VIIKON SALIBANDY KATSAUS
Maanantai, 18 Joulukuu 2017 07:12

salibandy taloasema

Viikonloppuna pelattiin MAHL salibandyssa alajatkosarja kierros ja aikaisemmin keskiviikkona pari peliä Champsia.

FC Hazard - SC Kullan Kaivajat 2-6

FC Hazard lähti kovalla asenteella haastamaan Kullan Kaivajia, vähän liiankin innokkaasti Eetu Kurrin ottaessa mailaanlyönti rangaistuksen ja Kullan Kaivajat pääsi ylivoimalle. Eikä Kullan Kaivajat jättänyt paikkaansa käyttämättä ja 0-1 ylivoimalla Jere Liukkosen toimesta. Hazardin peli hieman tästä sekosi ja muutaman minuutin sisään Kullan Kaivajat oli kasvattanut johtoaan jo 0-3 lukemiin. Tämän jälkeen Hazard sai peliinsä selkeää ryhtiä ja rupesi ajamaan Kullan kaivajoien johtoa takaa.  Ekan erän lopussa Henri Viljakainen osui kaventaen tilanteen 1-3 numeroihin. Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali ja tämä Kullan Kaivajien Aleksi Mutasen toimesta. Peli oli kuitenkin vauhdikasta ja maalipaikkoja oli molemmilla vaikka kuinka paljon. Kolmannen erän alussa Viljakainen nosti Hazardin 2-4 lukemiin, mutta enää ei Hazard saanut palloa maaliin. Erän loppupuolella Kullan Kaivajat iski kaunistelu lukemat ja lopputulos 2-6 Kullan Kaivajille.

WHL - SB Metsämursut 3-3

WHL ja Metsämursut pisti oikein tasaisen salibandy näytöksen pystyyn. Metsämursut onnistui ensimmäisenä maalin teossa ja siirtyi 0-1 johtoon Joni Pekkolan toimesta noin viiden minuutin pelin jälkeen. WHL iski kuitenkin erän loppupuolella kovaa ja tuli tasoihin ja ohi Anssi Vuoren ja Niko Helmolan osumilla.  Toisen erän alussa Metsämursut pääsi yrittämään ylivoimalla, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Toisen erän ainoa onnistuja oli WHLn Joonas Puolakka, tilanne 3-1 ja ottelu alkoi näyttää olemaan WHLn hallussa. Ottelu eteni kolmannen erän puolelle ja WHLn jalka alkoi jo selvästi painamaan, Mursut taasen alkoi kovan takaa-ajon ja lisäsi kierroksia. Matias Kuuppo onnistuikin kahteen kertaan tuoden Mursut tasoihin. Enempää ei yrityksistä huolimatta saatu aikaan ja pisteet jaettiin tästä matsista.

Alajatkosarja

Wilttiketju 7pts

Wilttiketjun viikon vastustajiksi osuivat Jälkipeli Bouncers ja Team MHS. Bouncersia vastaan Wilttiketju oli selkeästi yllätetty ja ongelmissa. Vauhdikaassa ottelussa maaleja tehtiin molemmissa päissä ja pisteet jaettiin 5-5 lukemin. Kokonaisuutensa Wilttiketjun esitys oli hieman kankeahko, toiseen otteluun lähtiessä kankeus oli tiessään ja MHS jäi pahemman kerran jyrän alle ja Wilttiketjulle komea 9-2 voitto

Team MHS 6pts

MHS aloitti pelinsä perjantaina Wilttiketjua vastaan. Ottelun alle pelannut Wilttiketju tuli kunnon lämmöillä peliin. MHS taas ei päässyt peliin oikein missään vaiheessa mukaan peliin. Hyökkäys oli kuin tiiliseinää vasten puskemista ja puolustus toimi kuin seula. Toisessa matsissa Xää vastaan nähtiin sitten jo tutumman oloinen MHS, ottelu alkoi tasaisesti, mutta ekan erän lopulla MHS osui peräti kolmeen kertaan ja toisen erän alussa vielä kertaalleen. Lopulta selkeä voitto 6-2 MHSsälle.

SB Daltons 6pts

Daltons alkaa löytämään itseään, lauantain esitys oli selkeästi kauden parasta Daltonsia ja kahden voiton kierros tosiasia. Aarnikotkat pystyi erän verran haastamaan Daltonsia, mutta kypsä ja maltillinen esitys Daltonsilta piti oman pään puhtaana. Toisessa erässä alkoi tehojakin löytymään Daltons karkasi nopeasti 2-0 johtoon. Kertaalleen Aarnikotkat pääsivät yllättämään maalilla mainiosti debytoineen Niki Heinikangaan, mutta mitään hätää ei ottelussa ollut ja voitto kotiin. Sama vahva esitys jatkui myös Weikkosia vastaan, Heinikangas torjui maalilla varmasti ja tehoja löytyi hyökkäys päästä, 4-1 tulos ja voitoilla yöhön.

Weikkoset 4pts

Weikkosten lauantai meni kahtiajakoisesti. Daltonsia vastaan oli todella vaikeata eikä peli käynnistynyt millään. Selkeä tappio jäi siitä vain käteen. Aarnikotkia vastaan tapahtui selkeä herääminen ja kaikki natsasi sitten kunnolla. Weikkosten maalijuhlat päättyi murskaaviin 8-0 lukuihin, pääkapellimestarina toimi tässä konsertossa Jani Björn 2+3 tehoin, miltei yhtä antaumuksella säesti Pasi Pappila 2+2.

Team X 4pts

X pelasi myös voiton ja tappion kierroksen, mutta X ei kyllä missään nimessä ollut tällä kierroksella parhaimmilaan, vaan joku pieni jarru oli nyt koko ajan päällä. MHSsää vastaan ei oikein joukkue kerennyt peliin mukaan ja aika selkeästi kuokkaan tuli. Toisessa ottelussa Darras Taasia vastaankin tekeminen oli jotenkin kankean oloista, mutta Petro Pulkkisen ja Erno Hännisen yhteispelillä X sai koko pistepotin ottelusta mukaansa, Petro paukutti Xn kaikki kolme maalia Hännisen jakelusta.

Jälkipeli Bouncers 3 pts

Bouncers oli tällä kertaa mukana miltei kahdella kentällisellä ja meno oli vauhdikasta. Wilttiketju oli selvästi yllättynyt Bouncersin hurlumhei-mentaliteetista ja rajusta karvauksesta. Hetken näyttikin että Bouncers saattaisi viedä jopa täyden pistepotin, mutta sitten iski se perinteinen "mustaminuutti", tällä kertaa ei kuitenkaan vastustaja mennyt ohi, tasuri Wilttiketjua vastaan on oikein oiva tulos. Toisessa pelissä Bouncersin taktiikka tuotti parempaa tulosta ja Darras Taas kaatui selvin numeroin, voitto Bouncersille!!!

FC Aarnikotkat 2pts

Ei ollut oikein Aarnikotkien päivä lauantai. Erän verran joukkue pysyi Daltonsien mukana, mutta sitten Daltons karkasi voittoon. Weikkosia vastaan oli todella synkkää koko ottelun ajan, eikä Weikkoset antanut armoa. Pieniä virheitä tuli Aarnikotkilla koko ajan enemmän ja enemmän, joista vastustat rankaisivat kylmänviileästi. Lopulta sitten taisi keskittyminen herpaantua lopullisesti ja tuloksena taululla rumat lukemat.

Darras Taas 0pts

Ei meinaa nyt lähtea Darrasilla kulkemaan laisinkaan. Vaikeata on, ensin Bouncers jyräsi juoksemalla selkeän voiton ja sitten X kairasi tiukemmassa matsissa pisteet itselleen. Darrasillakin on selvästi pieni herpaantumisen hetkiä, joista vastustajat ankarasti rankaisee. Keskittymistä ja yhteispeliä niin kyllä se vielä siitä. Positiivisempana asiana Timo Hämäläinen osoitti olevansa kovassa maalinteko vireessä.