TEAM X JA HAIPRO TAISTELEVAT 2 DIVARIN MESTARUUDESTA
Sunnuntai, 10 Maaliskuu 2019 06:21

Salibandy aarnikotkat

2 Divarin osalta runkosarjan pelit saatiin pakettiin perjantai-iltana. Team X ja Haipro pelasivat itsensä finaaliin ja loput joukkueet pääsevät ratkomaan loput sijat keskenään. Finaalipelit pelataan la 23.3.2019 Saimaa Stadiumilla.

 

Ottelut 2 DIVARI 

  4 08.03.2019 18:00 h FC Aarnikotkat - Mikkelin Mahtiankat 1 - 7 Raportti
  4 08.03.2019 18:45 h SOHVA - FC Aarnikotkat 6 - 2 Raportti
  4 08.03.2019 19:30 h Mikkelin Mahtiankat -  Team X 4 - 5 Raportti
  4 08.03.2019 20:15 h Team HaiPro - SOHVA 4 - 1 Raportti
  4 08.03.2019 21:00 h Team X  - Team HaiPro 3 - 5 Raportti

 

Raportti 

 

Team X 19 PTS

Team X pystyi säilyttämään perjantain otteluiden jälkeen 2 divarin kärkipaikan, vaikka illan ottelut tuottivatkin vaikeuksia. Ensimmäinen peli Mahtinakkoja vastaan alkoi heti Mahtiankkojen painostuksella X:n päädyssä. Ensimmäinen erä pelattiin kuitenkin tasaisena ja erätauolle mentiin 2-2 lukemissa. Toinen erä alkoi kissa-hiiri kuvioissa ja maaleja tehtiin vuoron perään ja ennen viimeistä 5 minuuttia lukemat olivat jo tasan 4-4. Hetken näytti jo siltä, että näinkö voittaja ratkaistaan rankkareilla, mutta X onnistui vielä tehokkailla minuuteilla varmistamaan itselleen kolmen pisteen voiton. Jos ensimmäisessä ottelussa oli jo X:n puolella havaittavissa pientä vaikeutta pelissä, niin toisessa ottelussa HaiProta vastaan vaikeudet kasvoivat entisestään. HaiPro piti pelissä vauhtia yllä, eikä X tuntunut pääsevän millään tähän vauhtiin mukaan. Lopulta ottelu päättyi 3-5 HaiPron voittoon ja Team X koki ensimmäisen häviön 2 divariotteluissa. Kaksikko kohtaa mestaruustaisteluissa toisensa uudestaan ja X:llä riittääkin nyt pohdittavaa, mitä tehdä toisin, että oma hyvä pelaaminen saadaan takaisin raiteille.

 

Team HaiPro 18 PTS

HaiProlla oli kahden voiton ilta, mikä tarvittiinkiin viemään joukkue finaaliotteluihin. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli SOHVA, jolta vaadittiin HaiPron voittoa päästäkseen finaaliin. HaiPro osoitti kuitenkin nopeasti, että heidän joukkuepelaaminen on vahvempaa ja ansaitsee sillä finaalipaikkansa. HaiPro kaatoi Sohvan lukemin 4-1 ja varmisti voitolla paikkansa finaaliin. Toisessa ottelussa Team X vastaan päästiin jo haistelemaan vähän millaista voisi olla finaalipelien tunnelma ja ottelu olikin hyvin vauhdikas ja jännittävä. Team X:llä ei kuitenkaan perjantaina peli luistanut yhtään ja HaiPro pääsi horjuttamaan x:n itsevarmuutta vielä ennnen varsinaisia finaaleja nappaamalla 3-5 voiton. 

 

SOHVA 14 PTS

Sohvalla oli illan peleissä kahdella voitolla mahdollisuus napata finaalipaikka itselleen, mutta kentällä nähtiin yksi kauden surkeimmista esityksistä. Ensimmäinen ottelu Aarnikotkia vastaan vielä sujui kohtalaisesti vaikka pelaaminen ei ollutkaan huippuluokkaa. Sohva onnistui taistelemaan itselleen tästä ottelusta 6-2 voiton. Toisessa ottelussa vastassa oli HaiPro, jota vastaan ei enää keskiverto pelaaminen riittänyt. HaiPro teki heti selväksi, että aikoo ottaa paikkansa finaalissa, eikä tähän Sohvalla riittänyt voimia laittamaan vastaan. HaiPro jyräsi sohvan 4-1. Sohvalla on mahdollisuus kuitenkin taistella itselleen sarjan kolmos paikka voittamalla Mahtiankat ja Aarnikotkat viimeisissä otteluissa, mutta voittoja varten pelin pitää parantua roimasti.

 

Mikkelin Mahtiankat 9 PTS

Mahtiankat olivat perjantain otteluissa hyvässä vireessä. Mahtiankkojen ensimmäinen kausi MAHL:n salibandysaroissa ei ole ollut helppo ja joukkue tuntuu vasta loppua kohden löytävän hyvän joukkuehengen, mikä näkyy myös kentällä rennompana, mutta hyvänä pelaamisena. Perjantain ottelut Ankat avasivat Aarnikotkia vastaan. Peli ei ehtinyt vanhentua kun 22 sekunttia kun Ankat aloittavat jo maalijuhlat. Tämän jälkeen seuraava maali nähdään kahdeksaan minuutin pelaamisen jälkeen Ankkojen toimesta. Loppu pelin ajan maaleja syntyy tasasin väliajoin ja lopulta ottelu päättyi lukemiin 1-7. Toisessa ottelussa vastassa oli sarjan kärkijoukkue team X, jota vastaan Ankat pelasivat huikean taistelun. X:n peli ei luistanut ja Ankoilla puolestaan kulki hyvin, joten Ankoilla riitti ottelun loppuun asti virtaa haastaa X. Ottelua pelattiin aina 28 minuutille asti tasalukemissa 4-4, kunnes X ratkaisi pelin loppulukemaksi 4-5.

 

FC Aarnikotkat 0 PTS

Aarnikotkien ilta oli vaikea. Joukkueella oli vaikeuksia saada edes kentällinen pelaajia illan otteluihin, eikä Aarnikotkista ollut haastamaan muita ilman vaihtopelaajia. Ensimmäinen peli Ankkoja vastaan oli pääasiassa ankkojen pallonhallintaa ja maalijuhlaa. Ottelu päättyikin lukemiin 1-7 ankkojen voittoon. Heti perään Aarnikotkat pelasivat toisen ottelunsa Sohvaa vastaan. Jaloissa alkoi jo ensimmäinen peli painaa, eikä muutama minuutti pelien välissää riittänyt antamaan energiaa toiseen otteluun haastamaan Sohvaa, joten Sohva vei pisteet tästä ottelusta lukemin 6-2.