tehoilla juhlinut, mutta mies oli puolustuksessa ja pelinrakentelussa sarjan eliittiä. 

 

Canarian Pallo 47 PTS

Canaria huilasi maanantain ja oli tiistaina kehissä. Mestaruus ei ollut omisssa käsissä, ja joukkue kokoontuikin seuraamaan Taloaseman ja Panttereiden ottelua siinä toivosa että pytty olisi vielä mahdollinen. Taloasema hoiti hommansa, ja Canarian kohtaloksi jäi pelailla pelit kunnialla pois. Canaria pelasi vapautuneesti ja iloisella ilmeellä. Se nappasi voitot Wilmertistä ja Sykkeestä. Nämä tulokset täydensivät Canarian hurjan elokuun. Elokuun saldo oli 9 voittoa ja 1 tasuri. 

Canarian kausi oli lähes nappisuoritus. Kesäkuun muutamat ohipelit maksoivat lopulta sen kirkkaimman kruunun. Pettymys oli nhtävillä, sillä kesäkuun peleistä jäi jossiteltavaa, mutta nyt Canaria tietää konkreettisesti mitä mestaruuden voittaminen vaatii. Lohdutuspalkintona oli Petri Piispan maalikuninkuus 25 maalin turvin.

MVP: Joukkuepuolustaminen. Canarialle tehtiin 20 peliin vain 17 maalia. Maali pysyi täysin puhtaana 10 ottelussa. Ja Petu teki hyvin maaleja 25 kappaletta.

 

FC Puujalat  39 PTS

Puujalkojen viimeinen viikko oli hyvä tasonnosto. Maanantaina ja tiistaina irtosi yhteensä 10 pinnaa ja kruununa oli 3-2 voitto Taloasemasta maanantaina. Loppu rutistus riitti nostamaan Puujalat Lost Causen ohi kolmanneksi. 

Puujalkojen kausi oli vahva, mutta mestaruussaumat menivät viime viikon tappiohin. Puujalkojen pelaaminen oli tasaisen vahvaa läpi kauden ja se napsi pisteitä hyvällä prosentilla. Peli oli suoraviivaista ja yksinkertaista. Se tuotti hyvin tulosta, ja ensi kaudella puujalat on myös varmasti korkealla. 

MVP: Iivo Hokkanen. Joukkueen sielu ja maalilinko. Iivo otti maalipörssin kakkospaikan 16 maalilla.

 

Lost Cause 38 PTS

Lost Cause omasi vielä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen ennen maanantaita, mutta viimiesen viikon ohjelma oli todella vaikea, sillä vastassa oli Puujalat sekä Taloasema. Viimeiset 4 peliä tuotti 7 pistettä ja Puujalat pääsi vielä kirimään ohi kolmospaikalle.

Lost Cause pelasi läpi kauden todella tasaisesti, ja se sai aina päivän materiaalistaan parhaan irti. Lost Causen pelaaminen on rauhallista pallonhallinta peliä, ja se tuotti myös hyvin tuloksia. Pahin kompastuskivi oli rosterin kapeneminen kauden loppupuoliskolla, ja se maksoi liikaa pisteitä. Kuitenkin loistava kausi Lost Causelta ja joukkue on varmasti tyytyväinen sijoitukseensa.

MVP: Ville Taivalantti kova työmyyrä joka ei anna tuumaakaan periksi. On aina siellä missä taahtuu. johtaa joukkuetta puheella ja esimerkillään.

 

Team KalU 29 PTS

KalU otti kunnon loppukirin, kun se nousi viimeisellä viikolla viidenneksi. Ottaen 10 pistettä. Ainut kauneusvirhe oli tiistain ensimmäisen pelin 0-0 tasuri Muulinpotkun kanssa. muut 3 peliä toivat voiton ja sitä kautta 5 paikan lopullisessa taulukossa.

KalU:n kautta voi pitää myös onnistuneena, sillä kärki nelikko oli lähes koko kauden omassa kastissaan, joten KalU sai itsestään kyllä maksimit irti. Myös KalU:n kohdalla rosteri alkoi kuihtumaan viimeisinä viikkoina, ja paikalla olevien kuorma kasvoi todella isoksi. Kuitenkin KalU pelasi järjestään sillä tasolla kuin se pystyi. 

MVP Jouni Lahtinen. Jouni piti torjunnoillaan KalU:a pystyssä ja siinä sivussa torjui ison tukun pinnoja joukkueelleen.

 

 

FC RedHorse 29 PTS

RedHorsen kausi päättyi jo manantaina, kun se huilasi viimeisen peli-päivän. Manantai tuotti 3 pistettä ja lopullinen sijouitus oli kuudes. 

RedHorsen Liiga taival alkoi todella lennokkaasti, kun se voitti ensimmäiset 5 otteluaan, mutta sitten alkoivatin synkemmät ajat, ja sitä kestikin lähes kauden loppuun asti. Pojat maksoivat oppirahoja, sillä ei mestaruukisa ensimmäisellä kaudella oteta. Kuitenkin nuoret miehet olivat uusi tuulahdus sarjaan, ja jos joukkueen runko kestää kasassa voi ensi kaudelta odottaa paljon parempaa

MVP: Olli Kilpeläinen. Olli oli joukkueen tehokkain pelaaja, ja muutenkin joukkueen sielu kentällä ja sen ulkopuolellakin

 

Wilmert  23 PTS

Wilmrtin kausi ei päättynyt kovinkaan ruusuisesti, sillä tällä viikolla ei pisteitä herunut, ja tilille kertyi 4 tappiota. Tiistaina iloa ja riemua sentään tarjosi Ville "Arjen" Haapanen joka pästettiin kenttäpelaajaksi ja heti alkoi maaleja syntymään. Ville paukutti kahteen peliin 3 maalia.

Ennen liigan alkua uho oli taas kova, mutta se ei riitä jos joukkue on paperilla kova, kun miehet eivät ilmesty paikalle pelaamaan. Wilmert paini läpi kauden tehottomuutta vastaan, ja se maksoi ison kasan pisteitä. 

MVP: Antti Pöyry. Tasaisen varmaa suorittamista läpi kauden. Kokenut  puolustuksen lukko.

 

Pöyryn Pantterit 17 PTS

Pantterien viimeinen viikko tuotti yhden pisteen, kun se pelasi tasan Muulinpotkun kanssa. Muut kolme peliä tuottivat tappion.

Vaikka kausi päättyikin pettymykseen kaatui Pantterit varsnkin viimeisessä pelissään saappaat jalassa, kun se seisoi viimeiseen asti Taloaseman mestaruuden tiellä. Pantterien kausi alkoi todella takkuisesti, kun pisteitä saati voittoa ei meinannut tulla millään. Mukaan mahtui monta karvasta maalin tappiota ja monessa ottelussa jäi paljon jossiteltavaa. Pantteit otti kaikki pisteensä elokuussa, ja vahva loppukausi nostikin Pantterien sijoituksen kahdeksanneksi. Toivottavasti intoa riittää vielä ensi kauteenkin.

MVP: Joni Niemi. Joukkueen johtaja monessakin mielessä. Aina kun pääsi paikale oli joukkueen näkyvin pelaaja. Puolustamien söi hieman tehoja hyökkäyspäästä.

 

FC Muulinpotku  16 PTS

Tämä viikko tuotti Muulinpotkulle  8 pistettä, eli joukkue tuplasi tällä viikolla kauden pistesaldonsa voittamalla 2 peliä ja kaksi päättyi tasan.

Muulinpotku onnistui myös parantelemaan sijoitusta kauden loppupuoliskolla. Panttereiden tapaan alkukausi oli tuskaista puurtamista, eikä palkintoa meinannut tulla alkuunkaan. Piste tuli kyllä joo heti kauden alkupuoliskolla, mutta ensimmäistä voittoa piti odottaa elokuulle asti. Se olikin sitten hyvä tasonnosto ja sen turvin kaudesta jäi vamasti positiivinen maku suuhun.

MVP: Aleksi Lamberg Joukkueen teokkain viimeistelijä, ja jalkoja riitti myös puolustuspäähän 

 

Syke  14 PTS

Sykkeen käyrä ei kääntynyt nousuun viimeiselläkään viikolla, ja tuloksena oli 4 tappiota. 

Syke siis keräsi pisteensä ennen taukoa, ja Elokuu olikin todella synkkä, sillä kaikki ottelut päättyivät tappiohin. Syitä tähän varmasti pohditaan, ja niistä otetaan opiksi seuraavalle kaudelle.

MVP Sami Siitari. Vahvaa tekemistä läpi kauden pystyi pelaamaan omalla tasollaan koko kauden tehden samalla 7 maalia.

 

XON 10 PTS

XON oli saanut tälle viikolle rosterin taas uomiinsa, ja se toi maanantaina 3 pistettä.

XON kautta leimasi pieni nippu jolla he kauden läpi vetivvät. Moni peli olisi voinut päättyä toisin, jos ukkoja olisi ollut enempi paikalla. Kausi oli pitkä ja vaikea, mutta hyvin XON taisteli loppuun asti.

MVP: Mikko Toivanen pysytti hurjat 12 maalia,( yhtä vaille puolet joukkueen kaikista maaleista)