YLÄSARJA RATKESI, ALASARJA TÄYSIN LEVÄLLÄÄN
Torstai, 25 Tammikuu 2018 20:26

jääkiekkogolfslide

Kulunut viikko tarjosi hienoja pelejä, JOT:n pistemenetyksen ja sen että yläsarja on jo ratkennut. Liigan ja I-Divarin joukkueet ovat selvillä, mutta Alasarjan kärkiviisikko on kahden pinnan sisällä toisistaan, joten mitä tahansa voi tapahtua. Ylä/Ala sarjaa on jäljellä vielä 4 pelipäivää ja mit tahansa voi tapahtua. Alustavaa ohjelmaa loppu kaudesta tulee JOJOt saavat spostiinsa viikonlopun aikana.

Shooting Stars - Jukurit OT 4-4

Nyt  katkesi OT:n voittoputki. Shooting Star tuli peliin hyvällä jalalla ja alusta asti näkyi että JOT ei saa mitään ilmaiseksi. Ottelun avausmaali oli kauden upein kun Shooting Stars sahasi OT:n puolustuksen täysin puhki.  Pelissä johtoasema vaihteli vuoron perään, mutta molemmat puolusivat tiiviisti eikä paikoilla kamalasti juhlittu. Pelin edetessä Shooting sai koko ajan enemmän hallintaa ja kun Timo Vahvaselkä vei Shootingin 4-3 johtoon seitsemän minuuttia ennen loppua näytti että JOT on lyöty. Mutta niin vain keltapaidat kaivoivat itsestään yhden vaihteen lisää ja pelin tasoitti kuka muukaan kuin Kai Simola. Ottelu päättyi tasan 4-4, mikä oli aivan oikeutettu tulos. pelin anti oli se että JOT:kin on lyötävissä.

Hearts - SuomU 4-9

SuomU:lla oli mahdollisuus varmistaa paikkansa Liigassa tässä ottelussa, ja sen se myös teki mutta ei aivan kivuttomasti. SuomU sai otteluun unelma alun, kun se johti minuutin pelaamisen jälkeen jo kahdella maalilla. Hearts toipui alun kyykkäämisestä, ja alkoi päästä peliin sisälle. SuomU jatkoi kuitenkin maalien tekoa, ja kympin kohdalla SuomU johti jo 4-1. Sitten Hearts syttyi viimeiselle vitoselle nakuttaen pelin tasoihin, ja unelma Liiga paikasta syttyi uudestaan eloon. Toiseen erään SuomU ei sitten jättänytkään enää mitään sattuman varaan. Se katkaisi Heartsin selän kahdella AV-maalilla ja homma oli sitä myöten selvä. Lopulta SuomU leikitellen Liigaan luikemin 4-9.

PoNu- Hämminki 2-2

Tässä pelissä haetiin vain hyvää tulosa josata voi ammentaa voimaa ykkösdivarin peleihin. Hämminki hallitsi tapahtumia, mutta alkuunsa vain PoNu onnistui maalin teossa. Jesse Matiskainen vei PoNu:n johtoon ja näissä lukemissa mentiin myös tauolle. Peli näytti kääntyvän PoNu:lle kun Juuso Liutu vei PoNU:n jo 2-0 johtoon. Hmminki kuittasi kuitenkin heti aloituksen jälkeen kavennuksen ja taas oltiin tutussa tilanteessa. Hämminki painoi peliä vastustajan päätyyn, mutta puolustus ja Kaipainen kestivät. Hämmingin hyökätessä aujkesi PoNu:lle muutamia hyviä vasta-iskuja, mutta niittiä ottelulle ei saatu. Lopulta Hämminki nousi tasoihin viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia, kun Samppa Kiljunen survoi kiekon väkisin ruuhkan keskeltä PoNu maaliin. Hieno ja viihdyttävä peli kaikin puolin.

Wilmert - TOP 10   3-6

Tasainen kamppailu josta Wilmert tarvitsi kipeämmin pinnoja kuin TOP. Wilmert aloittikin vahvasti ja siirtyi johtoon ottelun toisella minuutilla. Tuota riemua kesti jonkin aikaa,kunnes TOP alkoi piristyä. Ja se alkoi latoa kiekkoa reppuun. TOP karkasi jo toisen erän alussa 1-4 johtoon, ja peli näytti olevan taputeltu. Wilmert pääsi kuitenkin peliin mukaan kun se pääsi pelaaaan 5 minuuttia ylivoimaa. Tämän aikana Wilmert kiri jo maalin päähän, mutta selkäangan napsautti poikki Aarne Räsäsen AV-maali. Lopussa Aarne vielä kaunisteli lukemia ja näin TOP korjasi voiton ja käytännössä varmisti paikkansa II-Divarisssa. Wilmert taas jouuu venymään Golfia vastaan ja toivomaan muilta hieman apuja.

Cafe Keidas - Mipro   3-6

Ottelu jossa kumpikaan ei saanut juonesta kiinni kuin aina ajoittain. Ottelun ratkaisi iprolle en tehokkaampi viimiestely niinä hetkinä kun peli toimi. Mipro siirtyi ottelussa johtoon jo alkum minuuteilla, mutta Keidas onnistui tuon kuittaamaan. Seuraavaa maalia saatiinkin odotela toiseen erään ja Mipro iskikin toisen erän alkuun kolme kerta, ja se lopulta riitti ottelun voittoon. Keidas onnistui vielä kerran nousemaan maalin päähän, mutta se ei riittänyt ja Miprolle pitkästä aikaa pisteet 3-6 lukemin.

Golf HT - Star Expert   10-2

Mitäpä tästä sanomaan. Molemmat tarvitsivat pinnoja parannellakseen saumojaan II-Divariin. Kentällä ei kuitenkaan ollut kuin yksi joukkue, ja se oli Golf. Valkopidat paketoivat pelin ensimmäisen erän aikana neljällä maalilla. Toiseen erään tahti vain kiihtyi, ja Golf hurjateli pelistä murskaavat 10-2 lukemat. Iso voitto teki hyvää Golf:n maalierolle ja nyt taistelu II-Divarin paikoist aon vielä täysin auki.