JÄÄPALLOSSA SAATIIN TASONMITTAUS LOPPUUN
Maanantai, 08 Tammikuu 2018 09:24

 

MAHL jääpallosarjasta on nyt saatu Tasonmittausvaihe pakettiin. Pelit ovat tarjonneet huimaa taituruutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita yllin kyllin. Taas iso nippu uusia pelureita on löytänyt tämän lajin ja se on tuonut mukvasti uutta värinää sarjaan. Tasonmittauksessa nähtiin muutama yllätys. MAKS-91 on ollut sarjan suurin yllättäjä ja se lähtee suurimpana suosikkina mestaruuden tavoitteluun Yläsarjassa. Toinen yllätys oli että WHL jäi viidenneksi ja sen kohtaloksi on joutua kellarikerrokseen. Mestaruudesta tulee huikea kamppailu. 

Ylä/Alasarjan ohjelma tulee nettiin alkuviikon aikana.

Sarjataulukko

                                                                                                                                                                       O                PTS                 ME

1 7   12 31
2 7   10 21
3 7   10 16
4 7   8 8
5 7   7 -4
6 7   4 -16
7 7   3 -13
8 7   2 -43

 

Raportti

 

MAKS-91 IKÄMIEHET

Sarjan konkari joukkue vahvistui tälle kaudelle muutamalla miehellä, ja jälki on ollut sen mukaista. Vakuuttavaa marssia aina viimeiseen alkusarjan peliin asti, jossa KaPo kaatoi MAKS:n. Se että MAKS ei ole voittamaton luo hyvää pöhinää kun pyttyä aletaan ratkaisemaan. MAKS siis oli pelillisesti koko alkusarjan tasaisin suorittaja, jonka taso pysyi ottelusta toiseen. Kaksi tämän kauden vahvistusta ovat nostaneet MAKS:n kärkikahinoille. Nämä herrat ovat olleet maalille hankittu Severi Noponen ja maalinsylkijäksi hankittu Mikko "Iksa" Ikonen 13+4. MAKS Lähtee Tavoittelemaan mmestarutta ennakkosuosikkina, mutta viimiesen pelin tappio näytti että MAKS:n voi myös voittaa. 

 

OLA Oy

SS-Bandyn raunioille rakennettu joukkue oli alkusarjassa juuri odotetun vahva. Nimilista on komeaa luettavaa ja jälki on usein juuri sen mukaista. Hieman joukkueen yhteispeli haki alkuunsa hieman uriaan, mutta sarjan edetessä homma on lähtenyt rokkaamaan paremmin ja paremmin. Tappiot tulivat ensimmäisellä ja viimeisellä kierroksella. Tämä ei kuitenkaan menoa hidasta ja nyt kun pisteet nollataan taistelee Ola Oy tiukasti mestaruudesta.

Joukkueesta nostetaan esille alkukauden perusteella Roope Vehviläinen ja Teppo Hasanen jotka nakuttivat 13 pinnaa mieheen. Maalilla Jouni Lahtinen antaa mahdollisuuden voittaa jokaisessa ottelussa.

 

KaPo

Alku oli hieman takeltelevaa, mutta meno on taas parantunut pelien edetessä. Pulkkisen vellokset dominoivat alakertaa ja Kumela/Memonen akseli hyökkää. KaPo:n riveistä tuli myös pistepörssin voittaja Jukka "Yyki" Pulkkinen, joka ehtii kentällä joka paikkaan. Rosteriin nähden kolmos paikka alkusarjan jälkeen on lievä pettymys, mutta kun nollista aloitetaan on kaikki taas mahdollista. 

 

MPU

Niin vain MPU on alusarjan jälkeen kärkinelikossa. Esitykset ovat ailahdelleet pelistä oiseen ja heittoa on ollut myös pelien sisällä. Mutta niin vain joukkue oikeilla hetillä kasaa itsensä ja taistelee repien ja raastaten itselleen tarvittavia pisteitä. NIssinen Viitikko kaksikko on välillä lähes pitelemätön, ja maalille tuli tulle kaudelle Mika Paajanen joka kehittyy koko ajan. Todenteolla MPU:n peli alkoi rokkaamaan viimeisessä ottelussa Ola Oy:tä vastaan. Tämä antaa punamustille varmasti uskoa tulevaa, sillä itseluottamuksesta homma ei ikinä tällä porukalla ole kiinni. Siitäkin huolimatta toimitus veikkaa MPU:lle tuskaista yläsarjaa.

 

 WHL

Suuri suuri suuri pettymys. Ennen kauden alkua joukkuetta veikkailtiin mestarisuosikiksi, mutta niin vain pelin toisensa jälkeen möhlinyt WHL hyytyi alasarjaan. Kohtaloksi koitui neljän pelin nippu josta tuli vain 1 piste. Se ei riittänyt tänä vuonna. Kovia joukkueita vastaan puolustus vuoti ja maalinteko takkusi. Nyt WHL pääsee harjoittelemaan molempia alasarjaan. 

Joukkueen valopilkkuna on ollut aina paikalla ollessaan Iivo Hokkanen. 

 

KoKoPa

Uusi tulokas pelasi varsin hyvin omalle tasolleen ja se on varmasti tytyväinen kahteen voittoon. Toisella kierroksella se onnistui yllättämään MPU:n ja se oli hyvä taidon näyte joukkueelta. Joonas Immonen on ollut joukkueen henki ja elämä Topi Saukkosen antaessa tulitukea. Asenne ja into ovat tällä porukalla kohdillaan. Pelaamisen riemu on aitoa tuloksista riippumatta. Hyvänä päivänä voi haastaa WHL hyvänä päivänä.

 

CANARIAN PALLO

Sarjan original joukkue pitää kentällä hauskaa vaikka runko onkin kapea. Esitykset heittelevät pelistä toiseen, mutta jätkillä on kivaa ja sehän se on tärkeintä. Canaria pelaa hyökkäämisen riemulla ja usein se kostautuu omassa päässä, mutta vain tehopisteet muistetaan. Maaleja Canaria teki seitsemään peliin 35 kappaletta, joista 11 syntyi tosin kauden viimeisessä kamppailussa. Ahkerin viimeistelijä oli Topi Rytkönen yhdeksällä osumalla. 

 

FC Hazard

 

Hazard esiintyi täysin ennakkoodotusten mukaan. Välillä on huonoja pelejä ja sitten on tosi huonoja pelejä. Hazard tekee kaiken voitavansa, mutta lähes poikkeuksetta käteeen jää vain hikeä, ja liikunnan riemua. Parhaimmillaan Hazard pystyy haastamaan muutamaa joukkuetta ja sitten on vain toivottava että se riittää pinoihin. Hazard alasarjassa tuskin nollille jää ja tavoitteena voisikin olla että ei jäisi viimeiseksi.