WHL JÄÄPALLOMESTARIKSI
Keskiviikko, 20 Helmikuu 2019 17:01

 

 

Jääpallokausi saatiin pakettiin, kun WHL ratkaisi sunnuntai-illassa itsellensä jääpallosarjan mestaruuden. Jääpallosarjassa nähtiin tänä vuonna hyvätasoisia jääpallopelejä, jossa vauhtia ja fiilistä riitti. Erityistä kiitosta kaudesta saa pelien siisteys. Herrasmiespelinä tunnetta laji oli maineensa mukaista, turhaa huutelua ja sikailua peleissä harvemmin nähtiin. Todellista harrasteliikuntaa.

 

PLAY OUT

 

Playout peleissä juhlittiin maaleilla. Kolmessa pelissä tehtiin yhteensä 49 maalia. Playout peleissä parhaiten onnistui Littarit, jonka taitotaso tuli hyvin esiin. Mikko Hyvönen sekä Topi Taskinen olivat hyvässä lennossa illan otteluissa. MPU sekä Canarian Pallo taistelivat, mutta Littareille ei he mahtaneet. MPU oli saanut hyvin pelaajia jalkeille illan otteluihin, joka riitti Canarian Palloa vastaan. Tämän voiton kautta loppusijoituksissa Canaria sijoittui seitsemänneksi, MPU kuudenneksi sekä Littarit viidenneksi.

 

 

FINAL FOUR

 

Final Four pelit pelattiin kerrasta poikki menetelmällä. Ensimmäisessä välierässä kohtasivat WHL sekä KaPo. KaPo hallitsi hiukan enemmän palloa pelissä, mutta kunnon vaarallisille tekopaikoille sen oli vaikea päästä. Tero Kumela jäi valitettavan yksin hyökkäyspäässä ja tarvittavaa tukea ei löytynyt puolustusmuurin murtamiseen. WHL pelasi kurinalaisen pelin, jossa se iski terävästi vastaan. Hyökkäyksessä Tero Kettunen sekä taiturimainen Mikko Nevanoja olivat oivalla pelipäällä. Toisessa välierässä kohtasivat Ola Oy sekä MAKS-91, tässä pelissä jo hieman tunnettakin nähtiin, mutta siistinä peli pysyi. MAKS kokemus sekä rutiini oli liikaa Ola hyökkäykselle. Ola ei löytänyt reikiä MAKS:n tiiviistä puolustuksesta, eikä saanut otettua kauden ensimmäistä voittoa MAKSista.

Pronssipeli oli sitten hyökkäyspelin riemua, kun kaksi pettynyttä joukkuetta kohtasivat toisensa. Pelissä pelattiin hyökkäyksen ehdoilla ja maaleja syntyi molempiin päihin. Ola Oy rutiini ja taitotaso oli sen verran parempi, että Ola Oy varmisti itsellensä kauden kolmos sijan.

 

Finaali oli tiukkaa loppuun saakka. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti ja luottivat puolustukseensa sekä nopeisiin vastaiskuihin. Peli meni pitkään 1-1 tasatilanteessa, kunnes lopussa WHL teki ratkaisevat osumat. Olli Linsen iski mestaruusosuman, ja Mikko Nevanoja ratkaisi rannevedolla mestaruuden WHL joukkueelle. Todella viihdyttävä finaali, jossa pelattiin siistiä sekä reilua peliä. 

 

 

LOPPUSIJOITUKSET

1. WHL

2. MAKS-91

3. Ola Oy

4. KaPo

5. Littarit

6. MPU

7. Canarian Pallo

 

Finaalipäivän ottelutulokset näet täältä.

 

 

Kiitos kaikille joukkueille kaudesta.