KIEKON TASONMITTAUS LÄHENEE LOPPUAAN
Perjantai, 30 Marraskuu 2018 12:37

jääkiekkosarja

Kylmä ja pimeä marraskuu on nyt pelattu ja on aika lähteä lyömään kevään sarjapaikkoja lukkoon joulukuun tunnelmissa. Kiekkoviikon kohokohtiin lukeutuu Rattopoikien historian avausvoitto sekä TOP 10:n venyminen tasuriin SuomUa vastaan.

Ottelut

41 Kilpahalli 26.11.2018 21:00 h   HC Dynamite - HC Hämminki   1 - 9 Raportti
42 Kilpahalli 27.11.2018 21:00 h   Rattopojat - Hearts   3 - 2 Raportti
43 Kilpahalli 28.11.2018 21:00 h   Jukurit Old Time - HC Karla   12 - 10 Raportti
44 Kilpahalli 29.11.2018 21:00 h   SuomU - TOP 10   4 - 4 Raportti

Maanantai 26.11.2018

HC Dynamite – HC Hämminki 1-9 (1-3, 0-3, 0-3)

Maanantaina yhteen iskivät varsin harvalukuinen HC Dynamite sekä HC Hämminki. Hämminki karkasi jo avauserässä kahden maalin johtoon ja jatkoi tasaisen tappavaa tahtiaan koko 45 minuuttia, jolloin loppulukemaksi muodostui 1-9. HC Dynamite pelasi koko ottelun kurinalaisesti, mutta sen kokoonpano oli auttamatta liian kapea Hämmingin haastamiseen. Hämmingin tehomies oli tehot 3+0 tehnyt Jyri Sihvonen. Dynamiten ainokaisen viimeisteli Henrik Kuvaja. Hämminki nousi nyt 6 pisteeseen ja kamppailee vielä paikasta ykkösdivariin.

Tiistai 27.11.2018

Rattopojat – Hearts 3-2 (0-1, 3-0, 0-1)

Tiistaina Rattopojat nappasivat historiansa ensimmäisen voiton maalivahti Roope Parkkisen (54/56 torjuntaa) johdolla, kun Hearts sai nöyrtyä lukemin 3-2 runsas lukuisen yleisön edessä (16 katsojaa). Hearts hallitsi kenttätapahtumia koko ottelun, mutta luokaton maalintekotaito koitui kohtaloksi. Toisen erän puolivälissä Rattopoikien Eetu Hölttä (1+1) onnistui tasoittamaan pelin ja tämän jälkeen flow-tilan löytänyt Rattopojat siirtyivätkin nopeasti johtoon Ville Laineen (1+0) tahtomaalilla. Erän lopulla Rattopoikien Santeri Lehikoinen (1+0) jatkoi vielä Heartsin nöyryyttämistä viimeistelemällä lukemat 3-1. Kolmannessa erässä Hearts onnistui vielä kaventamaan Kimmo Viljakaisen (1+0) maalilla. Lukuisista Heartsin maalipaikoista huolimatta lisämaaleja ei enää nähty.

Keskiviikko 28.11.2018

Jukurit Old Time – HC Karla 12–10 (3-3, 3-1, 6-6)

Jukurit Old Time ja Karla järjestivät keskiviikon pelissä todellisen ilotulituksen. Peli oli alusta alkaen hyökkäyspelaamisen juhlaa, jossa puolustuspelaaminen jätettiin maalivahtien harteille. Kahdessa ensimmäisessä erässä JOT oli niskan päällä ja Karla yritti iskeä vastahyökkäyksillä. Kolmannessa erässä alkoi tapahtua, kun Karla käänsi pelin kolmessa minuutissa 6-4 tappioasemasta 6-8 johtoon. Tämän jälkeen maalikimaraa jatkettiin tasatahtiin, kunnes viimeisellä vitosella JOT kiri Karlan rinnalle ja ohi. JOT:sta kaikki paikalle saapuneet pelaajat pääsivät tehopisteille maaliahneimpana Antti Vilhunen (4+1). Karlasta useimmin viulua soitteli Joonas Pullinen (5+0).

Torstai 29.11.2018

SuomU – TOP 10 4 – 4 (1-2, 2-1, 1-1)

B-lohkossa pelaillaan nyt todella kovaa ristiin. TOP 10 järjesti pienimuotoisen yllätyksen ottamalla tasapelin SuomUa vastaan. Joukkueella oli kyllä mahdollisuuksia voittoonkin, mutta pari hukattua maalipaikkaa ja SuomUn lopussa tekemä alivoimamaali riistivät täyden potin TOP 10:ltä. Tämä ottelu oli varsin hyvin soljuvaa, eikä siinä nähty turhia pelikatkoja. Kuitenkin vaikka ottelu oli tasainen, ei siinä missään vaiheessa nähty vanhaa kunnon taisteluhenkeä vaan joukkueet pelailivat sopuisasti päätyen lopulta tasatulokseen. SuomUn maalit tekivät Pauli Homan (2) ja Alvar Haidak (2). TOP 10:n tehomies oli Marko Tuhkalainen tehoilla 1+2.