SALIBANDYN B LOHKOSSA KÄRKI HAHMOTTUU!
Lauantai, 14 Lokakuu 2017 14:47

Tasonmittauksen kolmannella viikolla palattiin B-lohkon pelien pariin. Pöyryn Pantterit jatkoivat ensimmäisellä viikolla alkanutta voittoputkeaan keräämällä 4 pistettä illan otteluissa ja näin varmistaen paikkansa lohkon kärjessä. Myös Viivelähtö ja Team X onnistuivat keräämään kierrokselta täydet 4 pinnaa. Ensi viikolla palataan hetkeksi ennen syyslomaa takaisin A-lohkon peleihin ja B-lohko saa parin viikon huilitauon.

Pöyryn Pantterit 8 PTS

Pöyryn Pantterit olivat jälleen kerran lähteneet liikkeelle miltei koko joukkueen voimin. Jalat olivat vetreät ja peleissä pidettiin hyvää tempoa yllä. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli FC Hazard, joka vielä haki omaa peliään. Pantterit hyödynsivät tämän ja otti jo ensimmäisessä erässä 6-0 johdon. Toiseen erään Hazard kuitenkin ryhdistäytyi ja erä päättyi 1-1. Pantterille siis ottelusta 7-1 voitto.

Toisen ottelun vastustajana oli Weikkoset. Peli alkoi hyvin tasaisena ja Pantterit pääsivät karkaamaan vain 2-0 johtoon ensimmäisessä erässä. Pantterit pääsivät ensimmäisen erän loppuun pelaamaan jopa kolme kertaa peräkkäin ylivoimaa, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta. Toisen erän alussa Weikkoset kavensi peliä tekemällä maalin. Pantterit pääsivät kuitenkin kokeilemaan vielä neljännen kerran ylivoimaa ja tällä kertaa se tuotti tulosta. Toinen peli päättyi siis 3-1 Panttereiden voittoon. Pantterit keräsivät kierrokselta täydet 4 pinnaa ja jatkaa B-lohkon kärjessä.

Lakeside Hoppers 6 PTS

Hoppers sai illan ensimmäisessä ottelussa vastaansa SC Viivelähdön. Ensimmäinen erä pelattiin hyvin tasaisena ja vaikka Viivelähtö karkasikin Hoppersilta 0-2 johtoon jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla, onnistui Hoppers kuitenkin tasoittaa pelin jo ennen erän puoliväliä 2-2. Viivelähtö kuitenkin onnistui karkaamaan vielä ensimmäisessä erässä Hoppersilta 2-3 johtoon.  Toisessa erässä Hoppers kuitenkin nukahti hetkeksi ja taulussa olikin pian 2-8 lukemat. Lopussa Hoppers onnistui vielä ylivoimalla kaventaa lukemat 3-8, mihin lukemiin pelikin päättyi.

Toiseen otteluun Hoppers lähti hyvillä mielin ja edellisen ottelun tappio oli äkkiä unohdettu. Vastaan asettui Hazard. Ottelu oli varmasti yksi illan tasaisempia, molemmilla joukkueilla paikkoja riitti ja pallo pyöri tasaiseen tahtiin päädystä päätyyn. Hoppers onnistui heti ensimmäisen erän kolmannella minuutilla siirtymän 1-0 johtoon ja ottelun seuraava maali nähtiinkin vasta toisen erän puolivälissä. Tästä ottelusta Hoppersille 2-0 voitto. Hoppers otti tältä kierrokselta 2 pinnaa ja on B-lohkon toinen.

SC Viivelähtö 5 PTS

SC Viivelähtö sai ensimmäiseen peliinsä vastaan Hoppersin. Ensimmäinen erä Hoppersia vastaan pelattiin tasaisesti ja Hoppers onnistui pitämään Viivelähdön maalintekijät aisoissa. Toisessa erässä Viivelähtö sai kuitenkin Hoppersilta enemmän tilaa maalilla ja se tuotti tulosta. Ottelusta Viivelähdölle 3-8 voitto.

Toisessa pelissä Viivelähtö kohtasi Weikkoset. Viivelähtö ei saanut omaa peliä ensimmäiseen erään käyntiin Weikkosten puolustaessa todella tiukasti omaa maaliaan. Ensimmäinen erä päättyi 0-2 Weikkosten hyväksi. Toiseen erään Viivelähtö kuitenkin löysi aseet Weikkosten tiukkaa puolustusta vastaan ja peli saatiin tasattua 2-2. Molemmat joukkueet ottivat kuitenkin ottelun loppuun jäähyt ja, tällä kertaa Viivelähtö oli parempi pelamaan 4 vs 4 peliä, mistä syntyi ottelun voittomaali ja tauluun loppulukemat 3-2. Viivelähdölle täydet 4 pinnaa tältä kierrokselta ja B-lohkon 3. sija.

Team X 5 PTS

Team X pelasi vahvan kierroksen. Ekalla kierroksella Team X:ää kouluttanut Hazard oli antanut joukkueelle ajattelemisen aihetta ja tälle kierrokselle lähdettiin vahvana tiiminä. Ensimmäisenä vastassa oli Aarnikotkat. Ottelun alku pelattiin hyvin tasaista peliä, eikä X saanut omaa peliään käynnistymään tasollansa. Erätauolle X pääsikin vain maalin johdolla lukemien ollessa 3-2. Toisessa erässä X kuitenkin repäisi ja hyödynsi Aarnikotkien virheet ottamalla ottelusta 7-2 voiton.

Illan toiseen otteluun X vastaan asettui Darras Taas. Myös tämä peli oli todella tiukka ja X oli vaikeuksia pysyä poikien perässä. Team X sai kokeilla ensimmäisessä erässä pariin otteeseen ylivoimaa, mutta maaleja ei syntynyt. Erätauolle 1-2 lukemissa X:n hyväksi. Toiseen erään X sai uuden mahdollisuuden pelata ylivoimaa 5 minuutin ajan ja sen joukkue hyödynsi tehden kaksi maalia. Lopuksi X tarjosi vielä Darras – pojille mahdollisuuden tulla tasoihin ottelussa ylivoimalla. Aika kuitenkin loppui kesken ja ottelu päättyi 3-4 Team X:lle. Team X nappasi kierrokselta 4 pinnaa ja ottaa B-lohkossa 4. sijan 5 pisteellä.

Weikkoset 3 PTS

Weikkoset saivat illan otteluissa vastaansa Viivelähdön ja Pantterit. Ensimmäisessä pelissä Viivelähtöä vastaan Weikkoset pääsivät karkaamaan jo ensimmäiselle erätauolle mentäessä 0-2 johtoon. Myös toisen erän alkuun Weikkoset jaksoivat puolustaa tiukasti oman maalinsa edustaa ja estää kaverin maalinteko paikat. Lopulta kuitenkin Weikkosten tiukka puolustaminen väsähti ja kaveri onnistui tulemaan tasoihin ja menemään maalilla ohitse.

Yhden pelin katsomossa levättyään Weikkoset saivat taas tiukan puolustuksen kuntoon ja aiheutti sillä päänvaivaa Panttereille. Pantterit karkasivat jo ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon, mutta Weikkoset ei tästä lannistunut vaan jatkoi tiukkaa puolustamista.  Weikkoset pelasivat jopa ensimmäisen erän loppuun kolme kertaa peräkkäin alivoimaa, mutta onnistuivat pitämään Pantterit poissa maalilta. Toisessa erässä myös Weikkoset pääsivät tuulettamaan maalia kaventamalla peliä 2-1 lukemiin. Ottelun neljäs alivoima oli kuitenkin liikaa Weikkosille, ja ottelu päättyi 3-1 Panttereille. Weikkoset jää tältä kierrokselta ilman pisteitä, mutta ovat B-lohkon 5. sijalla 3 pisteellä.

Darras Taas 3 PTS

Darras jatkoi tällä kierroksella samalla nuorella innolla millä ensimmäisen kierroksen aloittivat. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Aarnikotkat. Darras pyrki ottamaan heti vetäjän roolin ottelussa, mutta Aarnikotkat yllättivät ottamalla ottelussa 0-1 johdon. Tämän jälkeen Darras sai kuitenkin mahdollisuuden pelata ylivoimaa ja pisti pelin tasoihin. Ensimmäisen erän loppuun Aarnikotkat tarjosivat Darrasille myös johtoasemaa rikkomalla maalintekotilanteessa. Darrasin Miika Heikkinen pääsikin näyttämään kuinka rankkarissa tehdään maali. Toiseen erään Aarnikotkat eivät päässeet enää peliin mukaan ja Darras vei ottelun voiton 5-1.

Toisessa ottelussa vastassa oli Team X.  Ottelu oli hyvin nopea tempoinen, mutta tiukka. Darras pystyi läpi ottelun taistelemaan voitosta tai tasapelistä, mutta toisessa erässä Darras pelaajalle tullut 5 minuutin jäähy sotki pelin lopullisesti. Pisteet pääsivät karkaamaan käsistä ottelusta tullessa 3-4 häviö Darrasille. Darras taas keräsi kierrokselta 2 pistettä ja on B-lohkon kuuden 3 pisteellä.

FC Hazard 2 PTS

Avauskierroksella Hazardin peli oli vielä hieman takkuista ja sama meno jatkui tällä kierroksella. Hoppersia vastaan maalipaikkoja oli tarjolla, mutta vedot eivät löytänyt oikeaa osoitetta. Hazard ei tuntunut millään löytävän omaa tuttua hyvää pelaamista ja peli päättyikin Hoppersin voittoon.

Toisessa pelissä vastaan astui Pöyryn Pantterit, jotka tylysti hyödynsivät Hazardin pelivaikeudet ensimmäisessä erässä ja karkasivat useamman maalin johtoon. Toiseen erään Hazard kuitenkin tsemppasi ja pääsi pikkuhiljaa peliin kiinni sekä pitämään Pantterit kurissa. Hyvästä toisesta erästä huolimatta Panttereiden karkumatka oli liikaa ja myös tästä pelistä käteen jäi Hazardille tappio. Hazard jäi ilman pisteitä tältä kierrokselta ja jatkaa B-lohkon sijalla 7, kahden pisteen voimin.

FC Aarnikotkat 0 PTS

Aarnikotkat kohtasivat keskiviikkoillassa Team X:n ja Darras:n. Team X:n menossa joukkue jaksoi pysytellä mukana ensimmäisen erän ajan ja pelaaminen näytti hetkittäin hyvältä. Erätauolle mentiinkin vain maalin takaa-ajo asemassa. Aarnikotkat joutuivat kuitenkin katsomaan toisessa erässä, kuinka kokemus vie voiton ja Team X otti pelistä pisteet voitolla 7-2.

Toinen ottelu pelattiin Darrasia vastaan. Darras on esiintynyt hyvin vikkeläjalkaisena ja vauhdikkaana joukkueena, mikä tuotti Aarnikotkille ylimäärästä tasapainoilua. Aarnikotkilla oli kirjaimellisesti kova työ yrittää tasapainoilla pystyssä, jotta pysyivät Darrasin nopeassa liikehdinnässä mukana. Aarnikotkat 5-1 häviöstä huolimatta, pelasivat kuitenkin hyvän pelin Darrasia vastaan ja tästä on taas hyvä jatkaa seuraavalle kierrokselle. Aarnikotkalle kierrokselta kaksi tappiota ja toistaiseksi pistetili pysyy nollissa ja paikka -lohkon viimeisenä.