HC Karla - Star Expert 5 - 4

Maanantai 21.1.2019

Liiga

Jukurit Old Time - SuomU 9 - 9 (1-4, 8-3, 0-2)

9-9! Tämä kiekkoviikon avannut ottelu oli ehdottomasti yksi tämän kauden erikoisimmista otteluista. SuomU karkasi parhaimmillaan jo 1-5 johtoon, mutta toisessa erässä Jukureiden onnistuneen ylivoiman jälkeen tapahtui varsin radikaali käänne ja yhtäkkiä tilanne olikin kokeneille gubeille 9-7. Toinen erä olikin Jukurit Old Timelle sellainen momentum, josta Tami Tamminenkin sai ainoastaan haaveilla valmentaessaan Ranskan maajoukkuetta vuonna 1995. Päätöserässä SuomU kuitenkin nousi kuin feeniks tuhkasta ja teki tarvittavat kaksi maalia tasoittaakseen pelin. Tasalukemiin 9-9 ottelu myös päättyikin. Jukurit Old Timen tehokkain oli Kai Simola (2+3), kun taas SuomUlla Pauli Homan (1+3) vietti neljän pisteen iltaa.

Tiistai 22.1.2019

2-Divari

Rattopojat - HC Dynamite 8 - 3 (2-2, 3-0, 3-1)

Ottelu alkoi hieman tunnustellen ja avausmaalia saatiin odottaa reilut kuusi minuuttia enne kuin HC Dynamite onnistui maalinteossa. Tasoitusta ei tarvinnut kauaa odotella, vaan jo seuraavalla minuutilla lukemat olivat tasan 1-1. Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kertaalleen ja tasatuloksessa mentiinkin juomatauolle. Toisessa erässä Rattopojat iskivät kolme maalia ja hallitsivat kenttätapahtumia muutenkin suvereenisti. Kolmannen erän alkupuolella Rattopojat iskivät vielä kolmesti ennen kuin HCD onnistui kaventamaan lukemat 8 - 3. Pelin loppu olikin väsyneiden miesten väsynyttä nyhjäämistä ja kukkoilua, eikä lisämaaleja enää ottelussa nähty. Rattopoikien Akseli Pöntinen (2+2) hääri kentän tehokkaimpana neljällä tehopisteellä. HCD:n Henrik Kuvaja (3+0) ja Rattopoikien Tommi Martikainen (3+0) onnistuivat molemmat kolmesti.

Keskiviikko 23.1.2019

1-Divari

PoNu - Mikkelin Golf HT 2 - 6  (1-0, 0-2, 1-4)

Keskiviikon kamppailusta kehkeytyi tasainen vääntö jonka ratkaisu nähtiinkin vasta kolmannen erän lopulla Golf HT:n iskettyä kolme maalia. Ensimmäisen erän ainokaisesta vastasi PoNun Juuso Liutu (1+1). Muutoin erään mentiin Golfin määrätessä pelin tahdin ja suunnan. Toisessa erässä Golf HT onnistui kahdesti maalinteossa ja siirtyikin tasaisen toisen erän jälkeen maalin johdossa tauolle. Kolmannen erän alussa Golf HT siirtyi ylivoimalla kahden maalin johtoon Mikko Kiisken (2+2) onnistuessa komean kuvion päätteksi.  PoNun Ville Tissari (1+1) toi kavennusmaalilla joukkueensa vielä peliin mukaan. Erän loppupuolella Golf HT iski pelin ratkaisevat kaksi maalia kahdessakymmenessä sekunnissa siirtyen 2-5 johtoon. Ottelun lopussa Golf HT:n Teemu Nieminen (3+1) onnistui vielä kaunistelemaan lukemia illan kolmannella osumallaan. Illan sankarinviittaa tarjotaan kuitenkin toimitsija-aitioon, jossa vapaaehtoistyössä ollut pitkänlinjan MAHLilainen Olli "Opa" Pöntinen joutui pikakomennuksella kellomieheksi. Opa kesytti pahamaineisen kellon varmoin ottein ja peli saatiin käyntiin aikataulussa.

Torstai 24.1.2019

1-Divari

HC Karla - Star Expert 5 - 4 (2-1, 1-2, 2-1)

Torstai-illan kiekko-ottelu oli tasainen ja tunteikas, eikä muistuttanut kuin ajoittain jääkiekkoa Antwerpenin olympialaisissa vuonna 1920. Ainakin olosuhteet olivat paremmat. Joukkueet tekivät maaleja tasatahtiin ja loppuhetkillä Karla oli maalin johdossa. Star Expertin takaa-ajo toi ottelulle jännittävän ja tunteikkaan lopun, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä. Näin ollen HC Karla korjasi ottelusta täyden pistepotin mukaansa.