JÄÄKIEKKOKAUSI PYÖRÄHTI KÄYNTIIN
Perjantai, 20 Syyskuu 2019 10:36

 

 uutiskuva vko1

MAHL:n jääkiekkokausi 2019-20 on saatu käyntiin. Sarja pelataan 17 joukkueen voimin ja ensin käydään läpi tasonmittaussarja, jossa joukkueet on jaettu kahteen 8 ja 9 joukkueen lohkoon. Myöskin uusia tuttavuuksia on saatu mukaan, sillä Pieksämäki Players ja Kangasniemi tekevät historiallisen debyyttinsä tässä sarjoista kovimmassa. Molemmat reissujoukkueet pääsivät myöskin tositoimiin heti ensimmäisellä viikolla.

 

OTTELUT

1   16.09.2019 21:00 h   Bar Dom - PHR   11 - 0
2   16.09.2019 22:00 h   HC Dynamite - ESE CXX   1 - 11
3   17.09.2019 21:00 h   Mikkelin Golf HT - Pieksämäki Players   5 - 4
4   17.09.2019 22:00 h   SuoMu - Pieksämäki Players   3 - 5
5   19.09.2019 21:00 h   Kangasniemi - Pitkäjärven Ponnistus   14 - 1
6   19.09.2019 22:00 h   Kangasniemi - PoNu   8 - 4

 

RAPORTTI 

 

Maanantai 16.9.2019

 

BAR DOM - PHR 11-0 (6-0, 5-0)

Kauden avausottelun voimasuhteet olivat ennakkoon hyvin selkeät ja se ehti ehti vanhentua vain 16 sekuntia kun Domin Mosse Ahvenainen ohjasi kiekon Jan Kongan längistä maaliin. Tämän jälkeen sävelet olivat selvät. DOM iski maaleja tasaiseen tahtiin erilaisista tilanteista ja tauolle mentiin 6-0 tilanteesta. PHR ei päässyt koko ottelussa maalinteon makuun yhdestä kahden miehen läpiajosta huolimatta. Muuten joukkue kyllä pelasi hyvää joukkuepeliä ja etenkin maalivahti Konga torjui koko ottelun hyvin. BAR DOM otti kuitenkin rutiininomaisen voiton loppulukemin 11-0. Joukkueen tehokkain oli YLLÄTTÄEN tehot 1+5 mättänyt Petri Lehtonen.

 

HC Dynamite - ESE CXX 1-10 (0-2, 1-9)

Tämän kamppailun ensimmäinen erä oli varsin rauhallista tunnustelua ja erätauolla ESEn 0-2 johto ei tuntunut kovinkaan ratkaisevalta. Toisessa erässä pelin taso kuitenkin lopahti ja ESE CXX alkoi mättämään maaleja oikein urakalla. ESEN maaleista noin kahdeksan oli parivaljakon Aki Lahtinen (5+2)-Mika Häkkinen (3+5) aikaansaannosta. Tämä tutkapari tulee olemaan kauden aikana varmasti erittäin vaarallinen jokaiselle vastustajalle. Dynamite rikkoi ESEn Harri Tammiruusun nollapelin vain 12 sekuntia ennen loppua, kun Jonne Palm löi sisään.

 

Tiistai 17.9.2019

 

Mikkelin Golf HT - Pieksämäki Players 5-4 (3-1, 2-3)

MAHL- tulokas Players aloitti vauhdikkaasti ja vei peliä Golf:n päätyy alusta alkaen. Hieman varkain viiden minuutin jälkeen Kai Simola karkasi alivoimalla läpi ja iski ottelun ensimmäisen maalin. Tämän jälkeen Golf:n tehovitja Simola- Huttunen- Nieminen löysivät yhteisen sävelen ja tulosta alkoi tulla. Viidestä tehdystä maalista neljä merkattiin heidän nimiinsä. Golf:n johtaessa peliä toisen erän lopulla jo 5-1 aloitti Players nousun ja tulivatkin maalin päähän. Loppukiri kuitenkin tyrehtyi kahteen jäähyyn ja näin pisteet Golf HT:lle.

 

SuomU - Pieksämäki Players 3-5 (2-2, 1-3)

Illan toinen kamppailu ehti vanhentua alle minuutin, kun SuomUn Sämpy Kallio (1+1) iski lukemiksi 1-0. Tämän jälkeen edettiin tasatahtia molempien onnistuessa vuoronperään maalinteossa toisen erän alkupuolelle saakka. Kymmenisen minuuttia ennen pelin loppua Santtu Savolainen (2+0) siirsi Pläyersin ylivoimalla johtoon ja muutamaa minuuttia myöhemmin Miika Simonen (1+1) iski eron kahteen maaliin. Tästä SuomU ei enää toipunut ja Players nappasi MAHL- historiansa ensimmäisen voittonsa.

 

Torstai 19.9.2019

 

Kangasniemi - Pitkäjarven Ponnistus 14-1 (3-0, 11-1)

MAHLin sarjojen uusi tulokas Kangasniemi avasi kautensa ottelulla Pitkäjärven Ponnistusta vastaan. Ensimmäinen erä oli vielä varsin tunnusteleva, kun molemmat joukkueet hakivat tuntumaa kiekkoon ja jäähän. Kangasniemi aloitti ensimmäisessä erässä maalinteon kolmella maalilla ja toisessa erässä se lisäsi tahtia, kun Ponnistuksen varsin vähälukuinen kokoonpano alkoi hyytyä. Lopussa Kangasniemi jatkoi yltiöpäistä maalintekoa jopa kuuluttajan toiveista huolimatta. Loppulukemat taululla ottelussa olivat 11-1. Kangasniemen tehokkaimpia pelaajia olivat Petri Tynkkynen (0+6) ja Jaakko Kosloff (2+3). Pitkäjärven Ponnistuksen ainoan maalin iski Krister Koskivirta.

 

Kangasniemi - PoNu 8-4 (3-1, 5-3)

Toisessa ottelussa kohtasivat Kangasniemi ja PoNu. Tämä ottelu oli illan ensimmäistä selkeästi tasaisempi, mutta Kangasniemi ei antanut tässäkään kohtaa vastustajalleen mahdollisuutta nousta niskan päälle. Myös PoNu esitti kuitenkin lupaavia otteita, mutta tässä ottelussa se ei ihan riittänyt voittoon. Kangasniemi iski aiemman ottelun tapaan maaleja laajalla rintamalla ja onkin tasaisuutensa vuoksi yksi varteenotettavia liigaehdokkaita tämän kauden kiekkosarjassa. Kangasniemen tehokkain pelaaja oli tehot 2+1 tehnyt Joonas Kosloff. PoNun pelaajista puolestaan Kai Kokko iski kaksi maalia.

 

 

Jääkiekkopelit jatkuvat jälleen ensi viikolla! Tasonmittauksen tilastot, tulokset ja otteluohjelma luettavissa TÄÄLTÄ!

 

 

KULISSIEN TAKAA

Kiekkoyleisö koki maananta-iltana kauhun hetkiä, kun tuomari-ikoni ja Top 10-legenda Olli-Pekka Kinnunen sai ottelua tuomaroidessaan pahan osuman kyynärpäähänsä. Hetken aikaa hallissa oli muista MAHL:in tapahtumista poiketen täysin hiljaista, mutta jääpussien voimalla tämä urhoollinen soturi pystyi kuitenkin jatkamaan tuomarityöskentelyä.

Tiistaina paikalliset jääkiekkofanaatikot bongasivat Kinnusen hymyssä suin ostamassa uusia kyynärsuojia.

Tällä hetkellä koko MAHL:in kiekkoyhteisö jännittää tulevan tiistain ottelua TOP 10-Pitkäjärven Ponnistus, jossa huhujen mukaan tapahtuu Kinnusen uusien suojien sisäänajo.

Lisää tuomariaiheista asiaa ensi viikolla.