SALIBANDYN YLÄJATKOSARJA PÄÄTÖKSEEN
Lauantai, 13 Tammikuu 2018 13:48

salibandy risaba pelaaja

Viime viikolla aloitettiin vuoden 2018 salibandyt, vuorossa oli ns."jämäpeli"-kierros kun jokainen joukkue pelasi vain yhden pelin. Yläjatkosarja saatiin näillä peleillä valmiiksi, alajatkosarjaa pelataan tällä viikolla vielä täysi kierros.

Kaikki yläjatkosarjan joukkueet voivat henkisesti valmistautua siihen että pelit jatkuvat ensiviikon perjantaina tai lauantaina. Tarkemmat jatkoaikataulut tulee tässä parin päivän sisään.

Darras Taas - FC Aarnikotkat 1-2

Alajatko-sarjan alapään taistossa ottivat yhteen nuoriso ja kokemus. Darras Taas aloitti väkevästi ja jo kahden minuutin jälkeen Simo Liimatainen iski joukkueensa 1-0 johtoon. Ottelun alkupuoli oli siis vahvasti Darrasin hallussa, mutta Aarnikotkat alkoivat ottelun edetessä petraamaan, tasoitus tuli kymmenen minuutin pelin jälkeen. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja tilanteet vaihteli tasaiseen tahtiin, lopulta kolme minuuttia ennen loppua Mikko Karvonen iski Aarnikotkille 2-1 voittolukemat.

Jälkipeli Bouncers - SB Daltons 0-5

Bouncers ja Daltons kohtasi keskiviikon toisessa pelissä toisensa. Daltonsilla oli tekemisen meininki heti alusta asti ja otti ottelun haltuunsa heti alusta asti. Bouncers oli nimivahvalla ryhmällä liikkeellä, mutta peli ei vaan ruvennut missään vaiheessa kulkemaan, vähän tuntui kuin olisi käsijarru unohtunut päälle. Daltons piti pallon hallinnan ja vieritti hyökkäyksiään, ja maaleja syntyi tasaiseen tahtiin. Bouncers ei oikein kunnon maalipaikoille päässyt missään vaiheessa ja Mikki Berry torjui varmasti Bouncersin harvat laukaukset, Berrylle nollapeli ja Daltonsille selkeä voitto.

Wilttiketju - Team X 5-9

Wilttiketjulle kävi ohraisesti jo ennen ottelun alkua kun joukkueen maalivahti Jesse Myyryläinen nukkui pommiin eikä kerennä pelipaikalle. Ossi Pulliainen veti sitten maalivahdin kamppeet niskaan otti tärkeän maalivahdin roolin. Hieman tottumattomuus saattoi maalivahdin otteissa näkyä, mutta ei ottelu missään nimessä siihen kaatunut. X pelasi hyvin ja käytti paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Samaa ei voi sanoa Wilttiketjusta, paljon paikkoja tuhlattiin ja pari maalia annettiin vähän liian helposti. Runsas maalisen pelin tehokkain oli äxän Markus Purovirta 4+1 tehoilla.

Perjantai

Pöyryn Pantterit - FC Hazard 4-2

Hazardia vaivannut pelaajapula sai taas jatkoa, kentällinen miehiä ja kaksi toipilasta saivat vastaan sarjaa johtavan Pöyryn Pantterit. Hazard pelasi fiksusti tarkkaan puolustaen ja luottaen nopeiden laitureiden juoksuvoimaan, Pantterit taasen piti palloa yrittäen puhkoa Hazardin puolustusta. Erätauolle mentiin Hazardin johtaessa 1-2. Toisen erän alussa Hazardilla oli monta hyvää paikkaa kasvattaa johtoaan, mutta paikat suhrittiin pahemman kerran. Ottelun loppuminuuteilla Panttereiden Jussi Loponen sai iskettyä pallon pariin kertaan erittäin nasakasti aivan ylämummoon. Uupunut Hazard ei enää pystynyt Panttereita haastamaan ja Saku Purhonen viimeisteli loppunumeroiksi 4-2.

Team A-H-M-A - Lakeside Hoppers 9-1

Joskus sattuu päiviä kun mikään ei onnistu vaikka minkä tekis. Tälläinen päivä osui nyt Hoppersin kohdalle, peli ei oikein lähtenyt kulkemaan missään vaiheessa ja A-H-M-An peli pyöri hyvin ja kutakuinkin kaikki vedot upposi ja pomppi sisään. Ahmojen Mikko Laiho johdatti teurastutta tuttuun tapaan iskien 4+1 tehot, Miro Kasanen säesti "vain" hattutempulla.

RiSaba - SC Viivelähtö 2-2

RiSaba ja Viivelähtö pelasivat melkolailla suoraan jatkopaikasta, joukkueet pistivätkin pystyyn kierroksen jännittävimmän ottelun. Ihan alkuun näytti että Viivelähtö olisi paremmalla pelipäällä ja meni johtoon, RiSaba kuitenkin tasoitti nopeasti ja otti ottelun haltuunsa ja teki johtomaalin.  Viivelähtö onnistui tasoittamaan ottelun toisen erän alussa. Loput ottelusta eteni lievässä RiSaban hallinnassa mutta lisäosumia ei enää nähty. Tasuri varmisti molemmille joukkueille paikat korkeimmalla tasolla, sillä vaikka Wilmert voittaisi viimeisen pelinsä, he pääsisivät vain tasapisteisiin ja keskinäisten perusteella jäisivät ulos.

Huru-Ukot - Wilmert 0-7

Ottelu jäis siis panoksettomaksi, molemmat joukkueet oli naulattu taistelemaan sijoista 5-8. Ottelun alku oli vielä suhteellisen tasaista peliä, mutta ottelun edetessä Huru-Ukot alkoi mureta pahemman kerran. Wilmert pelasi tuttua pallonhallinta peliään eikä Huru-Ukot saanut pelistä kiinni ei millään. Wilmertillä onnistujia löytyi laajalla rintamalla ja Pasi Pippuri maalissaan piti helpon nollapelin.

Weikkoset - Team MHS 3-4

Tiukka matsi oli perjantain päättävä alasarjan ottelukin. Alkuun näytti että MHS vie ottelun ihan täysin mennessään kuin taitavat MHS hyökkääjät pyöritteli palloa Weikkos-päädyssä. Maaleja ei kuitenkaan ekassa erässä lopulta syntynyt kuin kaksi kappaletta, molemmat Eetu Skipparin toimesta. Weikkoset kuitenkin selvästi petrasi peliään ja koko joukkueen puolustus alkoi purra eikä MHS-jengille jäänyt ylimääräistä tilaa temppuilla, ottelun painopiste alkoi siirtyä MHS päätyyn. Lopulta Weikkoset onnistuikin kaventamaan ja heti perään myös tasoittamaan ottelun. Sitten nähtiin taas Skippari-magiaa ja pari maalia lisää MHS-hyökkääjältä. vielä Weikkoset kerkesi tulla maalin päähän, mutta lopulta joutuivat tyytymään maalin tappioon.