KIEKOSSA ENSIMMÄISET LIIGAPAIKAT VARMISTETTU
Perjantai, 15 Marraskuu 2019 00:00

JK Matin vastoinkÃymiset

Jääkiekon tasonmittaus lähenee loppuaan. Liigapaikkansa on tähän mennessä varmistanut BAR Dom. A-lohkossa kolme kärkijoukkuetta ovat erottuneet selkeästi, mutta liigaan menijöiden määrä riippuu vielä sarjajärjestelmästä. B-lohkossa on DOMin jälkeen tasainen taistelu kakkospaikasta, ja kaikki skenaariot ovat vielä mahdollisia.

Maanantai 11.11.2019

Observis - Pitkäjärven Ponnistus 4 - 0 (3-0, 1-1)

Viikon avausottelussa iskivät yhteen Observis ja PiPo. Observisin startti oli vahva ja se onnistui vääntämään ensimmäisen erän loppuun mennessä taululle lukemat 3-0. Toisessa erässä myöskin Ponnistus sai maalihanansa auki, mutta sen suurempaa kiriä se ei kuitenkaan saanut aikaan.

Kaikkiaan varsin rauhallinen kamppailu päättyi Observisin voittoon numeroin 4-1.

BAR DOM - ESE CXX 8 - 2 (4-0, 4-2)

Maanantaina kympin ottelussa kohtasivat vuorostaan BAR DOM ja ESE CXX. Tässäkään ottelussa ei pidetty järisyttävän kovaa tempoa, mutta taitoa jäältä kyllä löytyi. DOM iski avauserässä kiekon neljä kertaa ohi ESEn Harri Tammiruusun. DOMin onnellisin pelaaja oli avauserässä maalin iskenyt Ville Haapanen (1+3), joka halusi myöskin kiekon talteen tästä suorituksestaan. Tuomariston kehoituksesta toimitsijat antoivat iki-onnellisen maalintekijän nauttia kiekostaan muutaman minuutin ajan. Toisessa erässä myöskin ESE sai maalihanansa auki osuen kahdesti, mutta DOM mätti vuorostaan neljä lisämaalia ja ottelu päättyi 8-2. Ottelun tehokkain oli DOMin Mikko Nevanoja tehoin 1+5.

Tiistai 12.11.2019

Pieksämäki Players - PHR 7 - 2 (1-1, 6-1)

Tiistai käynnistyi pitkämatkalaisten kohtaamisella. Ottelun kolmannella minuutilla PHR:n Oskari Tähtinen (2+0) herätteli hallista unisimmatkin katsojat siirtämällä joukkueensa johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin peli oli kuitenkin jo tasan Miika Simosen (2+0) onnistuessa maalinteossa. Loppuerä pelattiinkin lähes kokonaan PHR:n puolustusalueella maalivahti Pekka Niilosen (24/31 torjuntaa) esittäessä parastaan. Toisen erän alussa molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen.  PHR:n tasoituksen jälkeen Players lisäsi tehoja ja rupesi saamaan kiekot ohi Niilosen. Eroa syntyi tasaiseen tahtiin pelin loppuun saakka.

Pieksämäki Players - Hearts 6 - 4 (4-2, 2-2)

Illan toisessa pelissä Players sai vastaansa Hearts:n.  Avauserässä Players hyödynsi kovalla prosentilla Hearts:n puolustuspään virheet ja onnistui neljästi maalinteossa. Toisen erän alkupuolella näytti Players menevän jo menojaan, kun joukkue iski taululle numeroiksi 5-2. Tämän jälkeen omista Hearts tuli peliin mukaan hieman yllättäen onnistumalla maalinteossa kahdesti. Players onnistui kuitenkin maalinteossa heti seuraavasta hyökkäyksestä. Tämän jälkeen ei enää maaleja nähty ja molemmat joukkueet olivat tyytyväisiä lopputulokseen. Players:n Santtu Savolainen keräsi kahdessa pelissä tehot 6+4.

Players sai omalta osaltaan tasonmittauksen pelattua ja nousi illan kahdella voitolla lohkon toiseksi tasapisteisiin Hearts:n ja SuomU:n kanssa. Joukkue saa kuitenkin jännittaa loppusijoitustaan, kun pahimmilla uhkaajilla Hearts:lla ja SuomU:lla on yksi peli jäljellä.

Torstai 13.11.2019

Patteri Baari - PoNu 15 - 5 (6-2, 9-3)

Torstai-ilta avattiin Patteri Baarin ja PoNun kohtaamisella. Tämä ottelu ratkesi heti alkumetreistä lähtien Patterin hyväksi, vaikka PoNukin onnistui maalinteossa heti avausminuuteilla. Kaiken kaikkiaan ottelu oli tasaista maalitulittelua alusta loppuun, eikä sitä jännittävyydessään voida verrata esimerkiksi Naganon olympialaisten puolivälierään, jossa Teemu Selänne onnistui kahdesti ja Suomi eteni Ruotsin kustannuksella jatkoon.

SuomU - HC Dynamite 11 - 2 (4-1, 7-1)

Viikon päätti SuomUn ja HC Dynamiten kohtaaminen. Tässäkin pelissä tasoero oli käsin kosketeltavissa, mutta Dynamitelle täytyy antaa tunnustus sisukkaasta pelaamisesta ja maalivahti Jussi Kuokkasen (32/43) hyvistä otteista. SuomU naputteli maaleja tasaiseen tahtiin, mutta onnistui Dynamitekin kaksi nuottaa iskemään. SuoMu on liigapaikan kynnyksellä, kun taas HC Dynamite pääsi ottelun jälkeen jo juhlimaan kakkosdivaripaikan varmistumista.