Tasonmmittauksessa alkavat jännät hetket olla käsillä. Nyt kaikilla on 5 peliä pelattuna, joten ensi viikolla aletaan jo saamaan joitain varmistuksia siitä ketkä matkaavat ylös ja ketkä alas. Viikon peleissä moni säilyttisaumansa taistella paikasta ylös ja muutamalla se meni. Viikon helmenä oli MT:n ja SuomU:n kohtaaminen

35   30.10.2017 21:00 h - 8 - 1 Raportti
36   30.10.2017 22:00 h - 2 - 0 Raportti
37   31.10.2017 21:00 h - 1 - 15 Raportti
38   31.10.2017 22:00 h - 0 - 13 Raportti
39   02.11.2017 21:00 h  MT Hockey - 2 - 3 Raportti
40   02.11.2017 22:00 h - 3 - 3 Raportti

Raportti

Hearts -  Cafe Keidas  8-1

Hearts jatkuu kamppailuaan paikasta yläsarjaan. Vastassa oli Kedas, josta oli pakkko kairata pisteet, ja sen Hearts myös tekikin. Punainen oli ottelussa valttia, kun Hearts ratkaisi pelin jo ensimmäisen kympin aikana, ja viimeinen armonisku annettiin alivoimalla ajassa 11.21. Tauolle siis mentiin 4-0 lukemissa. Tahti ei hidastunut toiseenkaan erään ja Hearts palasi voittojen tielle kahden murskatappion jälkeen selvin 8-1 lukemin. Keitaan suurin kompastuskivi oli taas kerran kurittomuus. Kun ottaa pelissä kuusi kakkosta on vaikea säilyttää pelaamisen rytmiä.

TOP 10  -  Rattopojat 2-0

Peli poikkesi ennakkoasetelmista huomattavasti, sillä Rattopojat oli kaivanut uutta ilmettä tekemiseensä. Etenkin  puolustussuuntaan  hommia tehtiin hartiavoimin. TOP pääsi karkaamaan johtoon ajassa 7.34, mutta karkuun he eivät päässeet. Paikkoja siunaantui hyvään tahtiin, mutta Rattopooikien maalilla Roope Parkkinen venyi useaan huippu torjuntaan pitäen Rattopojat pelissä mukana. Junnuille tarjottii pinnoja, mutta tehottomuus niissä muutamassa paikassa mitä he saivat maksoi mahdollisuuden tasitella pinnoista. Lopulta sitten TOP iski YV:llä viimiesen niitin ottelulle ja Rattopojile jäi luu käteen lukemin 2-0.

Star Expert   -  Jukurit OT 1-15

Tästä pelistä ei paljoa jää kerrottavaa. JOT murskasi Starin heti kättelyssä ja kun kellossa oli 9.30 peli oli jo 5-0. Maali kahteen minuuttiin tahti jatkui läpi otteln ja lopulta lukemiksi tuli 15-1.  Ottelun kovimmat tehot hurjasteli Petri Lehtonen 3+7.

Wilmert -  Shooting Stars 0-13

Wilmertin Korpivaellus jatkuu. Nyt Wilmerttiä myöhensi Shooting Stars, joka tasitelee kynsin ja hampain paikasta yläsarjaan. Star-JOT pelin tapaan tämä ottelu oli taputeltu ensimmäisessä erässä. Wilmert kesti kyydissä jotenkuten ensimmäiset 5 minuuttia, mutta sen jälkeen kyyti oli kylmää. Maaleja alkoi tulla jatkuvalla syötöllä, lopulta lukemat olivat surulliset 0-13. Shooting Stars otti voiton mikä heille kuului ja isoimmat pinnat keräsi Jarmo Tolvanen 4+3

MT Hockey  -  SuomU 3-3

Syksyn odotetuin ottelu. Panoksena oli lohkovoitto, mutta se ei vielä tässä vaiheessa kautta sytyttnyt kumpaakaan hurjaan tasiteluuun. Peli oli ensimmäinen tunnustelu siitä miltä toisen peli näyttää. Peli oli laadukasta, mutta samalla myös yllätyksetöntä, sillä molemmat keskittyivät virheiden välttelyyn ja omaan peruspelaamiseen. Peli oli juurikin niin tasainen kuin vain odottaa sopi, ja lopulta SuomU oli maalin verran parempi 3-2 lukemin. Uudestaan nää joukkueet kohtaavat yläsarjassa.

HC Karla  -  PoNu 3-3

Tässä ottelussa olikin sitten jo panosta. Molemmat joukkueet omaavat vielä saumat yläsarjaan ja se näkyi molempien pelissä hyvänä liikkeenä ja voitontahtona. PoNu oli läpi ottelun ehkä hieman hallitsevampi osapuoli, mutta Karla onnistui pysymään koko ajan peissä mukana, ja se teki pelistä hyvän näytöksen. Karla karkasi kuin varkain johton ensimmäisestä hyökkäyksestään, mutta sen jälkeen PoNu otti ohjat ja meni 2-1 johtoon. Näissä lukmissa ei pitkään menty, sillä Karla pääsi tasoittamaan 5-3 YV:llä, mutta heti aloituksen jälkeen PoNu karkasi taas johtoon. Näissä lukemissa jatkettiin myös toiseen erään, ja PoNu jatkoi paikkojen luomista, mutta Karlan maalilla Kari "Hextall" Hänninen otti isoja koppeja ja piti näin Karlan pelissä kiinni. Karla kiitti Hännistä ajassa27.37, kun Arttu Putkisen Ruoska puhui ja peli 3-3:n. Näin pisteet tasattiin, ja molemmilla on vielä saumat ylös. Toki Karlan saumat ovat ohuet, mutta edelleen olemassa.