KANGASNIEMELLÄ TIUKKOJA OTTELUITA
Lauantai, 25 Tammikuu 2020 14:30

PL jiiKoo

Tammikuun toiset Puuma Liiga pelit pelattiin Kangasniemellä. Ottelupäivä sisälsi jälleen tasaisia ja tunteellisia pelejä. Liigassa UuNo onnistui säilyttämään sarjataulukon kärkipaikan voittaessaan molemmat päivän pelinsä. Divarissa Kapa-51 onnistui kahdella tiukalla ottelulla pysymään sarjataulukon kärkisijalla. Epäonnistumisia, onnistumisia ja maaliriemua sisältänyt ottelupäivä oli viimeinen Kangasniemellä tällä kaudella. MAHL kiittää KaPa-51:stä kolmen mahtavan turnauspäivän emännöinnistä!

Seuraavat ottelut pelataan lauantaina 15.2.2020 Mäntyharjun Kisalassa klo 10:00 alkaen

Divarin ottelut löydät: TÄÄLTÄ!

Liigan ottelut löydät: TÄÄLTÄ!

DIVARI

KaPa-51 vs SBS Virran Veivaajat 2-1

Aamunavaus ottelussa päivän emäntänä toiminut KaPa sai vastaansa Leppävirran naiset. VirVe otti heti napakan alun otteluun ja siirtyi ensimmäisestä hyökkäyksestä ottelussa 0-1 johtoon. Avausmaalin jälkeen kentällä tilanne tasoittui ja pelin painopiste vaihteli tasaisesti molemmissa päädyissä. Erän puolivälissä KaPa sai hetkeksi hyvän paineen VirVe:n maalille ja toi pelin tasoihin. Tasoituksen jälkeen peliin tuli hitusen lisää vauhtia, mutta pallo ei silti pysynyt kummankaan joukkueen hallussa. Erän lopussa KaPa pääsi yrittämään maalia ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Toisen erän alussa KaPa:n ylivoima sai jatkoa vielä 40 sekunnin ajan. VirVe:n puolustus kuitenkin piti ja peliä jatkettiin tasalukemissa. Ylivoiman jälkeen KaPa sai kuitenkin pidettyä ottelussa hyvän vireen päällä ja erän puolivälissä Noora Lahikainen siirsi KaPa:n ottelussa 2-1 johtoon. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi, molempien joukkueiden puolustaessa tiukasti omaa päätyä.

PeNa vs KaPa-51 1-2

Jälleen KaPa:n hereillä oloa mitattiin heti ottelun alusta asti, kun Minttu Kapanen pääsi iskemään PeNa:n ottelussa 1-0 johtoon vain 12 sekunnin pelaaminen jälkeen. PeNa:n avausmaalin jälkeen KaPa:n nostatti ottelun tempoa ja sai monta hyvää maalipaikkaa aikaseksi, mutta PeNa:n maalivahti Sini Pylkkänen kesti paneen hyvin. Ajassa 10.39 Aino Puurunen pääsi kuitenkin nostamaan pallon PeNa:n maalivahdin selän taakse ja toi KaPa:n ottelussa tasoihin. Tasoitusmaalin jälkeen KaPa:lla riitti paikkoja siirtyä ottelussa johtoon, mutta PeNa kesti hyvin. Toiseen erään lähdettiin lukemissa 1-1.

Toinen erä alkoi hyvin rikkonaisena. Pallo ei pysynyt kummallakaan joukkueella hallussa muutamaa syöttöä kauemmin. Vasta erän viimeisellä minuutilla loputon pallottelu kääntyi KaPa:n eduksi ja joukkue pääsi iskemään taululle lukemat 1-2 ja nappaamaan voiton ottelusta.

SBS Virran Veivaajat vs RiUsäbä 0-6

RiU aloitti ottelun todella sähäkästi ja siirtyi ajassa 0.09 Essi Henttosen osumalla 0-1 johtoon. Avausmaalin jälkeen RiU otti ottelun pallonhallinnan itselleen ja jatkoi myllytystä VirVe:n päädyssä. Pyörittäminen tuotti tulosta erän loppupuolella Sanna Pöyryn siirtäessä lukemat 0-2. Näillä lukemilla lähdettiin myös toiseen erään.

Toisen erän alussa ottelu jatkui samalla tavalla RiU:n pyörittäessä peliä. Erän alussa Sanna Pöyry pääsi jälleen ohittamaan VirVe:n maalivahdin ja heti perään Jenni Häkkinen teki saman perässä ja Sanni Piispa vielä viimeisteli lukemat 0-5. Ajassa 24.02 Sanna Pöyry pääsi tekemään hattutempun ja siirtämään RiU:n 0-6 johtoon. Enempää maaleja ei nähty hyvistä tilanteista huolimatta ja peli päättyi lukemiin 0-6.

SB Kikka vs PeNa 4-3

Kikka sai hyvän aloituksen peliin ja siirtyikin heti toisella minuutilla ottelussa 1-0 johtoon Hanna Kuitusen osumalla. Heti minuutin päästä tästä Sanna Laine kasvatti johtoa 2-0. PeNa:n Miia Tyyskä pääsi kuitenkin hyvästä vastahyökkäyksestä kaventamaan lukemia 2-1. Erän lopussa PeNa pääsi tasoittamaan ottelun lukemat 2-2 Peppi Kapasen osumasta. Muutama sekunti ennen erätauon alkua Hanna Kuitunen siirsi Kikan vielä 3-2 johtoon.

Toista erää ehdittiin pelata muutama minuutti, kun Kikka jatkoi maalijuhlia jälleen. Tällä kertaa asialla oli Tuula Kärkkäinen. PeNa pääsi kuitenkin äkkiä kaventamaan lukemia 4-3 Vivi Syvätalon osumasta. Kavennuksen jälkeen PeNa pääsi koittamaan tasoitusta ylivoimalla, mutta yritys kaatui, kun joukkue otti jäähyn väärästä vaihdosta. Jäähyjen jälkeen kumpikaan joukkue ei löytänyt peliin enää tasapainoa ja ottelu päättyi lukemiin 4-3.

RiUsäbä vs SB Kikka 1-0

Pelin alku lähti tasaisesti liikkeelle. SB Kikan yrittäessä päästä RiU:n päähän ja toisinpäin. Peli muistutti varsin paljon tennisottelua. RiU otti ensimmäiseen erään turhan jäähyn ja mahdollisti Kikalle paikan siirtyä johtoon. Kikka ei yrityksestä huolimatta onnistunut ja peli jatkui tasalukemissa. Seuraavaksi oli RiU:n vuoro testata ylivoimaa, mutta tulosta ei myöskään RiU:n puolesta nähty.

Toiseen erää sama meno jatkui ja monia yrityksiä maalille joukkueet onnistuivat viimeistelemään. Vedot kuitenkin pysähtyivät viimeistään maalivahteihin. Toisessa erässä ainoastan RiU:n Sanni Piispa onnistui maalissa ja vei lopulta joukkueen voittoon.

LIIGA

Pinkit Puumat vs Säbäcats 0-1

Pelin alku oli hetkellisesti hallinnassa kummallakin joukkueella. Säbäcatsien kova paine laittoi Puumien pasmat täysin sekaisin ja erän pääpaino siirtyi selvästi Puumien päätyyn. Ensimmäisen erän loppuun Puumat yrittivät kovasti päästä paineen alta pois, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Toisessa erässä sama meno jatkui ja säbäcats pääsi yrittämään useita kertoja. Toiseen erään Puumat pääsivät ainoastaan muutamaan otteeseen pois omalta alueeltaan. Säbäcats napsi itselleen Anniina Hämäläisen tarkasta vedosta maalin ja lopulta vei pelin tiukasti 0-1 lukemin.

UuNo vs Pinkit Puumat 5-1

Toinen peli Puumilla heti perään näkyi jaksamisessa. Pelin alku oli kuitenkin huomattavasti parempi, kun ensimmäinen peli. UuNo aloitti tuoreella jalalla ja peli lähti heti lupaavasti liikkeelle. Ajassa 7:23 UuNo:n Eija Himanen onnistui viemään joukkueensa 1-0 johtoon. Hetken kuluttua UuNo karkasi jo kahdella maalilla johtoon Puumien ihmetellessä pelikuvioita. UuNo pääsi ensimmäiseen erään vielä kerran maalintekoon ja viimeisteli 3-0 lukemat.

Toisessa erässä Puumien pelikuviot oli uudessa uskossa ja peli alkoi myös heidän puolellaan kulkea. Puumien kädellä pelaamisesta tullut jäähy antoi UuNo:lle mahdollisuuden rokottaa maalilla. Kauaa ei kellossa aika pyörinyt, kun Henna Mynttinen laittoi pallon verkkoon. Puumat onnistuivat erän lopussa kaventamaan Miia Paasisalon osumalla. UuNo laittoi vielä kerran verkot heilumaan ja vei pelin 5-1.

Säbäcats vs Säbämimmit 2-1

Säbäcats vastaan säbämimmit pelistä oli odotettavissa erittäin tulinen. Säbäcats lähti tehokkaasti liikkeelle siirtyen Jenni Hakkaraisen osumalla johtoon. Peli kulki tasaisesti päädystä päätyyn ja Säbämimmit onnistuivat tasoittamaan Satu Hassisen osumalla, Sanni Hassisen syötöstä. Säbämimmien epäonninen jäähy antoi Säbäcatseille heti paikan siirtyä 2-1 johtoon.

Toiseen erään Säbäcats otti puolustus linjan ja Säbämimmit yrittivät kovaa päästä tasoihin. Tunteet alkoivat kuumeta, kun tuloksta ei tuntunut syntyvän millään. Erän loppuun molemmilla oli mahdollisuus tehdä ylivoimalla maali, mutta siinä ei kumpikaan tällä kertaa onnistunut. Pelin vei Säbäcats 2-1.

JiiKoo Hurjat vs UuNo 0-5

UuNojen Katri Torniainen avasi pelissä maalitilin, osumalla ajassa 4:55. Yksi maali ei JiiKoo Hurjia haitannut ja kova tahto pysyi ennallaan. Hetken päästä UuNo onnistui karkaamaan maalintekoon ja Terttu Somero-Torniainen viimeisteli lukemat 0-2.

UuNo jatkui vahvaa syöttelypelaamistaan myös toisessa erässä. Syöttelykuvio toimi halutulla tavalla ja Milla Okkonen onnistui vedossaan ja nappasi joukkueelleen kolmannen maalin. Peli jatkui jälleen totuttuun tapaan, kunnes UuNo viimeisteli neljännen maalin Tiina Bång:n osumalla. Ottelun loppuun UuNo viimeisteli vielä viimeisen osumansa ja vei ottelusta pisteet kotiin.

Säbämimmit vs JiiKoo Hurjat 0-5

Ensimmäisen erä oli todella tasainen. Säbämimmien puolustuspeli oli hieman hajalla mutta maalilla häärännyt Maarit Nikkinen torjui tarkasti vedot. JiiKoo Hurjat onnistuivat siirtymään johtoon Jonna Jaatisen onnistuessa vedossaan. Myös Mimmeillä oli ensimmäiseen erään monta hyvää paikkaa mutta JiiKoo:n Linda Hänninen piti maalinsa puhtaana. Erän loppuun JiiKoo otti jäähyn ja tarjosi mimmeille mahdollisuutta tasoitukseen.

Toisessa erässä JiiKoo:n jäähy jatkui hetken aikaa mutta mimmit eivät onnistuneet kaatamaan JiiKoo:n alivoimaa. Muutama harhasyöttö kummaltakin joukkueelta meinasi kostautua maaliin. Mimmeillä oli monta todella hyvää syöttelykuviota toisessa erässä mutta JiiKoo onnistui viime hetkellä murtamaan Mimmien yritykset. Säbämimmien peli murtui lopullisesti erän lopussa ja JiiKoo paineli voittoon.