SÄBÄSSÄ TASONMITTAUS ON NY TAPUTELTU
Maanantai, 20 Marraskuu 2017 08:10

Salibandyslidejokuveska

Viikonloppuna pelattiin Salibandyn tasonmittauksen viimeiset pelit. Monessa pelissä oli vielä panosta mukana ja pari kunnon playoffpelilta haiskahtaa otteluakin nähtiin.

20.40   Wilmert - RiSaba

Tällä viikolla ei ole muita pelejä. Jatkopelien muu ohjelma paukahtanee julki internettiin keskiviikon aikana.

Darras Taas - FC Hazard 1-2

Hazardilla oli otteluun lähdettäessä selkeä panos sillä vain voitto varmistaisi paikan yläsarjan peleissä. Darrasilla ei panosta enää ollut, mutta joukkue huokui tästä huolimatta voiton tahtoa. Ottelusta tulikin erittäin tiukka ja jännittävä matsi. Hazard otti pallon hallintaansa ja alkoi jauhamaan kuvioitaan hitaasti, mutta kankeasti. Darras taas kiusasi koko ajan vikkelillä vastaiskuilla. Hazard pääsi usein hyville paikoille mutta hienosti Darrasin maalissa pelannut Juuso Kekkonen koppasi pallot haltuunsa kerta toisensa jälkeen. Lopula ensimmäisen erän loppuun Janne Toivanen sai Hazardin siirrettyä 1-0 johtoon. Toisen erän alussa Hazard sai tehtyä toisenkin maaalin. Tuttu kahden maalin johto taisi taas tuoda hieman mukavuuden tunnetta mukanaan ja peli hieman passivoitu. Neljä minuuttia ennen loppua Darrasin Ville Hänninen kavensi pelin 1-2. Darras yritti vaarallisesti loppuun asti hakea tasoitusta ja maaliviivalle astikin sai pallon, mutta ei ihan maaliin asti.

Weikkoset - FC Aarnikotkat 2-1

Hazardin varmistaessa paikkansa ylhäällä edellisessä pelissä tämä matsi muuttui merkityksettömäksi. Kentällä tämä ei kyllä näkynyt, vaan joukkueet pelasivat tosissaan ja varsinkin Aarnikotkat hamusivat sitä kauden avauspistetttä. Eikä se kauaksi jäänyt tälläkään kertaa. Tasainen ottelu aaltoili molempiin päihin, voisi sanoa että nyt pääsi maalivahti loistamaan. Jussi Mönkkönen Aarnikotkilla ja Mikko Suikkonen Weikkosilla pitivät varmnoilla otteillaan maalimäärät pieninä. Ensimmäinen erä päättyi 1-1 tilanteeseen. Toisessa erässä Weikkoset sai tehtyä voittomaaliksi jääneen osuman 24 minuutin kohdilla. Aarnikotkat yritti raivokkaasti tasoittaa peliä, mutta Weikkosten puolustus kesti. Tiukka peli, joukkueet tulee vielä kohtaamaan toisensa, sillä molemmat jatkaa alasarjaan.

Wilttiketju - Huru-Ukot 4-3

Wilttiketju parantaa otteittaan peli peliiltä. Nyt kaatui lohkon kärjessä majaillut Huru-Ukot. Huomioitavaa tässä vaiheessa on se että Wilttiketju oli pestannut otteluun uuden "maalivahdin", Tuomas "Tollo" Anttosen, joka heti osoitti olevansa voittava maalivahti ja jonka temppupurkista löytyy näyttävämpiäkin torjuntoja aina tarpeen vaatiessa. Pelivauhti oli runsas tässäkin ottelussa, Tommi Kekäläinen iski kahdella maalillaan Wilttiketjun 2-0 johtoon. Huru-Ukot sai kavennettua erän loppuhetkillä. Toisessa erässä tasoitusta haettiin kovasti ja se saatiinkin aikaan Anssi Vuoren toimesta ajassa 23.29. Taisi tasoitus saada aikaan Huru-Ukko leirissä pienen helpotuksen huokauksen, sillä Wilttiketjun Tommi Kekäläinen pääsi viimeistelemään hattutemppunsa vain hetkeä myöhemmin. Ja heti perään Timo Rautiainen siirti Wilttiketjun kahden maalin karkumatkalle. Kova kiri alkoi jälleen, maalin päähän Huru-Ukot pääsivät, mutta Wilttiketju ei häiriintynyt Huru-Ukkojen savustuksesta ja sai pidettyä johtonsa loppuun asti. Kuitenkin Huru-Ukot jatkaa ylhäällä ja Wilttiketju alhaalla.

Lakeside Hoppers - Pöyryn Pantterit 3-3

Kauden suurin yllättäjä Lakeside Hoppers otti mittaa Pöyryn Panttereista ja panoksena oli lohko B:n voitto. Hoppers jatkoi hyviä otteitaan ja Pantterit olivat yllättäen alkuun vähän vastaan ottavana osapuolena. Kolmeen kertaan Hoppers siirtyi maalin johtoon ja kolme kertaa Pantterit tasoittivat pelin. Tiukka ja tasainen peli lopulta päättyi siis täysin ansaittuun 3-3 tasatulokseen, mikä piti lopulta Pöyryn Pantterit lohkon kärkipaikalla. Molemmat joukkueet kuitenkin kirkkaasti yläsarjaan ja suurella mielenkiinnolla seuraamme ainakin Hoppersin virettä, miten suuriin urotekoihin joukkue vielä yltääkään?

SC Viivelähtö - Team X 11-2

Viivelähtö ja X pelasivat suoraan viimeisestä B-lohkon yläsarja paikasta, X:n voitto olisi riittänyt joukkueen ohittamaan Viivelähdön sarjataulukossa. Panosta siis oli. Ottelun alkupuolen X pystyi tosissaan haastamaankin ennakkosuosikki Viivelähtöä. Viiveläthö toki hallitsi, mutta X puolusti tarkasti ja sai vastaiskuilla luotua hyviä paikkoja. !0 minuutin jälkeen oli 1-1 ja tilanne vallan jännittävä. Ekan erän lopuilla sitten X:n ote alkoi herpaantua ja toisessa erässä voisi sanoa että koko korttitalo luhistui kasaan. Eikä Viivelähtö armoa antanut. Pahimpina kurittajina hääräsi Henri Hyyryläinen 4+2 sekä Osku Sirviö 2+4 tehoilla. Viivelähtö siis jatkaa kauttaan yläsarjassa ja X:n kohtalo on alasarja.

Team MHS -Team A-H-M-A 3-4

Myös MHS ja A-H-M-A pelasivat käytännössä suoraan jatkopaikasta. Jo heti alusta MHS:n tilanne näytti hieman heikolta kun paikalle ei ollut päässyt kuin kentällinen pelaajia. MHS vetäytyi kuoreensa energiaa säästellen, A-H-M-A sai pallon hallinnan täydellisesti itselleen, mutta tämäkin ottelu osoitti että ei ole helppoa pelata tiukasti sumputtavaa joukkuetta vastaan. MHS vastahyökkäsi aina tilaisuuden tullen, taktiikkana näytti olevan antaa pallo Eetu Skipparille joka juoksi rinkiä pallon kanssa kunnes löysi laukaus paikan. Skippari vastasikin MHS:n kaikista kolmesta maalista. Eka erä meni 1-1 tilanteessa tauolle, mutta toisen erän alkupuolella A-H-M-A karkasi jo turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon. Mutta niin vain MHS tuli takaa ja sai lopulta tasoitettua viimeisellä minuutilla, hetken jo näytti että tasurin turvin MHS nappaisi yläsarja paikan itselleen. A-H-M-A kuitenkin näytti kyntensä ja lähti hakemaan johto-osumaa ilman maalivahtia ja 19 sekuntia ennen loppua tässä onnistuenkin. Eli tiukkien vaiheiden jälkeen A-H-M-A isojen poikien peleihin ja MHS alasarjaan.

Wilmert - RiSaba 3-7

Molemmat joukkueet olivat jatkopaikan jo varmistanut, panoksena ottelussa oli kuitenkin lohkovoitto. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kunnolla herättämään joukkueita ja vähän ottelusta jäi semmoinen pelailun maku, vaikka tuoksuista päätellen tankkaus oli suoritettu hyvin osalla pelaajista. Ensimmäinen erä eteni hyvinkin tasaisissa merkeissä ja tauolle mentiikin 1-1 tasalukemissa. Tämän jälkeen RiSaba selvästi terävöitti otettaan, jalka alkoi nousta enemmän ja syötöt napsahdella lapaan sekä laukauksiin tuli uutta tarkuutta. RiSaba menikin sitten menojaan, tehomiehinä ottelussa hattutempun täräyttänyt Jesse Paasonen 3+0 sekä  Pasi Puhakka 1+2

SB Daltons - Jälkipeli Bouncers 5-5

Kierroksen viimeisessä pelissä SB Daltonsilla oli vielä teoreettinen sauma yläsarjaan, tämä olisi vaan vaatinut runsasmaalista voittoa Bouncersista. Bouncersilla kuitenkin alkaa koko ajan palat napsahdella paikalleen ja peli paranee koko ajan. Daltons ja Bouncers tarjoilikin kiihkeän ja vauhdikkaan pelin, jossa molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu hyväkseen. Lopulta kuitenkin ottelu päättyi vallan oikeuden mukaiseen tasatulokseen. Molemmille joukkueille siis paikka alajatkosarjasta.