SALIBANDYSSA TASONMITTAUSOTTELUT PÄÄTÖKSEEN
Torstai, 17 Lokakuu 2019 13:03

SB hurunpelaajat

Keskiviikkona C-lohkossa ratkottiin Liigaan ja Divariin menijät. Ilta oli täynnä suurta urheilujuhlan tuntua, sekä rehtiä meininkiä. Jokainen joukkue saapui paikalle rauhallisin mielin pelaamaan yhden ottelun. Illan otteluista voiton itselleen nappasivat SC Kullan Kaivajat, HaSaba ja Tulikuuma. Perjantaina puolestaan B lohkon osalta saatiin tasonmittausottelut päätökseen ja loputkin liiga ja divari paikat selvitettyä.

Liigaan matkaavat: FC Hazard 2, Team A-H-M-A, Bollklubben, Tulikuuma, HaSaba, SC Kullankaivajat, Pöyryn Pantterit, Team KalU, SB Canaria

Divarissa ovat: Xamk, DOM, MPU, SC Viivelähtö, FC Hazard, Team X, Huru-Ukot, Team HaiPro, Weikkoset

OTTELUT

9 16.10.2019 20:00 h SC Viivelähtö -  SC Kullankaivajat 3 - 6
  9 16.10.2019 20:40 h HaSaba -  FC Hazard 1 - 0 (SO)
  9 16.10.2019 21:20 h Tulikuuma -  Team X 6 - 3
  10 18.10.2019 18:00 h Huru-Ukot  -  Weikkoset 4 - 3
  10 18.10.2019 18:40 h Pöyryn Pantterit  -  Huru-Ukot 3 - 2 (SO)
  10 18.10.2019 19:20 h Weikkoset  - SB Canaria 5 - 4 (SO)
  10 18.10.2019 20:00 h Team KalU  -  Pöyryn Pantterit 5 - 2
  10 18.10.2019 20:40 h SB Canaria -  Team HaiPro 7 - 1
  10 18.10.2019 21:20 h Team HaiPro  -  Team KalU 2 - 9

RAPORTTI C-LOHKO

HaSaba 12 PTS

HaSaba oli jo varmistanut paikkansa liigassa ja lähti illan peliin hieman löysäillen. Vääntö Hazardia vastaan oli koko ottelun ajan tiukkaa, eikä pöytäkirjassa ollut muita merkintöjä ennen summerin soittoa, kun jäähyjä. Peli meni siis rankkareille ja HaSaban Lari Tiilikka pisteli komeasti pallon verkkoon. Vastustajan epäonnistuessa voitto kilahti HaSaballe.

Tulikuuma 11PTS

Tulikuuma lähti heti ensimmäisten sekuntien aikana laittamaan palloa verkkoon. Jo ensimmäisen maalin jälkeen vastustajan suusta kuului huokaus tulevasti pitkästä pelistä heidän päädyssään. Maaleja mätettiin viisi ensimmäiseen erään. Toisessa erässä vastustajakin heräsi ja onnistui kaventamaan 3-5. Tulikuuma piti kuitenkin hyvin pelaajat kiinni, eikä enempää pyöritty omissa. Pelistä voitto 3-6.

SC Kullan Kaivajat 9 PTS

Kullan Kaivajilla peli lähti rullaamaan taidokkaasti siirtyen 0-2 johtoon. Pienen virheen vuoksi vastustaja pääsi nopeasti kuitenkin kaventamaan. Kavennus ei Kullan Kaivajia hidastanut, vaan tahti kiihtyi. Paikkoja joukkueella oli kyllä, mutta jostain syystä niistä ei tänään onnistuttu niin hyvin. Vastustaja puolestaa hyödynsi vähäisetkin paikkansa ja onnistui kirimään aivan kannoille. Vastustajan ottaessa maalivahdin pois aikeena tasoittaa, iski Kullan Kaivajat karusti 3-6.

FC Viivelähtö 8PTS

Viivelähtö kohtasi illan pelissä SC Kullan Kaivajat. Peli lähti hieman hitaasti liikkeelle ja vastustaja pääsi karkaamaan kahden maalin karkumatkalle. Nopeasti Niko Järvisalo kavensi Osku Sirviön syötöstä ja oli taas mukana pelissä. Vastustaja ei hetkahtanut kavennuksesta vaan iski jälleen päälle onnistuen maalinteossa. Viivelähtö pääsi viime minuutilla vielä kaventamaan tilanteen 3-4. Maalivahdin pois otto viimeisteli vastustajan voiton.

FC Hazard 5PTS

FC Hazard:n peli HaSabaa vastaan oli todella hyvää. Joukkue jaksoi hyvin roikkua vastustajansa perässä ja koko ottelun ajan voitto oli mahdollinen. Ottelun varsinaisella peliajalla ei ratkaisua tullut, joten sitä lähdettiin hakemaan rankkareista. Ensimmäisenä vastustaja onnistui vedossaan ja Hazardin piti myös onnistua. Yritys oli hyvä mutta vastassa ollut taitava maalivahti ei pallon antanut verkkoon asti mennä. Hazardin joukkueesta nostettakoon loistavaa peliä pelannut maalivahti Iiro Laukas, jonka torjunnat pelastivat yhden jos toisenkin maalin. Myös vastustaja vakuuttui maalivahtityöskentelystä ja kehui hyviä koppeja.

Team X 0PTS

Team X sai vastaansa taitavan ja hyvin yhteen hitsautuneet Tulikuuman. Peli lähtikin odotetusti Tulikuuman siirtyessä viidellä maalilla johtoon. Maalit ei pelaajia lannistanut, vaan toisessa erässä yritys oli todella kova. Kovasta yrityksestä palkittiin myös kolmen maalin verran mikä ei tällä kertaa voittoon riittänyt. Vaikean lohkon jälkeen on hyvä lähteä pelaamaan divariin omatasoisia joukkueita vastaan ja tavoitella pyttyä.

RAPORTTI B-LOHKO

Pöyryn Pantterit 11 PTS

Panttereilla illan pelit hieman takkusivat. Ensimmäisessä ottelussa Huru-Ukkojen hyvä pelaaminen ja kova tahto voittaa ottelu pääsi yllättämään Pantterit. Ottelu oli todella tasainen ja voittaja selvitettiin rankkareilla. Pantterit onnistui kuitenkin taistelemaan rankkareilla voiton itselleen. Toinen ottelu KalUa vastaan oli todella tahmeaa pelaamista. Syötöt ei mennyt oikeisiin osotteisiin, maalipaikoille ei pahemmin päästy ja puolustus oli sekaisin kun seinäkello. KalU pääsikin nappaamaan ottelusta 5-2 voiton.

Team KalU 11 PTS

Monen muun joukkueen tapaan KalU osoitti viimeisissä otteluissa paranevaa peliä. Liekkö joukkueen kapteenin Olli Matilaisen läsnäolo oli tuonut joukkueeseen itsevarmuutta vai treenit alkanut tehota. KalU sai illan peleissä vastaansa Pantterit ja HaiProon. Ottelusta Panttereita vastaan oli odotettavissa tasainen, mutta toisin kävi. Pantterit olivat puolivaloilla liikenteessä ja KalU käytti tämän hyväksi ottamalla 5-2 voiton. Toisessa pelissä KalU sai vastaansa väsähtäneen HaiPron. KalU luottikin liikaa HaiPron väsyneisiin jalkoihin ja HaiPro pääsi parilla nopealla hyökkäyksellä yllättämään KalU:n kahdella maalilla heti ottelun alkuun. Tämän jälkeen KalU juoksutti HaiPron puolustukselta energiat pois ja aloitti maalirallin. Ottelu päättyi KalUn selkeeän 2-9 voittoon.

SB Canaria 10 PTS

Canarian viimeiset tasonmittauspelit olivat kaaosta. Kentällä ei kuviot toiminut ja pelaajat olivat vähän hukassa säännöistä. Ekassa pelissä Weikkosia vastaan Canaria pääsi karkaaman kolmella maalilla johtoon ja lisääkin olisi tarjoiltu kun Canaria pääsi pyörittämään kahden pelaajan ylivoimaa. Ylivoima ei Canarialle maistunut. Toisessa erässä Weikkoset tuli otteluissa tasoihin ja ottelun voittaja siirryttiin ratkomaan rankeilla. Weikkoset pääsi näissä piste varkaisiin voittamalla Canarian. Toisessa ottelussa vastassa oli HaiPro jota vastaan Canarialla peli luisti jo vähän paremmin. Vaikka peli ei vielä täydellisesti kulkenutkaan, niin maalipaikat sentään hyödynnettiin. Ottelusta Canarialla 7-1 voitto.

Huru-Ukot 8 PTS

Huru-Ukoilla oli päivän tavoitteena pelata itsensä liigaan. Hurut onnistuivatkin pelaamaan pelillisesti kaksi todella hyvää ottelua. Ensimmäisessä ottelussa Weikkosia vastaan päästiin jännittämään todella tasaista ottelua. Hurut aloitti ottelun tekemällä maalin ensimmäisellä minuutilla, mutta Weikkoset paineli äkkiä ohi. Hurut pääsivät vielä ennen erän loppua tasoittamaan lukemat. Toisen erän alussa sama vauhti jatkui ja ero kasvoi lisää parin maalin verran. Weikkosten loppu kiri jäi liian lyhyeksi ja Hurut nappasi tärkeät kolme pinnaa ottelusta. Toisessa ottelussa vastassa oli Pantterit ja jälleen oli luvassa jännittävän tasainen ottelu. Tässä ottelussa lukemat pysyi koko ajan maltillisena ja tasaisena, joten voittaja ratkottiin rankkareilla. Pantterit pääsivät näissä varastamaan Huruilta pari pinnaa ja Hurut joutui luovuttamaan kohtalonsa liigan suhteen muiden käsiin.

Team HaiPro 3 PTS

HaiPron yli pyyhältänyt flunssa-aalto oli saanut vaihtoukot jäämään sängynpohjalle. Onneksi kuitenkin reilu kentällinen pelaajia paikalle pääsi ja HaiPro sai kunnialla pelattua viimeiset ottelut. Helpoja ottelut ei ollut kun vastassa oli kaksi juoksuvoimaista joukkuetta Canaria ja KalU. Ensimmäisen ottelun Canaria vei nimiinsä 7-1. Toisessa ottelussa KalUa vastaan HaiPro otti hyvän alun ja paineli viidessä minuutissa kahdella maalilla johtoon. Tämän jälkeen maaleja syntyikin vain yhteen päätyyn ja KalU vei ottelun 2-9. Vähäisistä pelaajista huolimatta HaiPro pelasi kaksi hyvää ottelua ja molemmissa peleissä maalipaikkoja riitti. Erityisesti HaiPron maalivahti Jaakko Estola oli hyvässä vireessä ja onnistui pitämään hyvillä torjunnoilla lukemat maltillisena.

Weikkoset 2 PTS

Weikkoset pelasivat viimeiset tasonmittausottelut Huru-Ukkoja ja Canariaa vastaan. Ensimmäisessä pelissä Huruja vastaan Weikkoset joutuivat heti ekalla minuutilla maalin taka-ajo asemaan. Montaa minuuttia ei kuitenkaan tasoitusmaalia tarvinnut Weikkosten jahdata. Muutaman minuutin päästä tasoitusmaalista Weikkoset siirtyi vielä ottelussa maalilla johtoonkin. Ekan erän loppuun Hurut pääsi tasoittamaan tilanteen. Toisen erän alussa Hurut pääsi karkaamaan jälleen parilla maalilla johtoon, eikä Weikkoset onnistunut enää kaventamaan tilannetta kun maalilla. Ekasta pelistä pisteet siis Hurulle. Toisessa pelissä Canariaa vastaan Weikkoset ryhdistäytyi huomattavasti ja pelasi yhden kauhen parhaimmista otteluista. Vaikka Canaria pääsikin jo ekassa erässä karkaamaan kolmella maalilla johtoon, ei se eikä edes Peltosten veljesten istuessa samaa aikaa jäähyllä onnistunut saamaan weikkosten peliä raiteiltaan. Weikkoset onnistui tulemaan pelissä tasoihin ja lopulta ottelun voittaja ratkottiin rankkareilla. Weikkoset vei nämä nimiinsä ja avasi samalla pistetilin!