JÄTTILÄISTEN TAISTO
Tiistai, 30 Kesäkuu 2020 06:00

RL ProbbaHazard

Huikea startti Rautaliigan toiselle viikolle. Kaikki joukkueet ovat nyt saaneet pistetilinsä auki kun Gather pusristi pinnan LB:tä vastaan. Kierroksen herkkupala oli Kaarirakennus vs Taloasema. Huikea matsi päättyi Taoaseman kirin turvin 2-2 lukemin ja näin Kaaarirakennukselle ensimmöinen pistemenetys. Pelit olivat todella tasaisia ja ristiin pelattiin paljon. Illan ainut 6 pisteen joukkue oli uudestisyntynyt Hazard.

Kaarirakennus 16 PTS

Niin siinä vain eilen kävi että voittoputki Kaarella katkesi. Illan ensimmäinen peli meni vielä tutun kaavan mukaan, kun Kaarirakennus leikitteli Alapihan kumoon 8-1 lukemin. Kaarella kesti 13 minuuttia murtaa Alapihan puolustus. Ensimmäisen onnistumisen jälkeen peli vapautui ja loppu meni todelliseksi leikittelyksi. Sama tahti näytti jatkuvan Taloasemankin kustannuksella. Pari nopeaa maalia alkuun loi hyvänolon tunteen ja se kostautui lopulta kun Taloasema puristi tasoihin lopussa. Kaarirakennukselle siis ensimmäinen takaisku, mutta ei sentään tappiota.

Pöyryn Pantterit 13 PTS

Paajanen palasi ja Pantterit hävisi. PöPa koki kauden ensimmäisen tappionsa LB:tä vastaan 1-2 lukemin. Peli oli tuloksen valossa tasainen, mutta LB:n puolustus oli vaikeaa murtaa, ja oma osansa oli myöskin Panttereiden kehnolla viimiestelyllä. Toiseen peliin Pantterit saivat viimeistelyn kuntoon ja jälki oli sen mukaista. Ensimmöisen pelin ongelmat olivat muisto vain kun Pantterit latoivat palloa reppuun oikein urakalla. Tahtipuikkoa heilutti kuka muukaan kuin Teemu Myyryläinen, joka onnistui Gatheria vastaan viidesti.

Taloasema 13 PTS

Taloasemalta vaadittiin eilen kauden parasta iltaa, jotta unelma pytystä eläisi. Ilta alkoi rutiinivoitolla Alapihasta. Ensimmäinen puoliaika aiheutti vielä hieman tuskaa, kun tauolla tulos oli 1-1. Homma kuitenkin helpottui kun heti toisen jakson alkuun tuli vapauttava 2-1 maali, ja se oli menoa sitten. Lopulta taululle nakuteltiin lukemat 6-1. Sitten olikin vuorossa ultimaalinen testi Kaarirakennusta vastaan. Peli alkoi katastrofaalisesti. kahteen minuuttiin kaksi virhettä kaksi maalia. Tästä huolimatta päät eivät painuneet ja Taloasema pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan. Puolustaminen alkoi toimia etenkin niska limassa raataneiden Ilari kuitusen ja Juuso Kurosen toimesta. Peli syttyi todenteolla eloon 5 minuuttia ennen loppua kun Santeri Tiirikaisen tarkka laukaus kavensi lukemat. Kaarirakennus alkoi valua ja Taloasema vyöryi pääle kokoajan. Palkinto tuli viimiesellä minuutilla, kun hienon hyökkäyksen päätteeksi Jussi Miettunen tasoitti pelin. Näin Taloasema pysyi iskuetäisyydellä Kaarirakennuksesta.

Wilmert  13 PTS

Ei tullut Wilmertillekkään täyttä pistepottia. GM Pippuri oli naarannut riveihinsä Iiro Kiukkaan, ja Iiro toikin rauhallisuutta ja luovuutta Wilmertin pelinrakenteluun. Ensimmäisessä pelissä Lost Causea vastaan tuli todella tiukka vääntö. Peli aaltoili päästä toiseen ja molemmat pelasivat todella tarkasti ja varmasti. Wilmert tarrasi ensin pinnoihin kiinni iskmeällä kahdesti minuutin sisään. Wilmert alkoi puolustaa maalin johtoaan, mutta se ei lopulta riittänyt kuin pisteeseen. Lost Cause onnistui lopulta tasoittamaan ja näin pinnat jakoon. Toisessa pelissä Wilmert sai olla kuskin paikalla enemmän ja määrätä pelin temmon Urhoa vastaan. Ensimmäinen jakso oli hieman nihkeää ja rikkonaista, mutta toisella jaksolla löytyivät keinot pelin kääntämiseen. Puolustus oli jälleen rautaa ja siitä taas tuloksena nollapelikin.

Canarian Pallo 10 PTS

Kaksi todella tiukkaa vääntöä joista ensimmäinen päättyi 2-1 voittoon Probbasta. Peli oli todella tasainen intesiivinen. Pitkään näytti että pisteitä ei ole tulossa, mutta Viimeisillä minuuteilla esiin nousi kuka muukaan kuin Markus Brusila. Brusi hyökkäsi kahdesti ja osui kahdesti. Näin Canaria korjasi pinnat 2-1 lukemin. Toinen peli jatkoi samalla tiukalla kaavalla Hazardia vastaan. Peli oli jälleen tiukkaa alusta loppuun. Nyt erona oli vain se että nyt Canaria ei saanut palloa maaliin. Hazard onnistui kerran ja näin ei pinnoja Canarialle.

Lost Cause 10 PTS

Lost Cause jatkoi nousevalla käyrällä. Illan ensimmöinen peli oli lähellä luisua tappioon yhden synkän minuutin takia, mutta sLost cause onnistui kokoamaan rivinsä ja painoi pallon väkisin Wilmertin maaliin Timo Sariolan toimesta ja näin ansaittu pinna sinisille. Toisessa pelissä Urhoa vastaan oli omat ongelmansa viimiestelyn kanssa, mutta lopulta tarvittavat maalit kaivettiin, ja voitto irtosi lopulta 5-2 lukemmin. Neljä pinnaa plakkariin hyvillä esityksillä.

FC Hazard 9 PTS

Illan ainoa kuuden pinnan joukkue. Hazardilla tulokset ja esitykset eivät ole aivan vastanneet toisiian ennen eilistä. Nyt siihen tuli kuitenkin muutos. Kaksi pienten marginaalien peliä kaksi tiukkaa voittoa. Edelleen viimeistelyssä on omat pulmansa, mutta eilen puolustus ja Riku Lehtimäki olivat rautaa. Esityksissä on edelleen petraamisen varaa, mutta 1-0 ja 2-0 voitot tuovat varmasti hyvää selkänojaa seuraavalle kierrokselle. Hazard tulee varmasti jatkamaan nousujohteisia esityksiä. Hyvä pojat!

FC ALAPIHA 7 PTS

Alapihan illasta ei jäänyt paljoa kiikkustuoliin muisteltavaa. Kaksi vaikeinta vastusta, kaksi rumaa tappiota. Taloasemaa vastaan Alapiha kesti mukana ensimmäisen jakson (1-1). Sitten pari nukahdusta ja homma repesi. Loppulukemat repsahtivat 1-6:n. Toisessa pelissä Kaarirakennusta vastaan Alapiha kesti kyydissä 13 minuuttia. Sen jälkeen Alapiha ei enää jaksanut pyristellä, ja lopulta Kaari leikitteli 1-8 lukemat. Eiliseltä erityismaininta Samu Myyryläiselle, joka onnistui maalinteossa kolmesti. Harmi vain että niistä kaksi syntyi omaan verkkoon :D

Lähemäki BAR 5 PTS

LB sai pienet viilaukset tehtyä, ja siitä palkittiinkin 4 pisteellä. Tuttuun LB:n tapaan pelit olivat todella tiukkooja ja temmoltaan intensiivisiä. Pieniä uinahduksia tulee aina välillä, mutta maalilla Jouni Lahtinen pelastaa pelistä toiseen.  Ensimmäisessä pelissä Gatheria vastaan LB jäi ensin tappiolle, mutta heti seuraavasta hyökkäyksestä peli tasoihin ja pinnat jakoon. Pelissä oli tunnetta, mutta onneksi ei keittänyt yli. Toisessa pelissä tulikin sitten muskelin näyttö. Pantterit pysähtyivät LB:n tiukkaan puolustusmuuriin ja kun paikoista tehtiin maalit oli tuloksena kauden ensimmöinen voitto. LB näytti että täältä alkaa nousu kohti keskikastia.

FC Probba 3 PTS

Probballe jäi kahdesta tiukasta taistosta pelkkä luu käteen. Kuten aina Probban pelit ovat tiukkoja vääntöjä alusta loppuun. Tiivis puolustaminen antaa mahdollisuuden aina taistella pisteistä. Tänään ei vain palkintoja tullut Canariia vastaan synkkä hetki maksoi pinnat 1-2 lukmin. Hazardin kanssa väännettiin pitkään, mutta lopulta palkintoa ei tullut tästäkään pelistä. Ei muuta kuin sama asenne ja pinnoja tulee varmasti ja seuraavsta peleistä.

Fc DOM 1 PTS

Huilissa

Urho 1 PTS

Urho kärsii samoista ongelmista kuin Hazard. esitykset ja tulokset eivät oikein kohtaa. Pelaaminen on sinäällään mallikasta lähes koko ajan. Mutta se viimienen terävyys puuttuu. Pienet uinahdukset molemmissa päissä kenttää maksavat pisteitä. Eilen tappiot Lost Causelle 2-5 ja Wilmertille 4-0. Molemmissa peleissä Urho roikkui hyvin mukana, mutta loppupuolella bensa loppuu tankista ja pinnat jäävät haaveeksi. Eiliseltä nostetaan esiin Aatu Nenonen. Aatu esitti molemmissa peleissä läjän huikeita torjuntoja, mutta valitettavasti se ei riittänyt tuomaan pisteitä. Ripaus tarkkuutta molempiin päihin niin alkaa pisteitäkin varmasti tulemaan.

FC GATHER 1 PTS

Gatherkin sai pistetilinsä auki. Peli LB:tä vastaan oli tasainen vääntö jossa puolustaminen oli arvossaan. Maalilla Harto Huikko otti tukun komeita koppeja ja muutenkin puolustminen oli tiivistä. Ultimmlista palkintoa ei tullut, mutta pistetili aukesi komeasti 1-1 lukemin. Toisessa pelissä tulikin sitten ulospuhallus. Pantterit ei jättänyt mitään palaa loppulukmat 1-7. Kutekin pinnatili auki ja siitä on hyvä jatkaa.