KIEKKO KORKKASI TALVIKAUDEN 20-21
Perjantai, 25 Syyskuu 2020 06:01

JK esecxx2

Näin se talvikausi 20-21 vaan starttasi tuttuuntapaan Jääkiekolla. Ensimmäinen viikko tarjosi pelaamisen riemua ja huikeita vääntöjä. Myös yksi todellinen lohikäärmeen surma oli lähellä, mutta karvan se jäi vajaaksi. Nyt on 11 joukkuetta avannut kautensa kun Patteri Baari ei saanut rivejään vielä tälle viikolle kasaan. Maanantaina jatketaan taas uusin kujein. Tästä se taas lähtee!

ESE CXX - Virve 0-3

Kauden avusottelu tarjosi vauhdikasta menoa. Virve oli pelin alusta paremmalla jalalla liikenteessä ja se painoikin peliä ESE:n päätyyn. Kauden avausmaaia saatiin odottaa vähän yli 5 minuuttia. Maalin onnistui niittaamaan Virven Jani Sorjonen. Maalin jälkeen ESE alkoi päästä peliin vähän paremmin mukaan, Mutta Loistavan ottelun pelannut Virven maalivahti Tom Turkulainen pysäytti yrityksen toisensa perään. Ottelun toinen erä jatkui tasaisena heti alusta alkaen, mutta sekä ESE:n Kaipainen ja Virven Turkulainen pitivät pintansa. Virve sai lopulta onnikstumisen Joona Salon lavasta, ja Antti Heinikainen lopetti ESE:n rimpuilun. Virveltä vahva startti kauteen.

Ottelun  MVP Tom Turkulainen 21/21 Torjuntaa

Jamon Pojat - Observis HC 7-2

Maanantaina saatiin myös uusi tulokas MAHL kiekkoon kun Jamon Pojat teki ensi esiintymisensä. Ja mikä debyytti se olikaan. Jamon Pojat tuli otteluun kevyellä jalalla ja intoa puhkuen. Ensimmäinen kymppi olikin varsin lennokasta ja siinä Jamon Pojat kerkesikin repiä jo tarpeeksi eroa kun taululle nakuteltiin 3-0. Eikä ensimmäisen erän talkoot siihen jääneet vaan molemmat onnistuivat kertaalleen ja tauolle mentiin 4-1 lukemissa. Toiseen erään tahti hieman rauhoittui ja Observis pääsi paremmin peliin kiinni. Ja niin vain Jyrki Lasonpalo herätti Observisen toivon illan toisella maalillaan kun kellossa oli 20.40. Into kuitenkin kostautui hetkeä myöhemmin kun Joona Hassinen onnistui ja hetkeä myöhemmin Artturi Foudila rankaisi ylivoimalla ja homma oli paketissa. Lopussa Joona Hassinen vielä viimiesteli hatullisen täyteen ja loppulukemat 7-2.

Ottelun MVP Artturi Foudila 2+2

Tiistai 22.9.2020

PoNu - TOP 10 4-3

Ennakkoon tästä pystyi olettamaan tiukkaa vääntöä, ja sellainen saatiinkin lukemien ja tapahtumienkin valossa. Maalinteon aloitti TOP:n Akseli Räsänen kolmen ja puolen minuutin kohdalla. PoNu vastasi tähän Timi Lappalaisen ja Juuso Liudun voimin. TOP ei kuitenkaan päästänyt PoNua johdossa tauolle vaan Oskar Lipiäinen toi vihreäpaidat tasoihin 15 sekuntti ennen paussia. Toinen erä olikin sitten varsin mielenkiintoista viihdettä. PoNu otti kolme jäähyä lähes peräjälkeen, mutta se kesti TOP:n vyörytyksen ja kaiken huipuksi kolmannen jäähyn aikaan aikaan Jesse Matiskainen vei PoNun johtoon. Tästä PoNu sai lisää virtaa ja Jesse Matiskainen kihautti kammo kudilla PoNun kahden maalin karkumatkalle. TOP heräsi vielä taistoon mukaan viimeisella minuutilla kun vihdoin YV saatiin toimimaan. kavennuksen survoi sisään Aarne Räsänen. TOP painoi lopun päälle, mutta loisto ottelun pelannut PoNun veskari Juuso Liikanen kesti ja PoNu:lle pinnat 4-3 lukemin.

Ottelun MVP Jesse Matiskainen 2+0

Rattopojat - HC Dynamite 2-6

Molemmat joukkueet tulivat otteluun intoa puhkuen. Etenkin ottelun alkupuolella näkyi että Dynamite on ollut jo jäällä. Liike ja pelitempo olivat muutamaa pykälää korkeammalla kuin Rattopojilla. Tämä ero näkyi myös taululla kun ajassa 7.28 peli oli jo 0-3. Sitten Dynamiten innokkuus alkoi hieman kostautua kun he ottivat peräkäin pari jäähyä ja näin Rattopojat pääsivätkin peliin mukaan. Ensimmäinen YV ei vielä tuottanut tulosta, mutta toisella yrittämäll tärppäsi. Kavennuksen viimiesteli komeasti Joona Kettukangas. Rattopojat sai tästä virtaa ja hetken aikaa näytti että he nousevat peliin kunnolla mukaan. Maalia ei kuitenkaan syntynyt ja kun intoa hyökätä löytyi jäi omaan päähän turhan paljon tilaa. Sen Dynamite hyödynsi lopulta 4-1 ja 5-1 maalit katkaisivat Rattopoikien selän. Molemmat onnistuivat vielä kertaalleen ja Dynamitelle voitto 6-2 lukemin.

Ottelun MVP Toni Karjaluoto 0+2

Torstai 24.9.2020

MIKKELIN GOLF HT-HC Karla 7-3

Golf HT tarjoili ennakoiden perusteella viikon yllätyksen. Golf oli alusta alkaen kuskin paikalla. Siitä johtuen olikin hieman yllättävää että Karla livahti 1-2 johtoon AV:n aikana. Sitten ei oltukkaan aivan hereillä ja Golf tasoitti saman jyyhyn aikana, ja sen jälkeen se oli menoa. Golf teki neljä maalia viimiesen vitosen aikana ja pääsi näin tauolle 5-2 johdossa. Vielä kun Teemu Nieminen onnistui toisen erän alkuun oli homma selvää kauraa. Tämän jälkeen Golf keskittyi hyydyttämään pelin, eikä Karla löytänyt lääkkeitä kiivetä kelkkaan mukaan. Lopulta Golfille selvä 7-3 voitto.

Ottelun MVP Teemu Nieminen 3+2

BAR DOM - ESE CXX 5-3

Tässä pelissä oli todellinen Miracle on ice todella lähellä. Kun Patteri ei saanut joukkuetta jalkeille astui ESE areenalle pelaamaan viikon toisen pelinsä. Tässä tapauksessa se palveli ESE:ä varsin hyvin. Maalin teon aloitti kuitenkin DOM, mutta ESE oli hyvin pelissä mukana, ja se pääsikin livahtamaan 1-2 johtoon Lassi Nevanojan ja Jani Halmetojan maaleilla. Huilille lähdettiin kuitenkin 2-2 lukemissa Antti laakson tuotua DOM:n tasoihin. ESE siirtyi vielä kerran johtoon Eemeli Hämäläisen komealla maalilla. Sen jälkeen alkoi taistelu tuulimyllyjä vastaan. DOM vyöryi jatkuvalla syötöllä kohti ESE:n maalia mutta niin vain yritys toisensa jälkeen tyrehtyi Harri Tammiruusun suojiin. Antti Laakson illan toinen osuma toi DOM:n tasoihin 20 minuutin kantturoilla, ja paine vaan jatkui. ESE suojeli maaliaan taidolla (ehkä hetkittäin tuurillakin). Lopulta Petri Lehtonen vapautti DOM:n piinasta digitaalien näyttäessä 29.15. ESE otti veskarin pois, sai yhden paikan ei uponnut, ja DOM teki vielä yhden tyhjiin. Kuitenkin upea esitys ESE:ltä.

Ottelun MVP Harri Tammiruusu 19 HUIKEAA torjuntaa.